4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Ce sfaturi imi puteti da pentr...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce sfaturi imi puteti da pentru achizitionarea unei masini(prima)?

Buna ziua. Va rog ma ajutati sa ma lamuresc. Doresc sa cumpar o masina cam intre 2500 cel mult 3000 euro.(daca mai ma imprumut). Initial am plecat pe ideea de Logan-benzina, apoi Renault.....dupa cateva discutii cu diferite persoane cica Opel. Acum eu nu ma prea pricep la masini. Insa nici teapa nu vreau sa iau. Vreau sa aiba taxele toate platite. Intentia mea e sa o folosesc de acasa la serviciu, la mici cumparaturi si macar o data pe an intr-un concediu, cu alte cuvinte o masina de familie. Culmea nu stiu cum e mai bine sa ma interesez pe site-uri specializate in vanzari sau pe la targuri (nu prea e timp de targuri). In concluzie nu prea stiu de unde sa incep treaba asta. Ce ma sfatuiti sa fac?
A intrebat tonica31 (250 puncte) acum 10 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Lasa RENAULT group.......... crede-ma !!! Si ia-ti ceva gen: Skoda fabia-octavia, vw passat, seat ibiza-leon-toledo, audi a4-a6 ( a6 cam prea mare pentru ce vrei tu ), opel astraG,  bmw seria 3. Toate acestea le poti gasi in 3000 euro si bunicele, poate gasesti si un diesel si te-ai scos.
De ex. daca ai gasi un opel astra 1.7 dti, sau un 2.0 dtl 20v ( amandoua diesel ) te-ai scos. Consum mic, piese ieftine, destul de incapatoare, stabilitate buna la drum intins, comfort ok, siguranta buna. hatchback/combi/sedan/coupe. Ai 4 variante la ea.

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani sa nu gasesti un diesel cu bube ca te-ai scos de tot :)
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Bine, bravo bysconty........ daca esti fan benzinar, nu neaparat trebuie ca dieselul sa aibe bube. MERGI SI TU CU MASINA pe un tester ceva si nu o iei cu bube !!!
Cat rezista un diesel si cat rezista un benzinar ? Aman2 in aceleasi conditii cu reviziile la timp ?
Numai va bagati aiurea in seama si dati minusuri. Si sa nu-mi spuna vreunul ca nu am dreptate cu ``dieselul`` meu si cu rahaturile de renaulturi. Am avut renault 3 pana acum, laguna, clio, scenic, 1.6, 1.4, 1.9dti. Asa ca bullshit !!! grave toate.
A comentat radu4tuning (2,850 puncte) acum 10 ani nenea expert, nici acum nu ati inteles ca daca iti iei diesel nu te-ai scos deloc ci te afunzi mai mult? la ce masini ati anumerat si in pretul de 2500 euro cu timbrul platit gaseste cel mult vreuna cu probleme ascunse care sa mearga 2 saptamani dupa care incepe distractia, genul de masini cu 150k km in bord, consum 5%, model deosebit.......sunt satul de vrajeli din astea, haideti sa fim seriosi ca nu face nicio afacere cu masinile alea obosite de nemti si alergate de samsari, NICIODATA nu o sa iei un diesel BUN cu banii aia si  taxe platite din romania dar na, romanul se bucura ca ii consuma putin, fuge tare(desi daca te uiti pe vitezometru te-a dezamagit) si cand incep sa pice piesele obisnuite gen injectoare, pompe, turbo, egr, debitmetru...etc si uite asa apare sectiunea help unde oamenii incearca sa-si rezolve problemele. Cautati vreo 2-3 ore pe forumurile din romania si o sa ajungeti la concluzia mea, nu zic ca nu e bun diesel-ul, e Foarte bun dar nu se incadreaza in banii aia
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani @ LiquidTW    tu o ti pe a ta in continuare, dar vrei numai de curios sa te uiti pe ultimele intrebari puse astazi si sa tragi o concluzie? sunt o parte din masinile de care ziceai, au fost oamenii la tester si n-au rezolvat nimic, asa-i? nu inseamna ca a fost si la unul competent, dar s-au dus oamenii, poti avea garantia ca si tonica are noroc de un service bun sau nu?
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Si voi acum imi spune-ti ca benzinarul este mai bun decat dieselul nu ?
Vrajeala !!! NU TOATE DIESELURILE trebuie bagate in aceasi OALA !!! Cica fugarite de samsari si etc. Poti gasi un ASTRA DIESEL BUN LA BANII ASTIA. ce p.... mei mai vreti. Aveti cumva un clio tunarit si gata e BUNA !!! ?
Si eu acum am 2 BENZINARE !!! Si ?  Oricand le-as da pe 1 diesel bun.
Nu toate masiniile bune sunt la preturi de WOW si nu neaparat o masina mai ieftina este cu probleme ``ascunse``. Daca sunt fraieri in lume care dau bani aiurea e treaba lor.
VW PASSAT din 2001, 1.9 TDI, 245.000 km a fost luat acum 1 an jumatate de un prieten de al meu de la un bisnitar ordinar..... la un pret rezonabil........ ACUM, are 390.000 km si ghiciti ce ? Nu a schimbat nici macar o piesa la aceasta masina.
Depinde cat de mult a fost intretinuta.
Si tot timpul - diesel bate benzinarul la tot.
Asa ca lasati-ma cu abureli dinastea ( fara suparare ) si numai comentati aiurea. Daca voi stiti ceva, tineti pentru voi, dar numai contraziceti in nestiinta de cauza.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani e na.....de asta cu ,,un prieten" m-am saturat sincer, sunt cazuri si cazuri, vezi ca e ,,un prieten" prin america ce a ajuns cu o honda la 1 milion de mile, de ala ce mai zici si multi altii? si nu fi chiar asa de hotarat sa zici ca diesel-ul e mai bun la tot, daca n-ai stiut ce sa-ti iei si ai luat renault cu ce suntem noi de vina, ca acu sa vi si sa zici ca nu e buna masina pe benzina, intelegi?
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Le-am luat, deoarece aveam unde si la cine sa le dau din Germania.
Da si care e problema cu prietenul ? Este un caz. De ce sa nu zic, daca asa e. Sti tu ca nu e asa ? :))
Hai ca nu am chef sa ma cert, insa daca ai grija de turbina, nu mergi la 1500 de ture cu dieselul, te tine mult si bine si e si diferenta la consum. Decat sa merg cu un 1.3 afara la 120km/h si am 3800-4000 de turatii, si un consum de 8-9%, mai bine un diesel care sta la 2000-2500 maxim si un consum de 5-6%.
Eu sunt deabia pro benzinare cand vine vorba de +150 CP.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani de acord, dar cati crezi ca stiu sa mearga cu un diesel??? schimba la 1800 tocmai cand incepe sa lucreze turbina, si o tin subturata ca sa consume putin, daca schimbi treptele pe la 2500 nu mai ai acelasi consum, poti pune lejer inca 1 litru in plus%, si cu benzinarul de 1.3 ai dreptate pana intr-un punct, am o mazda de 1.3 si la 130 am 4100 rpm, dar nu consuma nici pe departe 8-9, doar cu rezervorul spart, si am impresia ca nu prea ai avut de-a face cu motoarele pe benzina japoneze dupa afirmatiile care le faci, dar in fine, haide sa lamurim omul ca sa se hotarasca ce masina sa-si ia ca daca noi ne certam el nu castiga nimic
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani De acord cu tine, sa lasam comentariile aiurea.
Ce-i drept, insa am specificat mai sus, ca: sa nu schimbe la 1500 de turatii ca infunda si strica aiurea turbina.
Masina numai de dus la servici si inapoi acasa in oras ( DA, ia-ti BENZINAR.... ), mai vrei un concediu, sau mai ai iesiri destul de lungi in afara orasului ? Diesel.
E ok asa colegi ?
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani mi se pare mie sau dupa 9 ore nu e asa.....?:D
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 10 ani Eu am masina pe benzina, da cu toata intretinerea ei ieftina mananca o gramada de bani in combustibil!
Eu sunt Pro diesel, daca sti sa mergi cu el nu vei avea probleme, am un t4 diesel in familie cu care s-au facut cam 70.000 in 3 ani si ghizi ce nu mi s-a stricat nimic pe parte de motor... si a mers doar cu motorina la galeata si alte prostii...!

Daca ti se strica odata turbina injectoare etc.. nu e mare lucru daca faci multi km tot iesi mai bine decat cu benzina!

Cine va spune ca nu e asa va vorbi doar ca sa nu doarma!
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 10 ani Referitor la consum de motor mic benzina!
Eu la Peugeot 106 1.1 benzina la 130 km/h cu o persoana in masina si cateva genti masina nu a sarit de 5.5 desi era turata la 4000 RPM consumul calculat pe foaie nu dupa computer de bord!
La 1.3 de pe 323 sigur nu sare de 6 in aceleasi conditii!

Robert terminati odata cu aberatiile astea gen ca ai mers cu o japoneza ca nu stiu ce... sunt tot masini faptul ca nu prea se strica la noi in RO este pentru ca sunt putine si e normal sa se strice un procent mic!  Multi imi ziceau de Peugeot 106 ca e franceza si ca... am mers cu el si cu 190 si nu m-am simtit atat de nesigur cum m-am simtit in cealalta caruta a mea (logan 1.5dci)! Mai exista si alte masini in afara de japoneze!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani evident ca mai exista si altele in afara de japoneze, aia de unde crezi ca le-au copiat? de la nemti, dar ceea ce nu pricepeti voi e ca pe saracul om nu-l ajutati absolut deloc cu un diesel in banii aia, e chiar asa de complicat?
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 10 ani Intamplator am fost anul trecut in noiembrie si am cumparat pentru cineva un golf 4 1.9TDI 90CP 1999 Cu doar 1900 euro, iar pana azi a rulat 35.000 a schimbat filtre ulei si placute atat!
Conteaza sa si vezi masina degeaba dai 4000 daca ea e cotiga !

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani un vw Golf IV ,astra G , Vectra dupa 2001,la banii astia gasesti cu taxa platita

Alte raspunsuri: (6)

+1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Un opel astra sau corsa benzina sant ieftin de intretinut,cele diesel sant mai scumpe la intretinere
+3 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 10 ani La drum lung intre diesel si benzinar nu se prea pot compara consumurile,insa la mers in oras(cu conditia sa nu mergi subturat) consumurile nu difera foarte mult.
De exemplu:am fost anul trecut la mare cu 2 masini,un golf4 1.4 si un a4 1.9.....Viteza a fost la fel aproape,4 pers in ambele masini+ bagaje...golful a avut un consum mediu in 600km 8.8% iar a4 5l%
Ca sa fiu on topic daca faci mai putin de 20.000km pe an din care majoritatea in oras  nu are rost sa cumperi diesel.Mai bine pui 15-20 lei in + la 100km decat sa schimbi turbine,injectoare si alte chestii.
Eu am avut mai demult o fabia 1.2 de 64 cp cu doatari destul de bune pot spune.Consumul mediu primavara-toamna era intre 6.5-7%.iarna cresetea cam cu 1L.Daca vrei doar sa iti faci necazul cu ea e o masina buna,care se incadreaza in 3000E.
Nici loganul nu e o masina proasta(ma refer la benzinar) dar pacat ca rugineste repede si zornaie toate prin ea dupa un anumit nr. de km.
Bafta!
+4 voturi
A raspuns sorinache40 (4,450 puncte) acum 10 ani sunt fan skoda deci recomand! eu am o fabia 1.9 sdi si in afara de asigurare si taxa la primarie care sunt maricele(400+195) chiar nu am ce reprosa acestei masini! drumul pina la serviciu 10km cu 5%.in concediu cu 3,8-4% consumabile pe an(250-300ron)...fa-ti si tu o parere despre aceasta motorizare,comentariile o sa apara sigur,dar nu ma intereseaza,am vrut sa-ti prezint un punct de vedere!apropo masina are 190...km si se aude ca motorul ar merge garantat pina la 500...km .......ASPIRAT LA MOTORINA,doamne fereste de turbina!! o gasesti la 2800-3500€ in functie de dotari, o seara buna!
+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Tocmai am cumparat o Vectra B estate cu 2400 euro, motor de 1.6i din 2001.
Inmatricularea cu asigurare,taxe si rar a fost circa 500 lei.
Am schimbat uleiul si filtrele ( ca-mi tacaneau tachetii 3-4 secunde la pornire ) cu marfa de care stiu eu ca-i buna , mai urmeaza sa-i schimb si distributia sa fie "safe" si am o masina buna la toate cu costuri minime de intretinere.

Pentru 2500 euro , de evitat diesel, sunt in general vechi cu mari kilometraje ce pot genera cheltuieli enorme , chiar daca par in stare tehnica rezonabila.
0 voturi
A raspuns tonica31 (250 puncte) acum 10 ani Va multumesc pentru sfaturi. Acum mai ramane sa gasesc si masina si omul de omenie, sa nu iau teapa. Bafta.!
0 voturi
A raspuns valy_mstar (830 puncte) acum 10 ani Salut,daca te interseaza am eu de vanzare un Opel Astra G,1.2 16v,65cp,1999,5usi,intrat in tara in 2012,inmatriculat cu taxa platita.
Dotari:servo,abs,4xair bag,scaun reglabil inaltime,faruri reglabile electric,geamuri ,oglinzi electrice,trapa bipozitionala,mp3 sony cu garantie.Masina de cand o am din martie 2012 si pana acum am 18000km.Daca te interseaza lasa-mi mesaj,pretul fiind de 2350Euro sau 10.000 RON.

Ps:Mentionez ca autoturismul nu are AC.

Imagini atasate