4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Cat trebuie sa platesc pentru ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Cat trebuie sa platesc pentru actele unei masini SH?

Salutare. Strang de ceva timp bani pentru a-mi achizitiona o masina iar acum sunt aproape pe punctul de a-mi atinge bugetul propus. Caut sa cumpar o masina deja inmatriculata si urmaresc sa aiba si asigurarea facuta pentru o perioada de timp, macar pentru inca 4-5 luni. Am citit pe mai multe forumuri insa nu am inteles prea multe lucruri, in mod concret. Asa ca am zis sa intreb aici:

Daca voi cumpara o masina SH, gata inmatriculata si cu asigurarea facuta, ce acte trebuie sa fac si cat ar mai trebui sa platesc? De asemenea am inteles ca as putea schimba numarul de pe placutele de inmatriculare, ce pasi ar fi de urmat?
A intrebat adrianbb (140 puncte) acum 8 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns Ranko (1,750 puncte) acum 8 ani Salut Adrian,

Pasii de urmat sunt:
1. Inchei contract v - c , se scrie pe talon la ultima rubrica " instrainat catre ... "
2. Suni la RAR, pentru programare in vederea "identificarii" - te duci la programare, iti verifica serie sasiu, motor vs. cartea masinii, ca sa nu apara ca fiind furata peste mari si tari sau alte nemaivazute ; atentie - sa fie totul in regula pe masina, pentru ca se verifica ( desi NU ar trebui la identificare ) si dimensiuni cauciucuri, xenon, folii etc , care sa corespunda cu normele legale ( autorizatii, daca e cazul sau inscrieri pe cartea masinii ) - costul aici te duce undeva la aproximativ 200 RON,dar stiu ca variaza ( ex. GOLF IV , 2000, 1.9 - 160 ron, GOLF III , 1.8 , 1995 - 140 RON , Ford Focus , 2003, 1.6 - 150 ron ) - eu atat am dat, nu stiu exact sa iti spun cum se calculeaza
3.Mergi la ANAF, sa scoti adeverinta ca taxa este platita si nerecuperata - aici din ce imi amintesc nu se plateste nimic, sau se plateste oricum foarte putin - cativa lei.
4. Mergi la Politie ( DRPCIV daca esti din BUC ), cu toate actele stranse ( carte , certificat de identificare, talon etc ) - acolo stai la o coada imensa, te ia in primire un lucrator sictirit care abia asteapta sa spuna ca iti lipseste un document :) -> depui actele si scoti placute noi ( sau dupa caz le pastrezi pe cele vechi - dar asta nu stiu cum se face , eu am scos mereu noi ) . Aici te costa undeva la inca 200 de ron , +/- numere preferentiale daca vrei ( 40 ron numar random sau 80 ron preferential - parca asa imi amintesc ) .
5. Te duci la Directia de Taxe si Impozite, ca sa o treci in proprietatea ta - aici , iarasi, este posibil sa te puna sa platesti impozit , in functie de luna in care o inscrii - costul variaza foarte mult in functie de capacitatea motorului - gasesti graficul de incadrari foarte usor pe Google :)

notes -
* ce am scris mai sus implica tot procesul , NU si daca te intelegi cu proprietarul sa circuli cu numerele respective, sau iti da vreo procura, sau alte " ocolisuri"

*daca urmezi ce am spus mai sus, este necesara o noua asigurare ( aici recomand sa fie trecuta pe numele cuiva mai in varsta, care sa nu se incadreze la 20 - 30 ani,implicit sa plateasca o avere ) ; calculator RCA gasesti online foarte usor- eu l-am trecut de fiecare data pe tata proprietar si a rezultat, de ex. de la 900 ron / 6 luni la 350 / 6 luni. HUGE difference.

*la pasul (3) m-am referit strict la cum scoti adeverinta , NU la plata taxei de mediu , care, este de obicei foarte mare.

Spor & drumuri intinse :)