4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > au dat astia de la parlament l...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Au dat astia de la parlament legea cu ....

Au dat astia de la parlament legea cu cauciucurile de iarna  ca intre 1 noiembrie si 31 martie sa avem obligatorii cauciucuri de iarna . Acum eu daca am all season mai trebuie sa-mi cumpar de iarna ?

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani Nu mai trebuie.
+4 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Dupa parerea mea e o lege bine data.Acum 3 ani ma duceam cu bunicamiu de la Bucursti la Oradea si la asa-zisul "Dealul mortii" a alunecat o masina cu cauciucuri de vara in fata noastra si ne-a lovit .
+2 voturi
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Cauciucurile All Season nu vor face fata unei zapezi mai dure , o sa fie aceiasi situatie ca la cauciucurile de vara , mai ales daca sunt uzate .
Mai bine mergi si cu un set de iarna .

Salut.
+7 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Daca ai all season, daca te opreste politia rutiera, ARR-ul ( control trafic ), nu-ti face nimic.
Deci este in regula, numai este nevoie sa le schimbi.
Dar nu prea sunt indicate cauciucuri all season pentru tine in sine. Nu sunt chiar atat de eficiente pe zapada batatorita, unde aluneci imediat, sau pe portiunile cu polei.

LEGAL esti in regula.
Dar pentru tine, mai bine le-ai schimba.
Salut :)
+4 voturi
A raspuns AndreiHTX (380 puncte) acum 12 ani nu trebuie sa-ti cumperi anvelope de iarna.. s-a si specificat ca cele all-season sunt ok!
+6 voturi
A raspuns sonik89 (340 puncte) acum 12 ani defapt tu nu ai cauciucuri "all season" ci mai degraba ai cauciucuri de iarna cu textura mixta :) e un produs pentru europa de est in general gandit si la noi comerciantii il vand sub forma aceasta sau varianta populara e all season ca merg si vara , daca o sa te uiti atent la cauciucul tau o sa vezi  ca scrie M&S( mud and snow ) adica mai pe romaneste noroi si zapada , si triunghiul cu un fulg de zapada . daca ai asa ceva (all season cum ii spui tu) politia nu o sa iti faca nimic , alte tipuri de "all season" pe care nu apare termenu de winter si nu are desenat fulgul de zapada , nu sunt considerate de iarna :)
+5 voturi
A raspuns akamoxu (240 puncte) acum 12 ani cred ca ar fi caterinca niste yokohama pe care sa scrie in japoneza :)) ia si ghiceste de care sunt ?!
0 voturi
A raspuns andrey_mess92 (730 puncte) acum 12 ani intradevar cu niste anvelope "all sezon" legal esti in regula!,dar acum depinde si cat folosesti masina pe timp de iarna...spun asta pentru ca la temperaturi foarte scazute anvelopa se "ridigizeaza"(asta in cazul tuturor anvelopelor) si devine APROXIMATIV ca cea de vara !!! deci daca o folosesti mai putin iarna merge...daca o foolosesti lafel de mult ca si vara, te-asi sfatuia sa iti pui niste anvelope de iarna,si vei simti diferenta...is mult mai aderente,(datorita compozitiei contin o cantitate superioara de siliciu si is mult mai lamelate decat cele de vara) nu vei avea probleme nici pe polei,si nici pe zapada batatorita...
+1 vot
A raspuns (!8Y_M (240 puncte) acum 12 ani dar acum vin si va intreb eu... anul trecut se svonea ca sunt obligatorii doar pe rotile motrice... am inteles ca acum sunt obligatorii pe toate 4? sau toate 4 doar daca iesi din orash?
0 voturi
A raspuns vr_007 (260 puncte) acum 12 ani Dupa cum spune legea cele all season nu sunt bune http://www.romaniainternational.com/auto/legea-anvelopelor-de-iarna-2011-48461  + ca avem nevoie si de un certificat de conformitate (ceva gen autorizatia de la folii pe geamuri) pe care il obtinem de la service-ul unde am pus anvelopele. Intrebarea mea este daca acest certificat se da daca iti achizitionezi anvelope noi de la ei sau iti da si daca ai unele mai vechi?
+1 vot
A raspuns Mawerick (200 puncte) acum 12 ani Anvelopele tale all season sunt ok doar daca scrie pe ele m+s si au semnul fulgului sau al crestei de munte.