4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Pareri Pro-Contra Alfa 156 ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pareri Pro-Contra Alfa 156 ?

salut . vreau sa imi cumpar un Alfa 156 din Germania . am vazut ca pana in 1500 de euro iti gasesti ceva ca lumea . Acuma intrebarea mea este ? Sunt bune ? Nu inteleg de ce toti oamenii zic ca sunt masini proaste , eu am mers cu unul si chiar parea foarte ok . Va rog sa veniti cu argumente . M-am gandit la motorul 1.8 ts sau 2.0ts nu vreau nici de cum diesel . la un moment dat m-am orientat catre BMW 520i E39 dar am vazut ca sunt foarte scumpe adica la 1500 de euro iti iei unu cu peste 200.000 km si nici dotari nu prea are .
A intrebat marioo art (2,150 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns vladutzzu (6,700 puncte) acum 11 ani Salut! Sunt masini bune daca iei una ingrijita si nealergata. Eu unul am avut o Lancia Lybra 1.6 benzina (din cate stiu alfa romeo 156 si lancia lybra sunt facute pe aceeasi platforma) luata la 179000 de km REALI (asta este foarte important). Intr-un an si 20000 de km am schimbat decat uleiul, filtrele si bieletele antiruliu.
Atentie la motoarele mai maricile de pe alfa romeo (1.8, 2.0, 2.5) deoarece exista posibilitatea sa fie destul de alergate si atunci apar probleme, fiin motoare care se duc in turatii mari.
Consumul este unul maricel..sa nu te astepti la mai putin de 11-12 in oras la mers normal.
Piesele relativ acceptabile dar mai scumpe decat la un opel, o skoda si altele de genul (foarte apropiate de un bmw seria 3, iar altele care se gasesc decat pe original mai scumpe).

Comentarii:

A comentat marioo art (2,150 puncte) acum 11 ani acuma depinde si de soferul care a condus-o , sunt masini si cu motoare mici 'alergate' eu nu cred ca daca ii motor mare ii neaparat si alergat .
A comentat vladutzzu (6,700 puncte) acum 11 ani Nu este o lege ai dreptate dar oricum cu cat motorul este mai mare cu atat si reparatiile ulterioare vor costa mai mult. Intre o distributie de 1.6 si o distributie de 2.5 de exemplu diferenta de pret ajunge pe la 1000 de ron lejer.
+1 vot
A raspuns Lukyano (500 puncte) acum 11 ani Salut!
Ca fost poesesor de seria 5 E39 si Alfa Romeo 156 iti pot spune ca Alfa Romeo nu sunt masini asa rele cum zic unii, care nici macar nu au avut. Eu am avut si 1.8 benzina si 2.4 JTD, dar daca iei in calcul si BMW-ul, as alege un 520I fara sa stau pe ganduri, nu se compara, sunt alte standarde. Seria 5 este dotat cu ASC (ESP) standard, majoritatea au dublu climatronic digital, iar felul in care te simti la volan este incomparabil, iti da impresia de sigurana.
Un motor de BMW cu schimburile facute la timp si exploatat in conditii normale, nu are nicio problema la 500 000km...
Bafta!

Comentarii:

A comentat marioo art (2,150 puncte) acum 11 ani este adevarat ca un Bmw nu poti sa il compari cu un Alfa . dar diferenta este si de pret din cate am vazut . adica am vazut pe anumite site-uri din Germania Alfa cu piele 4 geamuri electrice pana in 200.000 km la 1000 de euro in schimb la Bmw am vazut ca iti iei la 1500 unu cu pluş si unele nici nu au 4 geamuri electrice . poate ma insel , nu am fost in Germania sa stiu sigur cum ii piata pe acolo , eu doar din ce am vazut pe internet , imi dau cu parerea. sunt asa intre 2 ace , habar nu am ce sa fac . alta masina , in 4 usi care inca isi pastreaza un aspect frumos nu prea am vazut.
+1 vot
A raspuns Maniak22 (11,000 puncte) acum 11 ani BMW-ul e net superior. E39 la 1500 euro probabil e varza rău de tot. Ai bani de timbrul de mediu dacă duci Alfa din Germania ?
La partea electrică sunt proaste afla si cam pe toți care știu ca au avut si-au blestemat zilele. Dacă iei una cu putini km si ingrijita si ai si tu grija de ea probabil va fii ok.

Comentarii:

A comentat marioo art (2,150 puncte) acum 11 ani pai am vazut ca sunt Alfa si 97-99 care au euro 2 deci pt 1.8 vine 660 iar pt 2.0 vine 726 euro. imi pare rau ca breack-ul este doar de la anul 2000 in sus si asta inseamna ca are euro 3 , care din pacate , Tara noastra nu ne permite , ne obliga sa aducem vechiturile Europei sub pretextul ce ii vechi tine mai putin , din contra , tine mult mai mult decat ceva nou de acuma ...
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
De ce spune toata lumea ca sunt proaste?Din cauza ca baga in ele piese facute pe vapor(ca deh e mai ieftine) si le ingrijesc ca pe oltcit.
Daca nimeresti o masina buna,adica ingrijia cu km mai putini si utilizata corespunzator,atunci nu ai de ce sa iti faci probleme.
Ca o parere personala,1,8ts e mai bun decat 2.0,mult mai sprinten in accelerare si chiar daca e mai mic,e mult mai activ.Despre consum,depinde de filtre,lambda,numarul de la papuc si intretinere,dar per total sa stii ca ii place benzina.
Atentie sa nu bata motorul si sa nu troncane la relanti si in mers,atentie unde prinde ambreiajul si cat de bine intra in viteza.
Pe partea electrica sunt ceva mai slabute,adica unele erori nefondate aparute,motiv pentru care multi mecanici schimba piese intr-o veselie.
Ca un trick al grupului fiat,de fiecare data cand ai probleme gen erori in bord sau probleme cu marii consumatori(servo,ac,abs)verifica prima data incarcarea bateriei si daca nu e in limite normale ocupate de ea.
BMW,din pacate nu e o marca inteleasa de multi,daca il iei cu 1500 si mai platesti si inmatricularea,sigur vrei sa faci economii si distributii filtre etc nu le mai schimbi,apoi apar problemele.Eu zic ca in banii astia sa iei alfa(sau alta masina care iti place) si BMW(care e o marca cu pretentii premium,adica are nevoie de lucruri de calitate) sa fie urmatoarea masina,sau cand te plictisesti de alfa.
Nu uita ca si bujiile costa la mult la ts,sunt 8 in loc de 4,ideal sa pui de cele mai bune evitand astfel lambda si tot tacamul ei.Daca iti place si mersul mai sportiv,atunci sigur o sa te impaci bine cu masina.
Succes la achizitie si cati mai multi km fara probleme.JOS TAXA!!!
+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani orice masina este buna pana la urma ,acum depinde de cat a intretinuto proprietarul sau proprietarii ,daca schimba la timp tot ce trebuie schimbat ,nu ai treaba cu ia
0 voturi
A raspuns marioo art (2,150 puncte) acum 11 ani dar de Alfa cu selespeed ce ziceti ?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Evita cele pana in 2002 si o sa fie ok.Cele ianinte de acest an,au o problema cu treapta 2 si cu pompa de ulei,costa cateva sute bune de euro reparatia.
A comentat Dancau (1,150 puncte) acum 11 ani http://www.*******.ro/alfa-romeo-156-C28385837.html
ultimul pret 1650, impecabila, RO
0 voturi
A raspuns marioo art (2,150 puncte) acum 11 ani puteti sa imi spuneti cat este taxa pt un motor de 1.8 2.0 euro 2 pana in 2000? am intrat pe mai multe site-uri si fiecare site cu raspunsul sau .... unde sa ma duc sa ma interesez cat ma costa inmatricularea ?
0 voturi
A raspuns ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Daca nu ai fi zis ca nu vrei diesel, ti-as fi recomandat 2.4 jtd, motor ok din toate punctele de vedere (putere, consum, fiabilitate etc).
Daca zici ca vrei doar pe benzina, orienteaza-te spre 1.6 daca doresti sa ai un consum oarecum decent (11-13% urban) sau spre 2.0 selespeed daca vrei ceva mai multa putere.
Gasesti pe net calculatorul timbrului de mediu. Pe scurt, daca e mai veche de '98, platesti mai putin. Intre 1.8 si 2.0 nu e diferenta sesizabila, insa la 1.6 timbrul e mai mic.

Daca tot ai deschis subiectul cu E39, iti recomand sa te mai gandesti. Cu toate ca 2.0 e un motor care nu are potential prea mare pe o caroserie de 1500 kg, totusi, in oras nu ai nevoie de o herghelie de cai sub capota, iar la drum intins, consumul e foarte ok pt un bmw pe benzina si foarte important, in depasiri nu te lasa la greu. Intretinerea o consider ceva mai accesibila in cazul unui bmw e39, in conditiile in care atat in alfa cat si in e39 pui doar consumabile de calitate. Ca si proprietar de E39 si fost proprietar de alfa romeo, trebuie sa recunosc ca o alfa 156 e mai frumoasa si mai sportiva, insa cu pretul unui spatiu interior mai putin generos si cu o suspensie rigida in comparatie cu cea de pe E39 (nu le poti avea pe toate, nu-i asa?). Eu mi-am adus masina din Germania si pot spune ca am nimerit una intr-o stare buna (2 proprietari anteriori, fara urme de accidente, interior ok etc.). Sigur ca daca ar fi fost sa aleg intre o alfa 156 editia gts, cu greu m-as mai fi uitat la un 520i stoc, fara M-pack si alte nebunii.

P.S. Un prieten si-a luat o alfa 156 sportwagon 2.4 jtd modificata in Germania, arata senzational, neagra, eleron, scaune recaro, soft motor, suspensie sport si multe altele. Si stii cat a dat pe masina? 800 de euro + drumul si alte cheltuieli. E drept ca i-a picat alternatorul de cateva zile, dar la banii aia si daca o dezmembreaza nu iese in pierdere.
Ai mare grija pe ce dai banii. Sfatul meu este sa mai aduni sub perna si cand ai destui, ia-ti o masina mai ,,tanara''. Mult succes!
0 voturi
A raspuns Dancau (1,150 puncte) acum 11 ani Alfa 156, 20ts, 155.000km reali, ro ,full, 1650 ultimul pret, daca te intereseaza.

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns florinpatru13 (140 puncte) acum 8 ani eu am avut 2 alfa romeo 156 . pasta care o am acum e1.800 benzina 1,10kw e super pina acum bmw  de aceas putere nici nu scirtie in fata ei ...am ridicato si la 7 mii de giri merge cu cit vrei