4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Clio RS vs Megane RS vs Golf 5...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Clio RS vs Megane RS vs Golf 5 GTI vs Astra/Corsa OPC?

Salutare tuturor.

Dupa cum spune titlul...sunt indecis. Nu stiu in care directie sa ma indrept. Toate fac cu ochiul, in special Megane-ul si Golful.

Tin sa mentionez ca bugetul o sa fie  ~10.000E.

Nu am experienta cu niciuna din masinile astea, deci habar nu am cum se conduc. Doar din review-uri de pe youtube si din ce spun altii (am colegi la munca care detin Clio si Megane) si un prieten cu o Astra OPC. Cam toate variantele sunt de prin 2007-2008. Daca gasesc un golf bun, cu DSG il iau si daca e mai vechi putin.

Nici nu prea stiu unde sa caut, eu ma uit pe *******. Daca mai stiti si alte site-uri ar fi super. Pe 4tuning vad ca imi apar la cautare foarte multe anunturi expirate, nu prea ma descurc cu filtrele de cautare. :)

Stiti vreun site unde pot gasi comparatii intre modele din ani diferiti? De ex sunt curios daca e vreo diferenta intre megane din 2007 si 2008, etc.

Am pus 100 de intrebari, am sa ma opresc aici. Multumesc anticipat!
A intrebat CristiBu (280 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani eu as merge pe golf V GTI si Astra OPC ,dar sa nu crezi ca si restu sunt masini praf

Comentarii:

A comentat CristiBu (280 puncte) acum 11 ani Asta imi spune toata lumea. :) Nu cred ca restul sunt praf, tocmai de acolo vine dilema. As mai putea sa adaug una pe lista (e mai rara la banii astia...dar cine stie). Honda Civic Type R. Doar de bine am auzit si de asta. Doar ca e mai grea decat modelul vechi. Si are 1CP in plus. Dar arata demential, e durabila si plina de draci.
–4 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Lasa francezii, dute la nemtzi !!!
.

Salut
!
+3 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 11 ani Eu as merge pe typeR, motor aspirat implicit mai rezistent la abuzuri, se tureaza pana la 8000rpm, dar nu se simte ca are puterea asta datorita faptului ca  e livrata foarte cursiv, nu simti ca la un turbo cuplul. Si clio e o alegere buna, tot din cauza motorului aspirat. Daca ai fi luat-o de noua ti-as fi recomandat megane/gti, dar fiind sh si o masina de care s-a tras, eu as merge pe ideea de fiabilitate.
+2 voturi
A raspuns Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani Eu as alege OPC -ul !! Este parerea mea subiectiva. In principiu as recomanda si eu tot cele 2 nemtoaice.

Megane-ul si Clio sunt si ele masini foarte faine, dar in comparatie cu Golf 5 GTI si Astra H OPC, nu as sta pe ganduri si asa alege ori opel ori volkswagen.

In schimb.. chiar daca cam asta iti spune toata lumea, tu stii cel mai bine ce iti place :D, si trebuie sa fii multumit de alegerea ta, si sa fii mandru de masina pe care o ai !

Comentarii:

A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani La TypeR nu ma pricep, nu am condus, nu stiu prea multe, nu imi pot exprima parerea :D

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Compari mere cu pere,mici cu mari.
Clio e mai mic si mai urat decat megane,cei de la renault au Megane F1 edition,aia e intradevar ca o poti cumpara.
Roferitor la Honda,doar cine nu a condus poate sa spuna ca nu se merita.Poti pleca limitat cu 4500rpm de pe loc,ai timp putin sau ajungi pana la 9200rpm,unde ajung putine sportive.
Despre performantele masinilor,fiecare e cu prententiile ei.fiabilitatea la modelele astea 'sport' e net superioara masinilor de masa,dar nu te astepta sa te tina un motor cat tine unul normal.Sunt motoare deja stresate din fabrica,cine stie ce 'soferi' au avut inainte.
Golf,contrar multor pareri pro-nemtoaice,mi se pare o familista cu 2 portiere taiate,nu e ceva iesit din comun,nici la design nici la interior.
Personal as cauta Honda,apoi astra/corsa(corsa e mult mai ok dpdv a sportivitatii,mult mai usoara) si apoi clio sau megane.

Comentarii:

A comentat CristiBu (280 puncte) acum 11 ani Multumesc pt raspunsul detaliat, de fapt multumesc tuturor pt feedback.
Inca o intrebare.. Consumabile si piese? Aici am impresia ca e posibil sa fiu prost informat. Unii care nu stiu cat cunosc..spun ca sunt foarte scumpe la honda. Mai demult parca stiu ca erau scumpe. Sunt curios daca e tot asa mare diferenta de exemplu fata de Skoda (ce am eu acum). De consum nu intreb pt ca nu ma intereseaza prea tare din moment ce vreau o masina sport. Oricat ar fi, e bun. :)

La Opel si Golf sunt mai ieftine ma gandesc, dupa care vin francezii si japonezii?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @cristi:In conditii de exploatare corecta,sunt masini facute sa dureze sa o viata.Ca de exemplu,piesele costa mai mult,dar nu sunt facute nici pe vapor si nici de turci hamesiti(ma refer la multe componente bosch,ommniprezente pe nemtoaice).Intradevar,honda e mai scumpa la piese,dezmembrari gasesti mai greu(putini si isi cumpara,putini le izbesc).
La celelalte o sa gasesti mai usor deoarece sunt masini mai populare,sunt mai multe.
Orice alegere ai face,eu ca si altii am scris ceea ce stiu,nu uita sa verifici amanunti masina inainte de cumpare,sa te uiti atent la orice urma de accident si ideal sa cumperi una care are carte service.

Alte raspunsuri: (4)

+1 vot
A raspuns LFS_mihai (31,070 puncte) acum 11 ani Din ce ai zis tu in intrebare , toate sunt hothatch, daca ai fi cautat putin ai fi gasit ca megane 3 rs detine recordul de timp pe nurburgring pentru masinile cu tractiune pe fata, inainte de megane 3 rs a fost megane 2 r26r , o versiune destinata vietii pe circuit (geamuri de plastic, fara bancheta, rollcage, etc.)
Eu as opta fara discutie pentru megane rs
+3 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 11 ani De ce, pentru ca e cea mai rapida in mainile unui pilot profesionist pe un circuit unde el nu o sa ajunga niciodata? Buna idee.
+1 vot
A raspuns Ottaviano_m (2,570 puncte) acum 11 ani Parerea mea e ca daca vrei o sportiva cu S mare ar trebui din astea sa iti alegi Megane RS, OPC-ul nu are handling, prea multa putere pt un sasiu care nu este pe masura, Golf GTI e prea "educat" incat aproape intra in alta categorie. Corsa e cam mica dar ar putea fi o alternativa chiar ok, are un sasiu f bine pus la punct si un motor mult peste medie cu performante apropiate de ale celorlaltor din lista ta. Clio RS ar fi probbail cea mai distractiv de condus si cea mai hardcore, insa motorul este relativ puternic doar, cel de e GTi de ex desi afiseza aceeasi putere iti va parea mult mai fortos. Ceea ce ofera in plus RS fata de celelalte poti exploata doar pe pista. Civic Type R este ok schema suspensiilor spate este din nou, rudimentara si nu e bine pusa la punct astfel incat  din cauza asta si a distributiei greutatilor pe punti Type R va subvira, nu ca un OPC, dar oricum va fi frustrant.
Acuma iti spun ce imi place mie desi nu spun neaparat ca aia mi-as lua: Golf 5: este cea mai avansata tehnologic, singura al carei motor este pluripremiat ca cel mai bun din clasa lui in lume, este singurul cu suspensie multibrat pe spate, singurul cu injectie directa a benzinei, doar Golful il gasesti cu cutie automata dubluambreiaj care este chiar sportiva (totusi e de preferat o cutie manuala pt fun si fiabilitate). In plus are interioarele cel mai bine puse la punct si se va devaloriza mai putin ca celelalte. Succes, da-ne de stire ce ai ales !
+1 vot
A raspuns CristiBu (280 puncte) acum 11 ani M-am decis!:)

Corsa OPC 235cp (putin modificata).
In momentul in care am pus "fundul" in scaun si am auzit motorul..am ramas impresionat. Nu stiu cum o sa o conduc iarna..sincer. Mai trebuie sa merg la un test, sa fie totul in regula, daca si actele sunt ok, am sa o iau fara sa mai stau pe ganduri. E bestiala.

Si in plus, din cate am vazut, pana si consumul e mult mai ok decat la altele, cum ar fi astra opc sau gtiul. Dupa cum am spus, nu ma intereseaza consumul, dar totusi ma bucur sa vad ca la mers sportiv o masina atat de puternica scoate 12-14%.

Sper sa fie ok si revin pe forum in categoria "Masina mea!" Sper. :)

Comentarii:

A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani sa o stapanesti sanatos, si sa ai parte de ea cat mai mult!!! :D