4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Ce masina sa-mi cumpar pana in...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ce masina sa-mi cumpar pana in 7000 euro?

Salut!

In noiembrie-decembrie intentionez sa-mi cumpar o masina SH cu maxim 7000 euro. Optiunea cea mai buna cred ca ar fi pe benzina, intrucat 80% as merge in oras si nu fac mai mult de 15000km pe an (cel mai probabil in jur de 10000).
Imi doresc o compacta care sa aiba in jur de 100-120 CP si consum urban cat mai bun, daca poate sa consume sub 9 este ideal, sa aiba costuri de intretinere mici si care sa arate bine la exterior si interior si sa fie relativ spatioasa. Evident, cat mai putini km, limita de sus fiind in jurul a 150.000 km. Din cate m-am documentat am tras concluzia ca este aproape imposibil sa ating asta si cer prea multe, cel putin pentru bugetul meu, pentru ca de asemenea as prefera ca masina sa dateze undeva intre 2010-2012.
Modelele interesante sunt Golf V/VI (desi am vazut ca multe modele de VI au probleme mari cu distributia pe motoarele 1.4 TSI), Seat Leon (presupun ca, fiind vorba de acelasi motor, sunt aceleasi probleme - si nu ma omor dupa aspectul bordului), Ford Focus, Renault Megane, Opel Astra J, Citroen C4, Hyundai i30, Mazda 3
Catre ce imi recomandati sa ma orientez, astfel incat sa sacrific cat mai putin din toate cele mentionate mai sus ? Mentionez ca prioritare sunt consumul si costurile de intretinere - evident si kilometrii parcursi. Credeti ca ar fi mai bine, totusi, sa merg pe diesel, dat fiind cat circul cu masina in oras ? Daca da, pe ce model ?

Multumesc pentru raspunsuri!
A intrebat LiviuRO (120 puncte) acum 7 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns alingb (1,580 puncte) acum 7 ani Din cele enumerate de tine Focus ar fi mai ok. Te sfatuiesc sa mergi pe un motor benzina , un diesel este avantajos la 30.000 - 40.000 KM/an. Ca variante in bugetul tau mai gasesti si Skoda Rapid / Octavia , Seat Toledo , Mini One , Suzuki Swift , Chevrolet Cruze..etc.....variante sunt ai multe , verifica piata mai bine si cauta toate masiniile care se incadreaza in bugetul tau , nu te grabi ca sa nu.ti para rau mai tarziu de decizia facuta. Apropo de VW problemele de distributie si altele s.au rezolvat dar la modelele de  dupa 2011, eu am Passat 2012 1.8TSI si in 210.000 KM nu am avut probleme majore.  Bafta , daca mai ai nelamuriri aici suntem.