4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Cand ar trebui schimbate bujil...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Cand ar trebui schimbate bujilie la bmw e 36 ?

Care ar fi primele simptome prin care ar trebui sa schimbam bujile?

Astept raspunsuri. Ms
A intrebat Romariobt (1,100 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Bujiile normale se inlocuiesc la maxim 35k km. Cele cu iridiu la 100k km.
0 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 12 ani 1 mers neregulat al motoru la relanti,2 nu mai trage bine , merge cu intreruperi...etc. daca ai cumparat-o de curand rrecomandarea mea este sa schimbi bujiile si fisele, si eventual poti sa dai jos si sa cureti/schimbi si capacu de delcou. nu ai specificat daca este benzina sau diesel, eu ti-am scris pt benzina! daca e diesel porneste greu cand e frig si merge in 2-3 pana se incalzeste putin daca ai bujii arse!

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Merge diesel-ul in 2-3 din cauza bujiilor :))?
 Bujiile nu folosesc decat la pornire si atat, la un diesel. Dupa ce a pornit ele NU MAI MERG si nu pot influenta mersul motorului.
A comentat cristyyoo (27,820 puncte) acum 12 ani 1. am specificat faptul ca merge putin ( cateva secunde ,1 min) in 2-3!!
2. pt cunostinta ta generala (dadi_t) bujiile la diesel functioneaza pana la incalzirea camerei de ardere la capacitatea optima pt o functionare corecta a motorului;)  singura diferenta ca dupa porinre nu iti mai arata tie beculetu dar calculatoru isi face de cap!! asa ca inainte sa comentezi te rog sa te informezi pt a nu ii duce in eroare pe cei care nu stiu!
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Baietel, nu mai scoate ineptii pe gura. Bujiile ajuta motorul diesel sa porneasca la rece si ATAT. Ele n-au nicio treaba cu modul de functionare al motorului.

Ca sa vezi ca esti copac si habar n-ai ce-i cu tine, scoate TOATE fisele de bujii la un motor diesel cald si ai sa vezi ca pornesti si mergi cu el cat vrei fara absolut nicio problema.

Sau pornesti motorul rece cu ajutorul bujiilor, iar apoi te duci imediat si scoti toate fisele si ai sa vezi ca motorul functioneaza exact la fel, fara nicio problema.

Dupa ce faci asta, vii aici si-ti ceri scuze, ai inteles?
A comentat cristyyoo (27,820 puncte) acum 12 ani imi cer scuze..... vad ca vorbim impreuna si ne intelegem separat .... eu nu am spus ca nu mai merge masina fara bujii plm cu am mea am trecut o iarna in o bujie daca stam sa o lom asa ma chinuiam 5 min sa o pornesc da pornea... da daca te interesezi si u la cineva in domeniu ai sa vezi ca am dreptate.... bujiile la masinile cu calculator la motor functioneaza si dupa pornire pana la incalzirea optima!! doar la cele cu injectie mecanica nu au treaba decat la pornire!! ce zici u!!!
A comentat free2hot4you (6,170 puncte) acum 12 ani prietenas, am masina cu motor diesel si injectie electronica nu mecanica. bujiile doar incalzesc motorina pentru a facilita pornirea. deci sunt folosite doar cand motorul e rece. de indata ce ai pornit motorul poti sa iti iei adio de la bujii.pentru ca nu mai sunt folosite.
e vorba de principiile de functionare ale motorului diesel.
aprinderea combustibilului se face prin compresie nu prin scanteie ca la benzinar.
+1 vot
A raspuns Romariobt (1,100 puncte) acum 12 ani Masina e una bmw 318 is e 36,si intadevar la relanti am un joc in turometru dar nu tot timpu,nu stii cat ar face toate 4 ? conteaza tipurile de buji pentru bmw 318 is ?
+1 vot
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 12 ani da conteaza tre sa iei exact pt modelu asta si pretu variaza  depinde de ce vrei firma/performante/etc....  cea mai ieftina bujie este 20 si cea mai scumpa 100 ron  acu depinde de tine ce vrei sa ii pui si de ce finante dispui..