4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > golf 5, seat leon sau opel ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Golf 5, seat leon sau opel astra??

salut!! momentan  am un  golf  4 1.6 din  2001,  ma  gandesc  sa  il  vand si  sa  iau  ceva mai nou, tot  ceva  micut.  as merge  tot  pe  vw  golf  insa as  dori  diesel. asta pe care il am  acum  e  cam  lenes  si  consuma  multicel. de  seat  leon  ce  ziceti  sau opel  astra H ??? ca  design  nu  am  pretentii  mari  insa  vrau  sa pun  accent pe motorizare(consum si  intretinere).
A intrebat nicolaemihai (2,520 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani Depinde cati km faci pe an, Dieselu consuma putin dar e intretinerea mai scumpa. Daca faci peste 30 de mii de km pe an, as recomanda golf 5 TDI dar sa nu fie motor cu 16v, mai bine alegi unu care are motor  cu 8v. Asta iti pot da eu ca sfat. Si daca faci mai putini km... ia un benzinar cu un raport mai bun greutatea masinii / puterea motorului :D, si vei fi multumit.
+1 vot
A raspuns Santi_Rafael (10,930 puncte) acum 11 ani Salut,ca un echilibru intre cheltuieli si calitate(aici vorbind de calitatea pieselor,pretul lor la schimbare / reparare,intretinerea masinii si alte detalii asemanatoare) as recomanda Golf-ul sau Seat...DIn cate am auzit,pe seat este motor cel putin asemanator ca pe golf,deci tehnologie germana,iar daca tu ai fost satisfacut de masina actuala,eu zic sa continui tot cu asta...Mie cel putin imi place aceste masini,si mi le-as dori...La golf diesel stiu sigur ca sunt variante economice gen 1.9 tdi,si iti zic sigur ca ala nici nu consuma cat cea pe benzina,si nu e nici puturoasa,in schimb la seat nu prea ma bag ( la motorizare) .Concluzia,din ce am zis 1.GOLF 5 - 2.SEAT LEON - 3.ASTRA H...Bafta

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Leon e un fel de wv cu alta fata si piese ceva mai slabe,dar calitatea ramane germana.
Deci,daca te orientezi sper 1,9 tdi din gama VW,diferenta dintre golf si leon e cum te simti in ambele si care iti place cel mai mult.
Personal punctez pentru golf 5,nu am ceva cu nemtoaicele,dar sunt masini si motoare care si-au facut reputatie in timp,datorita calitatii.
Despre opel parerile sunt impartite,o parte spun ca e fiatul nemtilor,altii spun ca sunt masini foarte bune.
Pentru Astra iti recomand motorizarea 2,0 e mult peste 1,7 si consuma cu putin peste.1,7 are mereu cate o problema,aici intra compresorul de aer conditionat si alternatorul,punte de diode si e foarte alergic in bord,adica sunt serii din motoarele astea care baga erori la greu si piesele sunt inca bune.
Intr-un cuvant,eu as alege Golf 5,pret/calitate/fiabilitate/intretinere/consum foarte echilibrate si daca alegi un motor intretinut inainte atunci o sa te bucuri de masin mult si bine.

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Nu exista 2.0 diesel la opel astra H! exista 1.9 cdticare intradevar e facut in colaborare cu fiat si care merita toti banii mai ales varianta de 150 de cai resoftata pe modul sport face senzatie si ai consum sub 8 in oras la mers normal. Am mers cu aceasta varianta si ma uimea de fiecare data cand ma urcam in ea, nu imi puteam explica cum un motor de 1.9 poate sa te tina numai in scaun.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Scuzele mele,nu am fost atent cand am scris si ma gandeam la 2,0dti de pe astra g.