4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Achizitie acumulator auto?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Achizitie acumulator auto?

Mi-a murit bateria (o panarama de Rombat de 55 Ah) R.I.P.! Vreau sa-mi cumpar alta care sa nu ma mai lase in drum ca rahatul asta de Rombat, sa fie de capacitate mai mare, 60 sau 70 Ah si ma invart intre Varta si Bosch. Ceva pareri pro sau contra ptr ambele? Multumesc anticipat.
A intrebat unfukable (390 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 12 ani Despre ce masina e vorba?
A comentat unfukable (390 puncte) acum 12 ani Cielo, 1.5 8 valve.
A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 12 ani De curiozitate...cat timp te-a tinut Rombatul?
A comentat unfukable (390 puncte) acum 12 ani M-a tinut cu 1 luna in plus fata de perioada de garantie de 2 ani :) Faza si mai tare a fost cu alt Rombat de pe alta masina care mi-a murit in ultimele 2 saptamani de garantie si nu vroiau aia sa mi-o schimbe... ca cica trebuia sa le-o las in probe nu stiu cate zile si vrajeli de-astea... Dupa ce am facut circ si panarama in magazin mi-au schimbat-o... Si Cielo asta avea deja Rombat cand l-am luat, vroiam s-o schimb stiind ce patisem cu cealalta dar speram sa ies din iarna asta... Si mi-a murit chiar acum... Cred ca o sa-mi iau Varta pana la urma...

9 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Ambele sunt marci bune.Depinde ce buget ai.Eu as alege Bosch.
+2 voturi
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 12 ani VARTA Blue Dynamic.Am auzit numai lucruri bune despre ele.Nici Bosch nu e o alegere rea!
Numai bine!
+4 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 12 ani Varta Blue sau daca esti dispus sa dai mai mult Silver.
BLUE DYNAMIC 12V 60AH     540 capaciatate(curent de pornire)
sau
SILVER DYNAMIC 12V 61AH     600
EXIDE premium tot pe la 60AH

 nu au nici o problema in a invartii motorul tau. cele de 70ah nu fac rau electromotorului, dar e mai scumpa si mai grea si poate nu intra in lacasul de pozitionate.

Comentarii:

A comentat unfukable (390 puncte) acum 12 ani Am imprumutat azi dim de la un prieten una de 70 ca sa pot s-o pornesc si intr-adevar, nu prea incapea in locul celeilalte... M-am hotarat, Varta de 60, daca nu e prea mare diferenta de bani intre gama Blue si Silver imi iau Silver. Ms mult de sfaturi, numai bine!
–1 vot
A raspuns lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 12 ani iti recomand bosh silver, am eu si este foarte buna, nu mi-a facut surprize.
–2 voturi
A raspuns adiiii (4,400 puncte) acum 12 ani eu iti recomand   Bosch s3 70ah eu sunt multumit de ea, nu am avut probleme si o am de 4 ani.
–2 voturi
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 12 ani ti-as recomanda un bosch de 65.am una pusa pe un opel vectra motor 2000+gaz si chiar dupa 3 sapt de stat tot porneste si gandeste-te ca bateria are peste 2 ani.
+2 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Eu zic, ca, cu rombat ai avut ghinion....are o cunostinta un rombat pilot de 88ah pe un tractor cu motor de 2300.Iarna porneste de cateva ori si atunci da la automat minute ca sa porneasca iar vara e folosita zi de zi si o are de 3 ani.
Ori ai o problema electrica la masina ori ai avut ghinion cu bateria.
Parerea mea e ca se merita sa dai banii pe o varta sau bosch(mai degraba varta as alege) daca intentionezi sa o tii  vre o 4-5 ani.Daca iei in calcul pretul e aproapte dublu fata de un rombat de acelasi amperaj si  oricum nu are viata dubla.

Comentarii:

A comentat unfukable (390 puncte) acum 12 ani Masina n-are nicio problema pe la instalatia electrica... adica incarca bine si totul functioneaza in parametri. Aseara cand sa plec de la munca bineinteles ca n-a mai pornit si mi-am sunat mecanicul sa vina sa ma ajute si l-am intrebat daca are vreo baterie ceva de rezerva sa mi-o imprumute pana imi iau eu alta. Omu' are un amic cu o duba care avut tot asa probleme la pornire, si-a luat baterie noua si de fapt avea probleme cu electromotorul. A zis ca o vinde ieftin p-aia care o avusese initial pe duba, o Caranda de 100 Ah (cam mare stiu, a trebuit sa scot sirena de la alarma sa-mi incapa). Oricum cu 100 de lei am rezolvat problema, cel putin ptr moment ca cu timpul tot noua o sa-mi iau si tot spre Varta m-as orienta, chiar daca ai dreptate cu pretul aproape dublu fata de Rombat... Oricum multumesc mult ptr sfaturi, bafta multa si drumuri bune!

Cel mai bun raspuns:

+5 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani

editat de workaholic_ro acum 12 ani

1.Bosch are prea multe fabrici, in prea multe locuri si produce prea multe lucruri. Candva era o garantie a calitatii, acum e doar un imens business, ca toate scarbele de multinationale; am mai multa incredere in Rombat.
2. Varta produce de asemenea peste tot si nicaieri, cu diferenta ca (totusi) inca nu fabrica si lac de unghii si cazmale. Am avut intotdeauna o parere buna despre acumulatoarele lor, dar m-a lasat unul in plina vara, in garantie, dupa cateva luni; partea buna e mi-a fost schimbat imediat, fara comentarii, chestionare si intrebari stupide de genul : "L-ati folosit ? "
3. Indiferent de unde cumperi, nu va avea calitatea unui acumulator original cu care vine echipata masina, nu ma intreba de ce; probabil ca firma producatoare discuta un pic altfel cu furnizorul, ca doar cumpara sute de mii de unitati. Din pacate, de obicei pe astea e trecuta marca masinii, asa ca niciodata nu stii cine le-a facut; acumulatorul "Rover" m-a tinut 8 ani si nu m-a intrebat niciodata daca e vara sau iarna si de ce merg uneori saptamani intregi doar in oras si-i dau in cap cu zeci de porniri pe zi. A raposat intro zi de dimineata pana seara, fara agonie si fara nici un semn de boala. La a doua pornire, vara. Nici o baterie cu nume de baterie nu-i capabila de performante de-astea.
4. Tot indiferent de unde cumperi, 90% ca placile din care-i facut sunt din China.
5. Am povestit cu un cunoscut care face comert in domeniu, a fost la o fabrica in Germania, aveau in magazia de cutii si etichete 4-5 branduri; componentele erau aceleasi, la fel si linia de productie, joi faceau "kiki-miki" si vineri "uaga-dugu". Si nu era o firma de produse contrafacute; pur si simplu asa se procedeaza.
6. Si totusi, eu ce baterie sa folosesc ? Personal as pune tot Varta, dar sincer, NU am nici un argument pentru asta, in afara de "customer care". Alege una fara intretinere, in rest...cum te tine punga si cum ti-o fi norocu' .

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns u66355 (230 puncte) acum 12 ani eu am un rombat de  55A  din 2007 si toata iarna a stat pe masina iar vreo 3 saptamini cind au fost gerurile nu am pornit-o deloc  ; acum 4zile cind am curatat locul de parcare am pornit-o si am lasat-o in relantii cam o ora. merg cu masina de la unitatea  unde lucrez. Conteaza foarte mult si cum iti incarca sistemul de incarcare al masinii. Cit despre bosh am inteles de  la prieten ca pe baterie ca sa ai garantia ca e buna ar trebui sa scrie (fabricata in germany   nu fabricata in UE.