4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > cand trebuie schimbat uleiul?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cand trebuie schimbat uleiul?

la cati km trebuie schimbat uleiul la un motor 1.9 TDI?mentionez ca folosesc castrol magnatec...

cand iti dai seama ca trebuie schimbate placutele de frana?
A intrebat mrgeo (5,100 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani uleiul se schimba la 10 000km iar placutele daca nu au senzor te uiti sa vezi grosimea lor dupa ce scoti roata. majoritatea au un sant de uzura . in momentul cand nu se mai cunoaste santul se schimba obligatoriu pentru nu deforma discul.

Comentarii:

A comentat mrgeo (5,100 puncte) acum 12 ani am un golf 3 1.9 TDI...nu are senzor dar de la un timp am observat ca am frana mai buna la a 2-a pedala.lichid nu a pierdut.dece?
A comentat mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani Asa mi se intampla si mie, la o alta masina, am rezolvat problema dupa ce am schimbat tamburii.  Nu pierdeam lichid, frana era cat de cat ok, dar cu cat faceam mai multe pedale prindea mai bine. (de obicei la a 2-a era ok). initial am crezut ca trebuie aerisite, dar nu aveam aer in instalatie asa ca am inceput verificarile.
+1 vot
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Pai acum depinde cand vrei tu sa-l schimbi,normal cel mai bun tip de ulei si anume full-syntetic incepe sa isi piarda din propietati dupa 7000km.

Comentarii:

A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 12 ani Subscriu...sau un an de la ultimul schimb.
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Cele long life  cica merg 30k km.Cum se impaca asta cu cei 7000 km cu proprietati pierdute ?
A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Nu vreau sa intru intr-un conflict cu tine,eu am spus ca incepe sa isi piarda treptat dupa 7000km nu ca se strica automat gata trebuie schimbat,daca ai bani si nu ai ce face cu ei,da il schimbi la 7000km sau chiar si mai devreme.Eu unul sunt satul de vorbe de acestea de la producatori ca "tine atat", "consuma atat" fii sigur ca mai baga si ei implutura acolo,oricum aceasta este parerea mea.NUmai bine!