4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > ce se poate intampla daca am p...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce se poate intampla daca am putin sub minin lichid de frana???

salut!am si eu o problema...astazi cand mam uitat la nivelu la lichidu de frana am observat ca a scazut...e sub minimu obligatoriu...din ce cauza mia scazut lichidu si ce probleme as putea avea daca nu copletez??multumesc mult!
A intrebat petricarobert (2,250 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani posibil sa ai vreo scurgere la vreun furtun, conducta, pistonas, garnitura.....da mai multe detalii despre masina, la unele masini lichidul de frana este folosit si de ambreiaj etc

Comentarii:

A comentat petricarobert (2,250 puncte) acum 11 ani aham...multumesc!
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca mergi fara lichid(sub minim) nu e bine deloc,a scazut dintr-un motiv,cel mai probabil pe la vreo roata(entrier,tambur,furtun).
La un drum mai lung,cand presiunea si temperatura lichidului sunt ridicate si tu ai sub minim,daca se accentueaza pierderea si ramai fara frana cum opresti?

Comentarii:

A comentat petricarobert (2,250 puncte) acum 11 ani da cam asa e....
–2 voturi
A raspuns Alecs21 (2,010 puncte) acum 11 ani verifica placutele de frana

Comentarii:

A comentat petricarobert (2,250 puncte) acum 11 ani asa banuiesc si io ca sunt duse placutele...din cand in cand se mai aude zgomotu ala ca si cum ar fi uzate....
A comentat Vl-34-GAR (870 puncte) acum 11 ani Ce treaba ar avea placutele cu scurgeri sau lipsa de lichid?daca ai placutele uzate nu ramai fara lichid,asa stiu eu,daca s-au inventat masinile care au in placute lichid d frana sa ma anunti:Dcompleteaza si vezi cam in ce perioada de timp se pierde lichidul.Bafta!Sanatate,numai bine!
A comentat Alecs21 (2,010 puncte) acum 11 ani Prietene inainte sa apesi pe unlike mai gandeste-te odata
Acum hai sa iti explic: sistemul de franare la fiecare roata are cate un pistonas (sau mai multe) cand placutele de frana se uzeaza pistonasele imping placutele ca sa fie aproape lipite de discuri. Corect ?? In momentul in care pistonasul impinge placuta ca sa fie cat mai apropiata de disc e logic sa scada lichidul din pahar... Asa ca numai fii tu magic inteligentule si gandeste inainte sa te bagi in seama
A comentat Vl-34-GAR (870 puncte) acum 11 ani este asa cum zici tu dar ramai fara lichid daca ai placutele uzate?lichidul ramane in instalatie nu curge,adica asa stiu eu.
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani Daca a fost lucrat la frane e ceva normal. Daca a scazut nivelul in mai putin de 2 saptamani atunci nu e de bine
+2 voturi
A raspuns daniel93 (270 puncte) acum 11 ani Cum poti sa circuli o masina daca nu stii mai nimic despre cum functioneaza? La intrebarea ta ar trebui sa poata raspunde orice blonda cu carnet... Dar cum carnetele se iau la Pitesti... Daca tu pui intrebarea "ce probleme as avea daca nu completez", inseamna ca nu prea te deranjeaza sa mori putin. S-o luam incet: daca nu pui combustibil, motorul nu mai merge; daca nu pui parbrizol, stropitorile nu mai "functioneste"; daca nu pui lichid de frana, ce crezi ca se intampla? Nu ti se mai aprind stopurile? =)) Ramai fara frana instant. Am patit-o cu o masina, curgea peste noapte lichidul, deobicei verificam si completam la plecare, insa atunci ma  grabeam, am plecat fara sa verific, si de la prima pedala a tras aer din vasul pt lichid, pedala s-a dus la fund, si masina n-a franat absolut deloc. Daca patesti ca si mine, si vasul pt lichid de frana se goleste, iti intra aer pe conductele de frana, si trebuie pus lichid si aerisit la fiecare roata (operatie destul de complicata pentru un novice).
+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Sa nu punem intrebari ce se intampla daca nu completam. Pana la rezolvarea problemei, sfatul meu prietenesc este sa verifici zilnic nivelul si MEREU sa completezi la nevoie. Nivelul trebuie sa stea pe max, nu pe min.