4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Ce se intampla daca mergi prea...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+7 voturi

Ce se intampla daca mergi prea putin cu o masina???

Un bun prieten(nu are cont aici) m-a pus sa ma interesez si sa incerc sa-i dau un raspuns la aceasta intrebare(sau poate curiozitate)de-a lui. I-am spus parerea mea si tot doreste sa afle si parerea unui specialist. Si m-am gandit sa scriu aici, stiind ca sunt destui oameni mai priceputi ca mine:)

Problema se pune in felul urmator: IN anul 2008 si-a cumparat un Audi A4 2.0 diesel nou nout din showroom(0 km). Imediat dupa ce si l-a luat, a aparut o problema de sanatate si din cauza acesteia, nu mai poate sa conduca ,poate doar fratelelui, dar foarte rar(cam odata , de 2 ori, maxim de 3 ori pe saptamana, ca are masina lui) si acum urmeaza partea cea ciudata: Masina are, din 2008 pana acum.....9.165 KM REALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Se cam ingrijoreaza, spunand ca nu e deloc bine pentru masina sa stea mai mult in garaj decat sa mearga, mai ales ca niciodata nu si-a schimbat nici uleiul nici filtrul de ulei dar l-a sunat pe dealerul care s-a ocupat de masina lui si a spus ca le poate schimba dupa 10.000km.

Asadar, intrebarea mea este: ce se poate intampla,ce probleme ar putea aparea la masina(din toate punctele de vedere)??  I-am spus sa o vanda, dar nu vrea ca ii place si spera sa isi rezolve problemele de sanatate, cat de curand. Astept raspuns si va multumesc!!!
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Din cate stiu eu filtrul de aer filtrul de ulei si uleiul se schimba la 10 mii km sau la 1 an. Masina are nevoie de o revizie macar 1 data pe an daca nu se parcurg 10000 km pe an.  Cu timpul uleiul isi pierde din proprietati. La noi in Romania la cat praf si noroi si pamant avem pe strazi filtru de aer dupa 5 - 6000 km deja e imbacsit.
Ar fi bine sa ii faca o revizie sa schimbe filtrele si uleiul de urgenta daca masina e din 2008 si nu a fost schimbat niciodata.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani

editat de BrownBear acum 12 ani

Am inteles. Desi nu are nr. de km necesari, e deja vechi. Ms de raspuns! Astept si alte pareri/raspunsuri!
A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Dupa 1 an uleiul isi perde proprietatile. daca masina a stat pe loc sau a mers e totuna. uleiu ala care il are in masina este terminat e ca uleiu de prajit cartofi. De urgenta sa schimbe uleiu si filtru de ulei si filtrul de aer.
+ ca masina aia trebuia pornita mereu macar de 2 3 ori pe saptamana si lasata 10 min pornita pana se incalzeste unpic.
+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Eu sunt de parere ca daca in 3 ani are 10 mii de km,i-ar trebui schimbate consumabilele (ulei,filtre) si cam atat,stand in garaj nu prea vad ce se poate strica la ea,poate doar ca si-a pierdut din valoare prin vechime...daca are posibilitatea s-o tina in continuare in garaj :)

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Da si acum  masina este in garaj. Tine mult omu la ea(cine nu ar tine la o asa masina) insa a aparut problema asta a lui cu inima, are crize si medicii i-au recomandat sa nu mai conduca. Din mila si pentru el dar si pentru masina am pus aceasta intrebare:) Va multumesc de raspunsuri!!
A comentat julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Sincer nici eu n-as vinde-o,iar daca spui ca are conditii s-o tina,nu vad de ce sa renunte la ea...

Multa sanatate!
+1 vot
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani In mod normal daca uleiul sta in motor la fel cum sta si in cutie de ce sa isi piarda din calitati ?  si da afirm la ce a spus soundstream macar o revizie pe an desi nu are cei 10k km ....
 Eu am un prieten care din pacate tatal lui a murit intr-un accident de servici si i-a ramas masina lui . El nu a avut bani sa schimbe nici distributia(care se schimba la 4 ani daca nu se merge) nici ulei nici filtre nimic .... Mai rau este ca nu are nici permis si m-a rugat pe mine sa-i mai misc masina .... Masina lui avea vreo 12000 km din 2007 . Am mai circulat si eu cu ea si varul lui si a ajuns pe la 25000 km . Faza a fost ca nu s-a intamplat nimic cu masina dar nu cred ca i-a facut bine mai ales ca atunci cand am verificat nivelul de ulei era negru negru . Dar intr-un final a reusit sa isi schimbe toate cele necesare desii o tine in garaj si se uita la ea ca nu are permisul luat ( are 25 de ani si nu are tragere de inima sa treaca sala si traseul ) . Deci dupa ce trece sau cand ajunge in apropiere de 10 mii de km ar fi bine sa-i faca o revizie .

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Aha...va multumesc de raspunsuri baieti!
A comentat julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Un ulei bun,se innegreste dupa ceva kilometri de functionare,e una din proprietatile importante ale uleiului,sa fie detergent in motor,deci nu-i un lucru rau ca e negru,cel mai usor se verifica punand o picatura de ulei de pe joja intre degete si le freci usor,cu cat le freci mai multi fara sa simti ca s-a dus dintre degete cu atat e mai bun...oricum ,uleiurile din zilele de azi nu se mai branzesc in motor ca pe vremuri....
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani si de ce nu o vinde ?:))
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Am precizat mai sus, unde am scris si toate intrebarile:)
+1 vot
A raspuns flaviupodina (13,770 puncte) acum 12 ani ar putea sa mi-o imprumute mie :):)

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 12 ani Buna asta:)) si eu i-am propus asa ceva, insa nu am obtinut mai mult de o tura de strada:)))))

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Consumabilele, uleiul in primul rand, filtrul de ulei, filtrul de motorina, dupa ce o porneste si merge cu ea ar fi bine sa bage motorina ``cea scumpa`` si sa-i dea putin in a 2a, respectiv in a 3a pt. evitarea unei probleme la turbina. Costuri mici. Nu neaparat trebuie la o masina sa faci un anumit nr. de km, pt. schimbarea uleiului respectiv a consumabilelor, ar fi bine schimbate la 1 an - 1 an jumatate.

Salut
:)