4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Saudi Drift (FWD)

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Saudi Drift (FWD)

Salut ,  Cineva reuseste sa inteleaga  tecnica de condus folosita de arabi pentru a drifta cu masini cu tractiune pe fata ?   Reusesc asta cu orice masina ?  ...eu banuiesc ca un factor foarte important este nisipul si praful care se gaseste pe toate strazile lor , altceva nu-mi explic ca frana de mana din cate se vede o folosesc putin .  A-s obtine acelasi efect facand un viraj brusc si controviraj la o viteza  destul de ridicata (fara frana de mana) ?

Cateva video-uri la care va rog sa va uitati    http://www.youtube.com/watch?v=6ugnKbHckIE&feature=mh_lolz&list=FLxrBvzgRVd4M     http://youtu.be/qeFiUCThSQ8       n 

http://youtu.be/5nc1fJlYxmI      http://youtu.be/y74VlUEmHqc    

THX

Imagini atasate

A intrebat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+16 voturi
A raspuns ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani cu putin talent reusesti arabii il numesc drift noi il numim EVITA GROAPA,poti face si tu drifturi ca ale lor este ca si cum ai evita un obstacol care iti apare brusc in fata ochilor in timp ce conduci.Sa zicem ca mergi cu 80km/h si brusc iti sare o minge in fata tragi stanga de volan(atentie fara sa franezi deloc!!)si ca sa nu derapeze sa te rastorni tragi usor in sensul invers de unde se duce masina,ea se duce stanga tu tragi dreapta.Sper ca ti-am fost de folos desi nu te sfatuiesc sa incerci cel putin macar nu pe strada!!!

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani

editat de emmanueldennyss acum 12 ani

Frumoasa explicatia , doar  2 chestii n-am inteles :  1 )in momentul acelui viraj brusc   (EVITA GROAPA)  ambreiajul trebu ie sa fie la podea nu?  Gen sunt in a 3a sau a 4a treapta de viteza *(circa 110-130 kmh sa zicem) apoi jos ambreiajul , viraj brusc sa zicem la dreapta apoi stanga dupa care las ambreajul in a 2a ca sa reiau strada (in cazul in care iese alunecarea)... si  chestia nr.2)  nu inteleg ce au atat de special masinile gen Honda Accord 2008, Toyota Carmy 2008-2010,Chevrolet Caprice 2010 , Chevrolet Lumina 2010,  Hyundai Azera , Sonata Accent (cea veche) si Chevrolet Aveo .  Deci multumesc pentru raspuns  si scuze pentru faptul  n-am verificat dinainte daca careva a pus deja asemenea intrebare chiar daca ceea ce vreau eu e mai diferit de driftul la care se referea tipul care a deschis tema FWD DRIFT....TEORIA UNUI TIP CARE SUSTINE CUM CA ARABI NU DRFTEAZA DAR ALUNECA..K DRIFT INSEAMNA CONTROLUL ABSOLUT AL MASINI..BLA BLA , mi sa parut interesant ''   Tipul:   Im just going out on a limb here and assume you all know what drifing is. If not, Wikipedia is your friend.
Its videos of these so called "Arab Drifts" that get me thinking. Sure it might look insane and incredible to the untrained eye, a display of incredible motorsport mastery.
To me, it doesnt look like a display of incredible control, rather, it looks like a bunch of arabs with too much free time, discovering that "Wen yu turn ze wheel one way, bery bery fast, an den, turn it bery bery fast in ze other dyerection, ze car goes BERY OUT OF CONTROL SOI SOISOI ALLLLAHHHHH"
seriously now, what is this shit? All they are doing is massive over-sways and feint drifts the entire time. They are essentially throwing these front wheel drive cars, then doing some not so fancy powerbrake and clutch work to make their cars go woooosh in one direction, then woosh in another.
Im not saying this doesnt require control, but to me, it certianly doesnt constitute drifting. Drifting is all about control, about knowing your entrance and exits and keeping your line through a turn. Also, these cars are front wheel drive (until proven false), which means that once you start "drifting", there is no need for throttle modulation unless you want your front tires breaking loose (or unless you want to shift the weight to the front tires,increasing grip and, if you are lucky, adding a bit of oversteer), but you will never be able to hold an angle on a long corner like you could with a rear wheel drive car. This does NOT mean that drifting isnt possible in front wheel drive cars, its very possible indeed, but true drifting is accomplished by rear wheel drive cars.
All these guys are doing is massive pendulums, and their only excuse for not crashing is those big ass roads they are driving on. Kinda hard to hit a wall when you have 30 feet of clearance on either side.


.

Alte raspunsuri: (27)

+4 voturi
A raspuns ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani scz k nu am raspuns nu am fost in oras,am incercat si eu chestia bine nu mi-a iesit f grozav pe asfalt insa daca dai de putin nisip merge superb si am un opel caravan,nu te atingi de ambreiaj dar e riscant nu am avut curaj sa fac decat cu 60km/h e foarte riscant depinde si de masina....acele masini sunt mai speciale cum spui tu pentru ca au motorul pe fata iar spatele este foarte usor mai usor decat la masinile obijnuite.Rulezi cu 60km/h sa zicem tragi brusc de volan stanga de exemplu si in momentul in care simti ca derapeaza spatele bagi piciorul cat mai tar ein pedala pe la 5.000rotatii o ti constanta si tragi dreapta.Bine acum nu te astepta sa iti iasa cum au iesit alora:))ei nu au facut de 2-3 ori ca noi:P bafta dar ATENTIE MARE!!!

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Ma uimeste faptul ca ai incercat chestia , foarte tare mersi mult urmeaza sa o reincerc si eu cu o viteza mai elevata daca reusesc , odata am incercat cu un opel astra  coupe si dupa asazisul viraj brusc a tinut strada mai bine ca un tramvai pe sine , doar cauciucurile au tipat putin  (la circa 70 km/h ) , cum bine cred ca spui ideal ar fi o strada  libera cu ceva nisip\praf ..daca ai fi putut filma incercarea ta ar fi fost interesant ca asa poate invatam ceva nou . Conduci de mult timp ?
A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani da...cateva luni:))am nebunia de inceput ca sa zic asa pacat ca nu am cu ce.....roaba mea nu e buna de draq poate in viitor reusesc sa iau ceva mai bun:(am sa fac si o filmare in viitorul apropiat sper
+6 voturi
A raspuns Maryan17 (950 puncte) acum 12 ani eu zic sa nu ii mai raspundeti la intrebare ca...o sa incerce sunt sigur si la ce viteze zicea el acolo...cu peste 100 :| s-ar putea sa vedem maine la stiri la ora 5 pe cineva facand drifturi de genu...
+8 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Voi ati vazut cu ce masini faceau aia drifturile si ce asfalt au?
Nu pune balansul unei masini noi cu cel al unei vechituri cu amortizoare zdrobite pe gropile patriei.
Daca masina incepe sa oscileze la derapaj , nu  o mai redreseaza nici o armata de piloti de curse .Calitatea tehnica  tine de instinctul de conservare.
+2 voturi
A raspuns qS311 (270 puncte) acum 12 ani Chiar nu aveti ce face acasa decat sa omorati saracele masini?

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani

editat de emmanueldennyss acum 12 ani

Ai putina dreptate dar nu multa , cred ca e ceva mai mult decat o joaca sau  simpla curiozitate  .. (pasiune ar fi cam mult spus asa ca nu stiu cum sa-i spun)
0 voturi
A raspuns emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Aruncati un ochi la acest video : Un rus face o depasire riscanta ...evita accidentul folosindu-si bravura de sofer cu experienta (cred) ..la pprima vedere ar parea un drifter arab :D

http://youtu.be/AUHOhbaEy_0

Comentarii:

A comentat larryeo (140 puncte) acum 12 ani nu,ala era complet idiot,nu l-a ajutat decat norocul
A comentat mirvax (2,520 puncte) acum 12 ani sunt sigur ca asta e doar un idiot cu mult noroc .... pt ca avea posibilitatea dupa redresare sa nu mai intre intr-o a 2 derapare
0 voturi
A raspuns AlexYAM (880 puncte) acum 12 ani Bun.. ideea e urmatoarea: la ce viteza fac astia e aproape sinucigas sa faci in Ro.
Dar.. daca tot vrei sa incerci, hai sa-ti explic ca cu frana de mana pe pietris, decat ca aici totul este la viteze mult mai mari.
N-am eu carnet(inca) dar am facut chestia asta de sute de ori, si e destul de riscant(am reusit sa dau cu masina si-n portile bunicii acum un an:d).
Ce mi se pare incredibil este nonsalanta cu care fac chestia asta arabii. Pare ca o plimbare-n parc pentru ei.

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Pe pitris nu prea ai cum sa faci nimic ...te referi poate  la acel strat de pietricele mici care se gasesc cateodata pe strazi ??? (atunci da)  Eu continui sa cred ca reteta ideala ar fi o strada libera si plina de (praf \ nisip \ pietricele)
+3 voturi
A raspuns costi85 (250 puncte) acum 12 ani Am reusit si eu sa fac ceva asemanator cu o alfa 156 2.0 dar crede-ma ca a fost din instinct probabil... cu toate ca soarele imi batea puternic din fata in ochi am intrat intr-un pasaj neiluminat prin care nu mai trecusem niciodata deci nu aveam de unde sa stiu ca e de fapt o curba f periculoasa (la stanga) si din pacate ajuns in interiorul pasajului nu am mai vazut absolut nimic timp de 1-2 secunde, cred ca am intrat cu vre-o 130km/h dar spre fericirea mea eram in a 3-a. Primul instinct pe care l-am avut cand mi-a revenit vederea din cauza trecerii atat de rapida de la soare la intuneric vazand ca de fapt ma aflam intr-o curba la stanga pe care in mod normal o abordam cu maxim 80 (banuiesc) a fost de a frana dar dupa ce am calcat brusc ambreiajul mi-am dat seama ca nu am cum sa mai opresc masina si din instinct am calcat acceleratia blana, am luat curba brusc stanga si am tinut-o turata pana ce am reusit sa ies din curba dar din cauza ca masina aluneca in lateral era sa intru in peretele de pe contrasens apoi am tras invers de volan si iar am turat blana si masina a inceput sa traga spre dreapta. Cand am vazut ca deja ma departam de perete am luat iar stanga maxim si am redresat usor masina. Totusi a fost o experienta pe care sincer nu mi-as dori sa o repet niciodata... Sincer sa fiu nici acum nu imi dau seama cum am reusit sa iau acea curba fara sa ating masina...

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani O adevarata experienta in bagajul tau de sofer.. poti sa-mi spui daca ai avut daune  la masina (inclusiv starea anvelopelor)  in urma acestei manevre periculoase ?  :D
A comentat Laurentiu Rosu (2,080 puncte) acum 12 ani red ca te-ai fi descurcat chiar ceva mai bine daca nu ai fi calcat ambreiajul. este extrem de important ca atunci cand te deplasezi cu masina sa folosest ambreiajul doar pentru plecari dupa loc si schimbari de treapta, deoarece in momentul in care calci ambreiajul riscul de a derapa este mult mai mare;)
–7 voturi
A raspuns emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani

editat de emmanueldennyss acum 12 ani

Va mai povestesc o intamplare care a avut loc acum cateva zile care are legatura cu acest topic intr-un fel si mai exact aderenta cauciucurilor in timpul unei manevre bruste.  In jurul orei 23 ma deplasam cu masina tatalui meu in oras la mine insa am stins luminile  fara a-mi da seama facand o curba mai devreme,fiind noapte o masina care iesea de pe o straduta secundara nu m-a vazut in  acea oglinda care se pune in locuri cu vizibilitate redusa asa ca m-am trezit cu o masina in fata mergand cu circa 110-120 kmh.. pentru 1 secunda am ramas paralizat dupa care frana pe cat se poate - a2-a treapta de viteza lasand  destul de violent ambreajul si in acelasi timp facand flash-uri celui din fata . Dupa 3 flash-uri ala ma vede si accelereaza foarte tare mutandu-se pe banda din dreapta dar nu destul de repede .. m-am salvat  cu ambreajul jos si cu un viraj la stanga si un altul la dreapta ,  2 viraje periculoase rau  , periculoase pentru ca practic am intrat cu 80 km\h  intre doi dintre copacii de pe marginea drumului plasati intre ei la o distanta de circa 10 metri dupa care am revenit pe strada normal . A fost o experienta dupa care nu mai merg asa nebuneste mai ales neavand experienta necesara.Daca va intrebati de ce nu m-am bagat pe banda din dreapta cand am vazut ca ala mi-a iesit in fata ;  El (un Ford Kuga alb din cate imi amintesc)  iesind de pe strada lui adica secundara se misca destul de incet deci pentru cateva secunde ocupa amandoua benzile timp in care cu toata frana care am pus-o eu ma apropiam de el nevand alta alegere decat a frana. Uitasem sa precizez  ca masina nu a derapat aproape deloc in timpul acelei manevre improvizate dar in schimb sa inclinat foarte tare..cred ca pentru o secunda chiar  am dezlipit de pe sosea abele roti (stanga)..
0 voturi
A raspuns nanuiuli08 (370 puncte) acum 12 ani viteza este totul!!!o fac pana la aproape 200km/k.vedeti numa drifturile,nu si accidentele ce survin acestora.
–1 vot
A raspuns cosskin (360 puncte) acum 12 ani ba ce evita groapa aia fac cu 170km si tu zici acii la 80 se da o data si pe urma nu se mai da tr sa faciii la viteza mare derapaje ca aia tragi brusc de volan si siti derapeaza tr sa fii iute de mana si sa stii so tii in derapaj oare cate masini au stricat arabi aia pana sa invete sa faca asa de bn :D
+1 vot
A raspuns cosskin (360 puncte) acum 12 ani :)))))=))))))dmne iauzi si ala >a stins luminile< :)))))))cum sa facii aasa ceva :)))) ai avut noroc mare ca nu ai omorat pe cineva :))) bv tie
+2 voturi
A raspuns santy88 (690 puncte) acum 12 ani eu zic sa va ganditi la un proces simplu ... ganditi-va la cel mai simplu exemplu ... un ulei pe o suprafata incinsa, cat de usor aluneca ... pe post de ulei este cauciucul care are in componenta sa petrol (compus general : ulei, motorina, etc), iar pe post de suprafata incinsa sunt strazile din tarile Arabe care dupa cum toata lumea stie au temperaturi de peste 40 de grade. Eu cred ca e mai plauzibila decat explicatia cu nisipul pe strada ...

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani M-ai facut curios . ma pun sa studiez cauciucul.
A comentat sir_sanjei (1,900 puncte) acum 12 ani omule cauciucul este ceva natural. exista copacii de cauciuc carora li se extrage seva si aia se vulcanizeaza si ajunge sa fie anvelopa, curea de transmisie/distributie sau alte acareturi.
cat despre teoria ta cu lunecatul cauciucului din cauza temperaturii iti dai seama ca e ilogic. un cauciuc cald se lipeste si mai bine de asfalt altfel toate masinile de competitie ar umbla cu roti de aluminiu in loc de anvelope.
+2 voturi
A raspuns greenroadsterr (570 puncte) acum 12 ani Conduc o Hyundai Sonata ca cea folosita de cei din videoul cu pricina, zi de zi. Ce pot sa-ti spun e ca masina are o suspensie foarte moale si o cursa lunga. Plus, masina este foarte stabila fiind lata. Ador driftul, dar ce fac arabii cu masina asta nu se cheama drift, se cheama derapaj necontrolat. La latimea autostrazilor lor, de vreo 20 de metri, probabil nu sunt riscuri majore. Vrei drift? Tractiune spate, nu fata. Nissan Silvia S14 cu motor SR20DET.

Maine-poimaine vedem romanian drift cu Logan pe piatra cubica :)

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Sonata .Pe departe cel mai bun design din ultimi 4-5 ani.. De unde ai adus-o?. din cate stiu nu se vinde la noi.
A comentat tiuq (2,010 puncte) acum 12 ani @ emmanueldennyss   
Sonata se vinde in romania de ani de zile .
A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani @tiuq  , cred k te referi la sonata 2008 nu la cea noua 2010-2011 (cea neagra din pozele de mai sus)
+1 vot
A raspuns partyboy174 (1,100 puncte) acum 12 ani Incearca sa pui vara roti mici gen 175 65 14  cu gume de iarna si cauta un loc cu serpentine unde poti totusi merge cu viteza, de preferat in coborare. Accelerezi pe portiunea dreapta, intri in curba fara sa accelerezi.. in apexul curbei (cand simti masina ca e la limita aderentei) virezi putin invers si smucesti iar volanul in sensul curbei  ca sa faca balans si pisti frana.. in momentul ala masina incepe sa danseze iar apoi o controlezi din volan si acceleratie.  odata ce prinzi miscarea poti sa o incerci si pe drum drept, eu asa coboram mesesul cu vectra mea si faceam drifturi in curbe mai ceva ca si cu tractiunea spate fara sa ating frana de mana, am incercat cu cauciucurile de vara 205 50 15 dar nu mi-a mai iesit. sper sa-ti fie de folos

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Am incercat dar nu cu serpentine.  Cu cauciucuri de iarna acum 3 luni cand deja era foarte cald ca nu apucasem sa fac schimbul cu cele de vara si masina are o aderenta incredibila.Nici o sansa sa o faci sa derapeze  la viteza mai redusa.Practic daca  folosind  gume winter vara faceam o curba cu 70 km\h fara probleme schimbadu-le cu  cele normale aceiasi curba o faceam cu 50km\h cel mult.
+2 voturi
A raspuns partyboy174 (1,100 puncte) acum 12 ani

editat de partyboy174 acum 12 ani

eu am facut asta pe Meses cine cunoaste locul la intrarea in Zalau dinspre Cj cu 4 oameni in masina.. probabil ca ma ajutat si faptul ca multe curbe sunt in S si  asta usureaza mutarea centrului de greutate al masinii de pe o parte pe alta.. nici mie nu-mi iese de fiecare data.. dar si cand iese, de obicei  iese frumos ca si cu tractiunea spate.. merge spatele dupa curba si se stabilizeaza la iesirea din curba. ideea era sa fie in coborare ca sa nu pierzi asa multa viteza in timp ce derapezi, deoarece pe drum drept(si asfaltat) masina decelereza foarte repede in timpul derapajului
0 voturi
A raspuns Bong (300 puncte) acum 12 ani dacă te uiți atent la toate video-urile în care arabii fac drift cu fwd o să vezi cauciucuri subțiri pe spate. este un factor foarte important.

exact asta fac cu un prieten...care are o mașină special pentru tot felul de tâmpenii (sărituri etc.) , în general pe câmp...
0 voturi
A raspuns emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Pentru cine este interesat de topicul Saudi drift  am adus un link cu niste discutii pe aceasta tema..sunt in engleza
http://jeddahsblog.wordpress.com/2006/09/19/15/#comment-1656
0 voturi
A raspuns elfs*Legolas (140 puncte) acum 12 ani http://www.youtube.com/watch?v=kUTlKaliW90&feature=related  mai bine va uitati la asta inainte sa incercati...
0 voturi
A raspuns cristi9108 (1,880 puncte) acum 12 ani si accidentele le fac cu stil ,dak se poate spune asa, insa drifturile nu le poate face oricine mie unu  imi plac cele pe zapada la viteze mai acceptabile si se fac mai usor si cu  masini  mai rezonabile,oricum ca sa ajungi sa stapanesti genul asta de ''activitate'' pe 4 roti iti trebuie ceva  antrenament si perseverenta !!!
+1 vot
A raspuns Ecsodus (1,700 puncte) acum 12 ani Nu e chiar drift...e mai mult power sliding...adevarul e ca o fac un pic la nimereala dupa cum am vazut si un articol 4tuning numai cu esecurile arabilor
+1 vot
A raspuns levy_rider08 (170 puncte) acum 12 ani Nu e de invatat asa ceva. Eu nu ma apuc de drift, evita groapa cu FWD, deoarece nu e amuzant sa faci asa ceva pe drum drept. "Dream"-ul meu e driftul, doar nu am cu ce si daca e vorba de drift atunci sa fie vorba si de curbe. Driftul este manevrarea controlata a unei masini. In timpul driftului te poti baga in orice curba, mai lata, mai stramta, dar trebuie sa stii ceea ce faci nu la nimereala conduci.

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Fiecare cu gustul lui , probabil tine de personalitate ... de exemplu mie nu-mi place F1 absolut deloc , masinile de formula1 mi se par nieste vagoane de tren pe sine  fara nici un farmec . Exact contrariul mi se pare spectacolul oferit de un sedan stock  care iese pe nisip la180 la ora , se inclina la limita rasturnarii , piruete ca o balerina la 200 de kilometri pe ora .. aproape ca zboara  depasind camioane sau autobuze  ''dea latul''   cu rotile posteriuare inafara strazii  lasand in urma un strat dens de nisip si praf  ... cand fac aceste jocuri se aduna sute de spectatori pe marginea strazii care-si risca fundul  pentru un pic de adrenalina..poate  si pasiune
+1 vot
A raspuns TR 69 CRS (800 puncte) acum 12 ani De ce ai incerca asa ceva ca sa-ti rupi masina?strange mai bine 2000 de euro si ia o japitsa din bulgaria cu tractiune spate de care sa nu-ti para rau daca o lovesti sau zgarii

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani E ma gandeam la un fiat brava , se poate pune un motor 5 cil . 150 cv. doar ca nu stiu cum sta cu centrul de greutare..caroseria o gasesc cu 500 de euroi la cimitirul de masini ,  motorul de bravo hgt nu stiu daca se gaseste usor ..
0 voturi
A raspuns Sierra RS Cosworth (1,080 puncte) acum 12 ani apoi sa te mai miri ca spune la stiri de soferi pana in 20 de ani care omoara familii , pt simplu fapt ca o jucat NFS , si vor sa incerce si in realitate , PROBLEMA ii ca in viata reala nu ai buton de RESET !
BAGATIVA MINTILE IN CAP !!!

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Da stiu foarte bine asta , nu tb sa-mi spui tu ca nu exista un buton RESET ,  in ultima vreme am invatat sa-mi cunosc limitele singur , fara sa-mi spuna nimeni. Nu mai generalizati nimic , depinde mereu de situatie , de persoana , de moment. Ai sa vezi asta daca nu ai vazut deja.
0 voturi
A raspuns alxndru2008 (170 puncte) acum 12 ani Salut! Este interesant intradevar dar înainte sa incerci asa ceva trebuie sa te asiguri ca ai putea sa îți permiti sa cumperi alta mașina in cazul in care....Doamne fereste!
Am vazut mai multe filme in unele dintre ele se pare ca folosesc 4 roti de rezerva din acelea subtiri (80/65/15) dar in altele folosesc roti de dimensiuni normale. Eu cred ca totul se reduce la cauciucuri pentru ca nu este cine știe ce thnica in ce fac ei acolo. Dacă vrei sa incerci folosește cauciucuri cu aderenta scăzută ( de obicei sunt cele mai ieftine) si baga aer la maxim in ele, 50 PSI cred ca ar fi deajuns!

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Da  , cauciucurile se pot lua chiar si de la gunoi  .. consumate  pana la limita... evident  nu o sa imi permit luxul de a tortura o Hyundai Sonata sau  o Toyota Camry sau alta berlina de lux  dar poate gasesc ceva care sa aiba centrul de greutate jos si cel putin 120 cv,
0 voturi
A raspuns emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Pentru cei care sunt interesati pun aici inca un video . Click va rog!!
http://www.youtube.com/watch?v=p8i2tWlaJTU&feature=share
0 voturi
A raspuns TaTae3e (140 puncte) acum 12 ani Eu am reusit sa o fac si sa o inteleg fara sa vreau.
 Eram cu un golf 5 1.6 la vreo 110km pe ora la intrarea intr-o localitate si un puradel i-a dat drumul masii la mana si a rupto la fuga prin fata masini. ceea ce a urmat e demn de reply la filmuletele astea cu arabi. virat brusc stanga si evitat copil, dar a aparut o noua problema si anume ca masina a inceput sa derapeze necontrolat, ba chiar s-a ridicat cu partea dreapta pret de cateva secunde pana am reusit sa o redresez. asa ceva nu e de incercat pentru ca, asa cum ai spus si tu nu avem nisip sau praful din desert pe asfalt ceea ce face ca driftul sa fie mult mai riscant, frecarea rotilor fiind direct cu asfaltul, implicit mai mare.  plus ca trebuie sa se tina cont de mai multe legi fizice decat in desert. iarasi, cand faci asa ceva, mare noroc daca nu se rupe ceva la masina( articulatie) sau se te trezesti ca mine cu janta fisurata din cauza greutatii au zis cei de la vulcanizare. astea fiind zise, nu e imposibil, dar nici de incercat in romanica
0 voturi
A raspuns drifft (1,850 puncte) acum 12 ani parerea mea articolu asta e la vrajeala