4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > daca am jante de 14" pot sa pu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+7 voturi

Daca am jante de 14" pot sa pun ceva mai mare ?

am jante pe 14" si as vrea sa-i pun de 16" pe o fabia 2 .

1. merg puse pe o fabia 2 ?

2. voi avea probleme cu politia dupa ce le pun in caz ca ma opreste ? mentionez ca in talon nu scrie nimic de jante ( am talon tip nou) .

MULTUMESC .

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 13 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

12 Raspunsuri

+8 voturi
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 13 ani Poti sa-i pui bineinteles daca nu depasesti dimensiunile recomandate de producator, dimensiunea maxima o poti calcula aici: http://www.carbibles.com/tyre_bible.html Cu politia nu ai probleme, doar la itp tre sa ai pe masina o dimensiune care e trecuta si in CI

Cel mai bun raspuns:

+8 voturi
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 13 ani si referitor la jantele alea... uita-te in cartea de identitate si vezi ce dimensiuni ai trecute acolo. altfel(si partea asta e luata de pe siteul rar):
''Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa prezentati vehiculul echipat cu anvelopele respective la una dintre reprezentantele R.A.R.

In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de Incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice aplicabile. ''

2. cu politia nu vei avea probleme decat daca te opreste rar-ul, caz in care daca nu ai trecute dimensiunile in c.i. ti se opreste talonul, plus amenda.

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 13 ani in talonul nou nu mai sunt specificate dimensiunile rotilor.
A comentat myker22 (27,370 puncte) acum 13 ani corect, tocmai de aceea daca te opreste politia nu are ce sa iti faca in legatura cu dimensiunile rotilor, am precizat clar de doua ori cartea de identitate a autovehiculului, talonul este cel care se retine in caz ca te opreste rar-ul.
A comentat mmc83 (950 puncte) acum 12 ani Sunt masini care nu au trecute decat 2 dimensiuni in cartea de identitate facuta de "inginerii" de la RAR dar care pe un brief din Germania au peste 8 combinatii janta/cauciuc valabile si omologate asa ca nu tot timpul ai ce face cu respectiva carte....
A comentat SOF320 (100 puncte) acum 12 ani Degeaba ziceti voi ca nu are politia ce sa ti faca daca iti pui jante mai mari decat scrie in carte....desi nu sunt mentiuonate dimensiunile in taloanele noi......Politistul poate are si el o fabia acasa si stie ca nu merg jante pe 21" pe ea......El iti da amenda chiar daca nu scrie in talon ca tu ai voie pana la 17 sau pana la cat ai........Si ce poti sa ii faci tu ??? nimic....Contestatie??? Pierzi :)):))
Treaba cu dimensiunile netrecute in talon e pentru politisti mai prostutzi ...nu va bazati k nu au ce sa va faca daca nu sunt trecute in talon :)):)) Poate doar sa luati de la reprezentantze de la Skoda , cu 50ron la poseta , o "omologare" blatuita....

Alte raspunsuri: (10)

–2 voturi
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 13 ani am uitat sa mai zic ceva, daca pui jante/anvelope nerecomandate de catre producator vei compromite performantele masinii, in special franarea

Comentarii:

A comentat mmc83 (950 puncte) acum 12 ani Sau nu, pentru ca anvelope mai late cu perete mai mic inseamna si banda de rulaj mai lata si suprafata mai mare pentru franare si flexare mai mica la viraje in mare viteza...deci nu e chiar cum spui tu, iar ca dezavantaje as putea mentiona uzura precoce a bucsilor, capetelor de bara,casetei de directie, inertie mai mare in cazul unui ansamblu cauciuc/janta cu mult mai greu decat originalul...pana la urma este o alegere a fiecaruia...dar corect este sa prezinti ambele laturi ale problemei atunci cand expui un punct de vedere !
+2 voturi
A raspuns spidy2002 (700 puncte) acum 13 ani Da, le dau dreptate colegilor de mai sus in legatura cu RAR-ul, dar vezi sa nu te lovesti de cealalta problema, adica sa iti "frece" cauciucul aripile la gropi sau la denivelari. Nu intotdeauna mare inseamna un lucru bun :D. Succes!
+2 voturi
A raspuns b06lsx (590 puncte) acum 12 ani De ce vrei sa faci prostia asta ? Pentru design ? Cauta mai bine niste jante frumoase pe 14 sau 15 si impresioneaza prin calitate siinteligenta !
+3 voturi
A raspuns Mitza Fillyp (3,040 puncte) acum 12 ani salut . si eu am talon tip nou . masina e un peugeot 206 sedan an 2009 talon nou deci. Masina a venit din fabrica cu jante de tabla pe 14" si le-am schimbat cu unele Oz pe 16" . vezi ca pe stalpul masinii in dreapta( la sofer) e un abtipild cu presiunea la roti culoarea si cred ca si dimensiunea , ai grija sa il dezlipesti de akl dar sa nu il arunci ca o sa-ti trebuiasca la o eventuala vopsire , Sfatul meu este sa intri pe forum la skoda si sa intrebi akl la sectiunea care trebuie si vei afla tot ce vrei . de ex. eu pt masina am avut asa : J5.5 et 28 dist intre prez. 4x108 si akm am pe jantele oz 16" J 7.5 et 27 si dist intre prez e la fel. si de la anvelope 185/65/14 am 205/45/16 fara distantiere. vezi ca e important ET ala . daca l-ai aflat vezi sa fie ET de la jantele noi tot cat cel de la alea vechi sau mai mic putin . la masina mea vreau sa spun ca am o aderenta super buna cu anv. mai late , franez mai bine iau curbe la viteze mai mari deci am stabilitate marita

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani am vazut acum cateva zile in cartea masinii anvelope si jante opt :
185/55 R15 81 T M+S
195/55 R 15  85 H
sau  205/45 R 16 83 H  astept sa treaca vara , sa vad ce castig si atunci ma hotaresc clar ce buget dispun si ce pot monta pe masina :) oricum multumesc de ajutor :)
–3 voturi
A raspuns Mitza Fillyp (3,040 puncte) acum 12 ani eu in cartea masinii am doar 14" dar sa nu mai zici la nimeni :)) , oricum cand o sa-ti iei jante cauta sa fie cat mai mari ca poate dupa ce o sa achizitionezi de ex unele pe 15" o sa vezi la altu pe 16"-17" sau cn stie si o sa regreti ff mult. Eu de curand am vazut pt pjo ca merg si jante pe 18" si akm ma oftic ca n-am ast mai mult.  dak iti iei pe 16" te sfatuiesc sa-ti iei de la Firestone SZ90u 83W astea le am si eu si sunt extrem de multumit dar NU SUNT BUNE PE ZAPADA DE NICIUN FEL esti sanie .si inca cv. NU-TI VINDE JANTELE DE TABLA  alta greseala de-a mea :)) ca anv. de iarna am tot firestone winterhawk II (2) au fost bune iarna asta si cand au facut cei de la 4tuning un reportaj de anvelope winterhawk II  se batea pt primul loc la aderenta pt zapada. in rest bafta multa     (tot ce e mai sus e doar parerea mea despre anv si jante )

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani sunt total de acord cu tine numai ca la mine e o problema nu am jante de tabla am din aliaj si nu prea ma incanta cu nimic toata lumea are din aliaj de aceea astept dupa vara asta sa vad ce buget am si sa ma apuc sa-mi iau ceva pe gustul si pe placul meu + o alta chestie o sa trebuiasca sa-mi cumpar 4 jante de tabla si 4 cauciucuri de iarna dar astea se gasesc si la SH iar pentru masina mea ca e mica si o sa iau dimensiuni mici gen 14 sa zic o sa ma coste mai putin cel putin eu asa sper iar la cat folosesc eu masina iarna 1000 de km maxim nu are rost sa-mi cumpar cauciucuri noi ci sh :)
0 voturi
A raspuns Mitza Fillyp (3,040 puncte) acum 12 ani o janta pe 14" la dezmembrari te costa cel putin  100 lei atat a fost a mea , nu cred ca e o problema ca sunt din aliaj jantele care le ai akm , poti sa dai anv de vara jos si sa pui de iarna , si ai scapat din start de 400lei (jante de tabla) si aia 400 lei economisiti iti iei 2 anv de iarna . mai iei si pe anv alea 400 lei sau asa cv depinde cat de uzate sunt si te-ai scos :D .
uite aici pe forum la skoda  k m-am plictisit si n-am ce face :)) http://www.clubskoda.ro/showthread.php?t=5309&highlight=Jante

http://www.clubskoda.ro/showthread.php?t=5247&highlight=Jante

http://www.clubskoda.ro/showthread.php?t=5040&highlight=Jante
–4 voturi
A raspuns gospodarul (150 puncte) acum 12 ani Mai bine pui flexu pe ea ... gunoiu ala nu e masina

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani 1. esti un mare dobitoc
2. gunoi ai tu cu tot cu benveul tau din 93'
3. sunt foarte multumit de ea si ii fac ce vrea muschiu' meu
4. dispari la prasit .
A comentat gospodarul (150 puncte) acum 12 ani referitor la punctul 1 , se prea poate sa fiu ... cat despre beemveul meu din 93 , masina asta nu exista in colectia mea si oricum masina mea nu te priveste pentru ca nu eu sunt ala care mi-am urcat intrebarea tampita pe un forum ; daca esti multumit de ea sa fi sanatos ... cat despre prasit , cred ca o sesiune de prasit ti-ar prinde bine si tie si poate multora de pe acest forum poate reveniti cu picioarele pe pamant ca aerele alea de raceri si tuneri nu prea vi le mai scoate nimeni din cap ... decat politia cand va mai suspenda permisele , si va jucati , o luna sau 3 depinde de noroc , acasa NFS ... mult succes in gasirea unui set de jenti potrivite pentru cotetul tau
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani se scrie JANTE !
+2 voturi
A raspuns nete_20 (180 puncte) acum 12 ani ba al dreaq calculat esti, nu stiu ce cauti pe "saiturile" astea...lasa i pe copii in pace, te crezi destept, ori ai fi mai satisfacut sa i vezi cu tigarea sub scara blocului...e bine ca joaca si NFS decat sa stea ca unii sa piarda noptile pe "saituri" porno...asta e un site pentru cei impatimiti de masini si tot ce e legat de ele...inclusiv legislatie....nu cred ca esti platit sa dai replici in defavoarea lor....si eu am una din 94, o tin din pasiune pentru ca mi permit, crezi ca esti altcineva daca ai o masina din 2011, eu zic sa te mai duci afara sa bei o bere sa ti revii....tonul tau nu e pentru site ul asta..ok?..succes in viata si lasa i pe altii sa si manifeste placerile si sa vorbeasca cum vor...nu toti sunt invatati ca tine...scuzati daca limbajul nu e adecvat dar chiar ma enervez cand vad cate unul ca se "desteapta"asa de-o data....de asta se duce romania de rapa....ca se mai trezeste cate unu sa dea cate o lege de kko
–1 vot
A raspuns dragomir_tibi (120 puncte) acum 12 ani ba fratilor da voi credeti ca politisti sunt retarzii....bine acuma unii mai sunt... chiar daca nu mai scrie in talon daca i se pare lui ceva suspect te poate verifica
–1 vot
A raspuns R1s3 (130 puncte) acum 12 ani Eu te sfatuiesc sa nu pui jante mai mari de 15".
Mai consultate si cu altii da iti spun din proprie experienta ca trebuie automat sa iti iei cauciucuri cu garda mai joasa si o sa ai mari probleme la suspensii cu timpul si in plus o sa se simta in directie faptul ca janta este mai mare si probabil mai grea.
Cauta sa te interesezi de jante cat mai frumoase dar cat mai practice.
Bafta la achizitionare.