A raspuns
stefanST
(19,540 puncte)
acum 12 ani
In primul rand cred ca facem ocomparatie gresita daca ne axam doar pe motoarele cu care vin echipate cele 2 modele aduse in discutie, OPC-ul fiind turbo iar RS-ul aspirat.
Daca stam sa ne gandim un pic din punct de vedere al performantelor, RS-ul are cateva avantaje destul de bune, aici vorbim de tehnologia de care dispune Renault, de renumele pe care l-a construit in timp atat in cursele de raliu cat si in cele de F1, iar Clio RS imprumuta cu succes cateva elemente aerodinamice pentru imbunatatirea performantelor cum ar fi podeaua plata, diffuser-ul din spate etc.
Pe de alta parte cei de la Renault puteau foarte bine sa proiecteze un motor turbo pentru RS (cum au facut la Megane) si atunci comparatia era cat se poate de corecta intre cele doua modele ca doar au experienta in domeniu insa din punct de vedere al fiabilitatii pe termen lung, un aspirat e mai fiabil decat un turbo, destul despre Renault hai la Opel :)
Atat in cursele de raliu cat si in F1, Opel ( sa fim realisti) nu a avut de spus mare lucru, insa masinile produse pentru strada si-au demonstrat in timp fiabilitatea.
Divizia OPC a fost infiintata pentru a prelua departamentul motor sport de la Opel si pentru a creea versiuni imbunatatite si performante ale modelelor produse.
OPC-ul se preteaza mai mult a fi o masina de liniute, o distractie intre semafoare si cam atat, pe cand RS-ul pare o masina care te incanta mai mult pe traseu.
Ca o concluzie:
Dpdv al fiabilitatii (motor) aspirat vs turbo - aspirat
Dpdv al fiabilitatii (marca ) OPEL vs RENAULT- OPEL
Dpdv al modificarilor ulterioare OPC vs RS- OPC
Dpdv al performantelor OPC vs RS- RS
Depinde ce anume cauti la o masina sport, o masina de 400 de metri ( unde se pricepe cel mai bine) alegi OPC sau una care te incanta mai mult pe traseu si atunci alegi RS
P.S nu sunt fan Opel sau Reanult, le consider masini bune si am incercat sa le tratez cat de obiectiv am putut.