4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Merita sa schimb un Audi A4 1,...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Merita sa schimb un Audi A4 1,9 tdi cu un Ford Mondeo tddi?

Precizez ca detin de 1 an masina actuala, un A4 B5 Avant 1,9 tdi 110 cp, an fabricatie 1998, climatronic, 4 geamuri electrice, oglinzi rabatabile electric etc. in care am bagat ceva banuti, l-am pus la punct tehnic, i-am facut un facelift exterior (model 2000), dar acum as vrea sa il schimb pe o alta masina (initial, ma gandeam la alte modele VAG - A3, A4, Passat, Skoda Octavia) si mi s-a ivit un schimb cu un Ford Mondeo combi Mk3, 2001, motor 2000 diesel 90 cp, AC manual, 4 geamuri electrice, scaune sport electrice etc. Imi place cum merge la doar cei 90 de cai, are dotari destul de bune (nu are parbriz incalzit, tipic pt mondeo) dar nu stiu mai nimic despre acest model de masina, despre problemele cele mai comune (indeosebi la motor) si nu in ultimul rand, daca se merita sa fac acest schimb. Voi ce parere aveti? Ford-ul pare a fi intr-o stare buna, cu mici defecte estetice.
A intrebat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Parerea mea e ca nu are rost sa dai a4b5 al tau pe ford mondeo specificat de tine.
In primul rand nu fuge niciodata ca 1.9 de 110cp,consuma mai mult pt. ca e ditamai masina.Daca zici ca ai bagat ceva bani in a4b5 si e in stare buna nu are rost ca sa l schimbi pe un mondeo cu 3 ani mai tanar,posibil sa bagi ceva mai multi banuti in el....
E masina ta, banii tai hotararea iti apartine 100% asta e doar parerea mea.

Comentarii:

A comentat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Asa ca o prima impresie, trage binisor 2.0 tddi 90cp, dar parca 1,9 tdi 110cp e mai sprinten. La viteza mare nu stiu si nici nu ma intereseaza. Al meu consuma undeva la 8% maxim, dar mers sportiv, nicidecum subturat.  Mersi pt raspuns!
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Banuiesc ca acel consum il ai in bucuresti sau alt oras mare+condus sportiv.
Sau in tg mures?(ms99ass)
Daca e tg mures atunci zic eu e cam multicel sau rar mergi cu treapta a 3 a atat de sportiv conduci...
A comentat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Da, sunt din Targu-Mures, oras destul de mic ca si populatie, dar aglomerat in ceea ce priveste traficul (strazi micute, semafoare multe). Eu am spus ca scot pana in 8%, in special daca conduc ziua (dimineata cand merg la lucru e foarte aglomerat, folosesc primele 2 trepte de viteza, merg pe distante destul de scurte). In al doilea rand, imi place sa o ,,calc'' atunci cand se poate desigur, dar numai in a 2a si a 3-a. Nu accelerez brusc atunci cand turatia este sub 2000! Vara foloseam clima aproape non-stop, iarna, e absolut normal sa consume mai mult. Luan in calcul aceste detalii, eu zic ca e normal consumul, ba chiar mic. Daca as fi avut un motor pe benzina (1,6-1,8) as fi scos consum de 11-12%.
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Foarte corect!
Cunosc binisor muresul pt. ca locuiesc in apropiere.
O seara placuta!
+2 voturi
A raspuns Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani Tine Audi-ul!!, am prieteni care au Mondeo modelu specificat de tine, si problemele sunt destule.... volanta, turbo, etc.... Audi ca al tau am avut, 380.000 km 1.9tdi 110 cai.. e la un prieten acuma masina, o are inca, si merge cu ea fara probleme, fara reparatii, probabil a trecut de 400.000 deja. Salut numa bine

Comentarii:

A comentat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Al meu are ~200k in bord, reali nu stiu ca nu am verificat, dar motorul se prezinta impecabil, porneste usor si pe frig, suna foarte frumos pt un diesel si trage foarte bine (inainte sa il cumpar am vrut sa iau de 90 de cai, dar e o diferenta destul de mare intre cele 2 motoare). Ce imi place la am meu e ca nu scoate fum negru atunci cand o calc, cum am vazut la multe alte tdi-uri.
As da-o doar pt ca as vrea altceva, mi-e draga masina, dar simt nevoia unei schimbari:)
Multumesc pt raspuns, nu prea imi suradea ideea schimbului oricum.
A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani sfatul meu: daca esti multumit de masina, tine-o!,dupa cum o descrii chiar e buna, si inca va fi buna multi ani, schimbarea, chiar daca pare, nu e intotdeauna in bine, iar daca chiar vrei sa o schimbi, CEL MAI BINE o dai pe bani, si cand ai banu, altfel iti poti alege ce iei :D.
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Audi 1.9 TDI pe Ford Mondeo 2.0 tddi ? Nici un caz !!!
Fordul este mai scump la piese, pica mai rpd piesele, s.a.m.d

Salut
!

Comentarii:

A comentat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani La A4 B5, piesele noi au un pret decent. Se gasesc piese foarte ieftine, dar proaste, iar diferenta pana la piese de calitate nu e foarte mare, precum la alte marci.
La fel am auzit de la multa lume ca piesele la Ford sunt scumpe, dar stii cum e cu zvonurile, nu prea te poti lua dupa ele, depinde si ce piesa pica, conditia masinii etc.
0 voturi
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 11 ani daca faci mutarea asta sigur urmatoare ta combinatie va fi un tohan :))) cum poti sa spui vreaodata ca un a4 b5 se compara cu un ford care sunt niste masini de rahat.... daca ar fi sa aleg intre a4 din 98 si un ford nou acum scos din uzina as alege audi fara doar si poate

Comentarii:

A comentat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Nu am comparat direct aceste 2 modele de masini, caci una a aparut in '94, iar cealalta in '01.
Nu inteleg la ce te referi prin cuvantul ,,tohan''.
Daca schimb masina in medie, o data la 1 an, nu cred ca fac ,,combinatii'', pur si simplu imi place diversitatea.
Vad ca esti foarte pornit impotriva Fordurilor, ai avut vreodata unul si ti-a facut probleme?
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani ``PESE`` ``eftine`` poti gasii si la ford, dar calitatea ? Iti pica de 2 ori mai rpd. Nu vreau sa supar pe ``fordistii mondeolui`` dar, am auzit nu un caz, 2, 3..... am auzit peste 10 cazuri cu probleme la acea masina, si chiar taicamiu a avut una si i-a picat turbina, curatata tot - mergea in parametrii normali ..... cu 20.000 km dupa asta.

In schimb eu am avut de la Ford - Ford Focus si am ramas impresionat.

Eu am un Audi A4 b5, dar 1.6 benzina ( tot aia este la piese ... bara, capeti, s.a.m.d ). Am schimbat o bieleta, un brat, o planetara, 2 bucsi pe fata cu 350 RON la un preten` care le aduce de dincolo.
Si toata lumea imi spunea cum atat de putin pe toate + manopera in 350 RON ? Sigurat o sa-ti pice cum leai luat.
EEEEEEEE? Am 10 luni, am fost la munte, prin gropi, colo-colo, am facut 32.000 km in aceste 10 luni, si toate piesele sunt ca noi. Nici cea mai mica pocnitura nu auzi.

Salut
!
0 voturi
A raspuns gigik3nt (1,760 puncte) acum 11 ani sa nu faci aceasta prostie nu as recomanda nici la dusmani ford piese scumpe si foarte proaste, fiabilitate 0(zero).