4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > OPEL > este bine daca pun gpl pe un o...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Este bine daca pun gpl pe un opel astra din 2008 cu motor de 14??afecteaza ceva gpl pe masina?

A intrebat gaby1 (230 puncte) acum 12 ani in categoria OPEL
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Daca instalatia este montata intr-un service autorziat pentru asa ceva si ai un certificat de garantie totul este ok.

Nu cred ca mersul pe gaz afecteaza motorul daca respecti anumite "principii":
- nu pornesti pe gaz niciodata (la rece, sau poate chiar si la cald),
- nu o treci pe gaz decat dupa ce s-a incalzit motorul.

Salut.

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani Nu afecteaza cu nimic, instalatiile din ziua de azi sunt secventiale, altceva decat cele vechi.

Alte raspunsuri: (5)

+3 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Instalatia de gaz este buna pe orice motor. Tehnologia de azi in legatura cu instalatiile de GPL sunt foarte bune si nu afecteaza motorul, nici puterea ei si nici consumul mai mult de 1-2 L/100km.

Unchiul meu face taxi si are GPL pe Chevrolet Kalos pe motor 1.4 16 v 90CP.
Merge foarte bine !
Pornirea o faci doar pe benzina, deoarece motorul trebuie sa fie macar la 30grade C ca sa o pui pe gaz, dar trecerea o face automata daca setezi tu asta. Nici nu simti cand iti intra pe gaz.

Salut :)
0 voturi
A raspuns gaby1 (230 puncte) acum 12 ani mersi mult baieti pt raspunsuri.va salut
+3 voturi
A raspuns florin_cars (240 puncte) acum 12 ani Nereferindu-ne la reglajele/setarile instalatiei care afecteaza in mod clar consumul, performantele, GAZUL nu afecteaza motorul, indiferent ca e vorba de instalatiile moderne secventiale sau de cele vechi, sau facute din bucati disparate, S/H, etc..ba chiar o poate monta oricine cu putine abilitati tehnice.
  Pana la urma, niciuna dintre piesele componente ale instalatiei de GPL, nu intra in contact cu motorul, iar gazul nu dauneaza, desi majoritatea romanilor(nu doar soferi) STIU, ca nu face bine, ba chiar explodeaza masina  :)

Aceste "sechele" se datoreaza timpurilor comuniste din tara noastra, cand instalatiile erau procurate pe sub mana din tarile vecine, nu multi aveau butelii originale cu valve de siguranta(fiind prea voluminoase de trecut granita), altii foloseau diverse butelii adaptate, si cum nu existau la noi statii de GPL, se folosea butanul din buteliile pt aragaz, aici interveneau probleme, la transferul din buteliile de butan in buteliile de GPL/sau cele improvizate, cu tevi, furtune, existau scurgeri, si un Carpati, Bucegi, pe ici, pe colo, duceau la cate un foc sau explozie, dar buteliile originale cu valve de siguranta, NU POT exploda, daca se fisureaza, arde gazul in atmosfera pana se termina..spre deosebire de un rezervpr de benzina/motorina care explodeaza daca se aprinde combustibilul din el.


Cat despre uzura motorului, da, se uzeaza mai repede pt ca si kilometrii se fac mai multi cu el cand combustibilul e mai ieftin.
–2 voturi
A raspuns lucian stefan (3,030 puncte) acum 11 ani si ca sa pui ceva simai tare pe masina poti pune o instalatie HHO
adica sa mergi cu apa
asta iti va oferi economie de combustibil si ca un paradox mai multa putere dar nu numai
sint multe avantaje mai departe
 daca te intereseaza asa ceva ma poti contacta la adresa de mess/mail masini_cu_apa@yahoo.com
0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani experienta proprie bmw 318is coupe 103kw 4 cilindri 16valve di 1996 cumparat din Germania in 2003 montat instalatie GPL. in 2005 . Instalatia BRC injectie secventiala gazoasa cu putere pana la 100kw. cost achizitie plus montaj 1700 euro in Italia.PROBLEME INTALNITE cand o luam mai sportiv la 6000 de r\m dadea in nas si sarea pe benzina,am dus-o la servis de nenumarate ori ca era in garantie mi-au schimbat injectoarele de gaz si succesiv vaporizatoru si nu au eusit sa rezolve problema zicand sa merg mai usor cu ea! Si a trebuit sa-i pompa de benzina din rezervor problema aparuta mai des la autoturismele cu instalatie gpl in rest diferenta de putere nu am constatat intr benzina si gpl dar nu stiu daca pe gpl faci aceeasi km. ca si pe benzina cu toate ca gpl costa mul mai putin ca benzina!! Bafta!!