Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Top utilizatori 30 de zile

Vezi restul topului »

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Inmatriculare automobil fara fiscal?

Am cumparat un autoturism in urma cu 1 luna. Acesta a fost achizitionat printr-un intermediar. Am platit pretul stabilit (6800 de euro), am primit autoturismul, cele 2 chei, talonul si cartea masinii. Contractul de vanzare cumparare a fost facut intre proprietarul din acte si eu, initial pe acesta am semnat doar eu urmand ca documentele sa ajunga la proprietar prin intermediar (nu am vazut nicio problema in acest fapt deoarece am citit pe ctr de vanzare cumparare iar tot ce se specifica acolo era adevarat (am platit pretul si am primit documentele))

Dupa cateva saptamani din discutiile cu intermediarul am inteles ca nu sunt gata inca actele de la finante. Am tot tatonat cazul si am primit numarul de contact al proprietarului din acte. Dupa o discutie cu acesta am inteles faptul ca el doar in septembrie poate sa obtina avizul de la finante doarece are datorii.

M-am intalnit cu proprietarul si mi-a semnat ctr de vanzare-cumparare precum si instrainarea pe certificatul de inmatriculare.

Va rog sa ma ajutati cu indrumare in acest sens: cum pot sa circul cu autoturismul astfel incat sa fiu in legalitate iar asigurarea sa fie valabila (nu imi este clar cum sunt cu cele 90 de zile, se calculeaza din momentul ctr de vanzare cumpare sau din momentul avizului de la finante)? Cum pot sa inmatriculez autoturismul eu avand toate actele masinii? In cazul in care proprietarul nu poata sa obtina certificatul fiscal (datorii mult prea mari) ce este de facut?
A intrebat adireg (140 puncte) acum 1 an in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns TeodorIonut (200 puncte) acum 1 an Aceeasi problema am avut o si eu.
Acum 4 ani am cumparat o masina fara sa mi se ofere fiscalul, iti dai seama ca nu stiam ca el are datorii de 400 mil la stat si ca nu pot trece masina pe numele meu, am circulat cu ea pana in momentul de fata, fara nici o problema. De cand a a aparut aceasta lege m am cam panicat, am incercat peste tot, sa merg sa fac rost de fiscal, si nu am reusit. Singura solutie propusa de avocatul meu a fost sa il dau in judecata pe vanzator (procesul 99% era catigat de mine) ceea ce dura cam intre 1-2 ani, cu conditia sa nu pot vinde masina in aceea perioada. Iar daca era sa castig procesul, aveam o probabilitate ca verdictul sa sune gen: "Iti dam fiscalul, inscrii masina, dar acest bun nu mai poate fii vandut niciodata" de aceea am renuntat si am zis sa vand masina. Fara fiscal nu poti inscrie masina, si daca o vinzi, multi or sa te intrebe daca e instrainata pe talon, si nu o sa o cumpere. Sper ca te-am ajutat!
0 voturi
A raspuns SBogdan (290 puncte) acum 1 an O alta posibilitate o reprezinta inmatricularea in Bulgaria, dupa care o inmatriculezi la noi in tara. Sunt multe cazuri care se rezolva asa.