4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Anvelope all-season pareri pro...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Anvelope all-season pareri pro si contra?

Salut!

Am reusit sa trec iarna, descurcandu-ma destul de ok folosindu-ma de anvelopele mele de iarna obosite. M-am decis sa le "pensionez" si nu peste mult timp, o sa-mi iau niste noi anvelope.

Ideea este urmatoarea: Eu nu merg mult cu masina, insa tata doreste neaparat sa-mi iau cauciucuri noi. Asa am hotarat, insa nu stiu exact ce fel de cauciucuri sa-mi iau.

Pe mine m-ar ajuta foarte mult cauciucurile all-season, nu ar mai trebui sa le schimb atat iarna cat si vara + m-ar ajuta mult si la "buzunar"(conteaza si partea financiara), nemai trebuind sa dau bani pe doua seturi de anvelope. Insa citind pe internet si auzind tot felul de pareri contra acestor anvelope m-au cam pus pe ganduri.

Inteleg ca sunt mai slabe, insa chiar nu merita investitia? Ar fi mai bine sa dai o suma mult mai mare si sa-ti iei 2 seturi de anvelope si de iarna si de  vara decat un singur set de anvelope all-season???

Va rog ajutati-ma, vreau sa stiu, chiar nu merita deloc investitia in cauciucuri all-season???
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani Uite de exemplu eu am debica all-season pe masina. Este adevarat ca daca tii cam o viteza constanta( 40km/h) langa una care este incaltata cu cauciucuri de iarna o sa te opresti putin mai rarziu 3-4-5- metrii depinde si cum faci franarea; dar in rest sincer au fost excelente. Am facut 800 de km toata iarna, am plecat cand erau nameti pe sosele si printre blocuri si nu am ramas intepenit. Intr-un cuvant au fost de ajutor aceste anvelope. Diferenta de franare am simtit-o mai slaba din cauza ca pe cealalta masina am anvelope de iarna si se simte altfel aderenta dar eu am fost multumit de produs/calitate/pret. Am dat 180 lei pe un cauciuc luat de pe langa targul auto vitan . Eu recomand pentru cei care nu circula mult cu masina si sunt ok ca pret/calitate.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Deci ti-au fost de ajutor, ma bucur sa aud asta. Eu totusi as dori sa imi cumpar(daca tot fac o investitie) ceva nou si ma gandeam la un Vredestein, Kumho,Goodyear(sunt ok ca pret si la calitate zic eu).
Ma bucur sa aud ca au ajutat pe cineva aceste cauciucuri.
Ms frumos de raspuns!
Astept si alte opinii.
+1 vot
A raspuns nelutzu_nelutzu (4,650 puncte) acum 12 ani fa un calcul simplu:faci un mic efort financiar 2 seturi 1 vara 1 iarna care te tin minim 4-5 ani depinde cat de mult conduci,cu un set all-season nu stiu daca te tin 3 ani condus iarna-vara tinand cont ca ele se uzeaza foarte mult pe timp de vara(iar ca o gluma poate il pacalesti si pe batran sa te ajute un pic..........)

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Ms de raspuns!
Ar fi o investitie mare. Gandeste-te ca m-ar trimite undeva pe la 25 milioane usor,tinand cont ca ar cam *in medie* sa zic 4 milioane un cauciuc, deci 16 milioane un set de iarna sa zic + 350 ron un cauciuc de vara deci cam inca 14 milioane cauciucurile de vara, m-ar duce la un total de 30 milioane.....o suma zic eu mare. Daca iau cauciucuri all-seson, dau pe ele in jur de 15 milioane(cam jumatate) si nu mai mai intereseaza sa le schimb vara/iarna....insa daca ar mult mai bine asa,sa cumpar si iarna si vara....probabil asa voi face, daca n-as avea incotro.
Astept si alte pareri.

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns nextclub (7,490 puncte) acum 12 ani Salut!Am avut si eu iarna asta anvelope DEBICA all-season si spre surprinderea mea au fost foarte bune!Nu am ramas intepenit niciodata.Acuma ramane alegerea ta ce iti iei, dar eu iti spun ca all-season se uzeaza foarte repede vara, pe asfalt uscat...nu o sa te tina mai mult de 2 ani.Sper sa faci o alegere buna, salut!

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Ms de raspuns! Dpdv al uzurii, cred ca m-ar tine mult si spun asta pt. eu nu merg mult cu masina, defapt nu prea merg mai deloc(de 2 ori pe saptamana, mai merg si de 3 ori, insa rar) si fac aprox. sa zic maxim 6000km pe an, mai mult de atat nu. Practic, nu-mi trebuie masina, vara ce merg mai mult cu ea prin excursii la mare, la munte,etc, insa cu metroul ajung mult mai repede la facultate decat prin tarficul infernal din Bucuresti. Si deci la km aia care ii fac eu(sau mai bine zis, care nu ii fac:) ), cred ca m-ar tine mai mult o anvelopa.
Enigma mea era lagata mai mult de aderenta acestora pe timp de iarna/vara, daca fac fata si daca sunt acceptabile, sa se merite investitia.
Ms de raspuns a fost de ajutor. DEBICA deci....am sa ma interesez.
 Multumesc!

Alte raspunsuri: (4)

+2 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani salut.eu iti recomand sa folosesti iarna cauciucuri de iarna si vara cauciucuri de vara.
am umblat toata iarna cu cauciucuri intermediare prin cele mai ale dracu zapezi si gheturi(ap 3500 de km toata iarna)si din propria experienta iti spun sa nu folosesti anvelope intermediare.de multe ori a trebuit sa fiu tras de un prieten deal meu cu dacia care avea cauciucuri debica de iarna.

toate cele bune.
+2 voturi
A raspuns luxi (5,720 puncte) acum 12 ani Parerea mea e ca, cauciucu de iarna e de iarna, cel de vara e de vara. all season, ptr mine inseamna o frectie la picior de lemn. daca stai sa te gandesti bine, cumperi 2 seturi care te tin 5 ani depinde cum mergi si esti in siguranta ca iarna ai aderanta ptr iarna si vara ptr vara( ca daca mergi vara cu cauciucuri de iarna e la fel cum ai merge iarna cu cauciucuri de vara). asa daca iei allseason le folosesti maxim 3 ani, si tot trebuie sa iei 2 seturi. asa cu alea separat stii ca ai si procentu ala de siguranta pe care all season nu ti.l da. sper ca te.au ajutat toate parerile.
bafta
0 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Va multumesc pentru raspunsuri! Bafta tuturor!
0 voturi
A raspuns liviuma (160 puncte) acum 10 ani cred ca pot sa ti dau un raspuns printr un exemplu,te duci la un magazin si ceri o pereche de pantofi pt toate anotimpurile,crezi ca te avantajaza????