4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Cauciucuri pt FWD?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cauciucuri pt FWD?

Am mers ieri cu un prieten cu un Focus 2009 si am ramas uimit de ce drifturi facea cu FWD :| si 125 cp.Are cauciucuri Continental Sport Contact.

Eu am pe Aixam cauciucuri Brigestone Bilzak RUNFLAT 145/45/r13 de iarna care sunt "varza",Nu mai au nici un pic de carne,nu se mai vede nici macar urma de crampon.Trag frana de mana...dar nu fuge deloc de spate facand destule manevre.Daca e pietris sau putin praf imediat ma duc de-a latu'.

Ce cauciucuri recomandati pt alunecare mai buna?De iarna sau de vara?Ce marca?
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+6 voturi
A raspuns harlequinm (380 puncte) acum 11 ani nu poti face drift`uri cu o masina FWD.. alea ce facea el erau slide`uri cu frana de mana..

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Da.Corect.Greseala mea
+1 vot
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Iti dau 2 motive simple pentru care nu poti face slide-uri din alea cu Aixam-ul..
1.Puterea masinii
2.Ea fiind mica,puntea spate e apropiata de centrul masinii si astfel forta centrifuga care ar trebui sa iti arunce spatele masinii in exterior e mai mica decat forta de frecare dintre cauciucuri si asfalt.Cand dai de praf sau pietris,forta de frecare se reduce.Nu cred ca vei putea sa faci din alea ce vrei tu pe asfalt cu niciun fel de cauciuc.Poate ceva foarte prost si pe ploaie....Astepta iarna!:))
+1 vot
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani Axiam? tu vrei sa faci drift cu axiam? nu stiu ce sa zic dar.... slabe sanse... eventual fara anvelope :D (glumesc)
+3 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani

editat de bysconty acum 11 ani

daca chiar vrei sa faci drifturi cu fwd,iti recomand  tavi de plastic de la mec sau ceva asemanator in plus de asta protejezi si cauciucurile uite un video:http://www.youtube.com/watch?v=MISAjpmKBSA&feature=related  tipu din video face doar niste cercuri dar daca le prinzi bine poti sa faci ce vrei :)),altfel insa cred ca e greu sa faci si un slide pe suprafata cu aderenta cu aixamu decat poate la o viteza mai mare de 80 km/h si asta daca nu ai nenorocul sa te rastorni masina fiind foarte usoara e suficienta o denivelare daca nu ai arcuri sport
+4 voturi
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani alex u compari un focus de 125 de cp cu un aixam?? sincer fara nici o suparare sa dai banii pe o asemenea masina e k si cum iai arunca sau sincer nu ai avea ce face cu ei...
Ce facea baiatu ala cu Focusu nu cred k maree nebunie,doar o frana de mana buna si putere in motor..poti face asta cu orice fel de cauciuc atat timp cat masina ta are putere sa traga masina cu frana de mana trasa!!

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Cand se dadea de-a latu' masina era pe netru sau cu ambreajul apasat.Daca accelera masina se redresa.
A comentat coostta (39,490 puncte) acum 11 ani de acord cu tine dar trebuie sa ai forta necesara in acceleratie pt a redresa.