4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Cielo se merita sau nu sa bag ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Cielo se merita sau nu sa bag bani in ea?!

Salut ma numesc Razvan si ieri am obtinut carnetul de conducere am si eu cateva intrebari: 

-tatal meu are un Cielo pe care nu il mai foloseste, nu are nici asigurare, nici rovinieta, uleiul trebuie schimbat , cauciucuri de iarna nu are si cred ca trebuiesc schimbate si ceva filtre ideea e ca nu dispun de prea multi bani si a si face un efort sa fac rost de bani pentru toate astea asa ca imi puteti spune si mie aproximativ cat m ar costa toate astea si daca se merita sa investesc banii in masina( na si eu elev maicamea nu vrea sa auda sa imi dea bani pentru ea si tot asa deci astept sfaturile si indrumarile voastre)

multumesc anticipat

A intrebat razcs (780 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Investitia este de circa 200 lei...depinde de cat de scump este uleiul....In genere se merita pentru ca nu ai alta masina pe care sa o conduci si nici nu dispui de bani sa iei alta.Orice masina va scoate intr-un fel sau altul bani din casa pe consumabile sau piese...iti doresc succes!

Comentarii:

A comentat razcs (780 puncte) acum 11 ani mersi am inteles cat este uleiul dar cu rovinieta si taxa de drum cam cat m-ar duce... pe 3 luni fiecare ca vine iarna si nu am cauciucuri si banuiesc ca costa destul de mult deci macar sa apuc sa ma plimb si eu pana vine iarna.un cost rotunjit asa?
+4 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Masina e al doilea tocator de bani in casa,dupa femeie.
Decizia iti apartine daca se merita sau nu sa bagi bani in ea,cum zicea colegul mai sus in jur de 200 de lei,poate putin mai mult de atat daca alegi filtre si ulei de calitate.Plus ca masina,nefolosita de ceva timp,va avea nevoie si de o verificare generala,lichide,functionarea diverselor sisteme.Riscul,pentru orice masina,e sa mai cada una alta,deci oricand masina va cere si va cere bani.
Daca dispui de bani si vrei sa pastrezi masina,decat sa pui ulei de tractor si filtre aiurea,traduse prin consum marit si slabirea in timp a pieselor,mai bine le iei pe rand una cate una si toate de calitate.
Eu personal cred ca se merita,si pentru iarna nu ai de unde sa stii de unde apare un set de bani si ii poti pune papuci noi.
Drumuri bune si fara incidente!
+4 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Eu zic ca cu totul nu iesi mai scump de 300 ,hai 500 RON cu tot cu cauciucuri de iarna .
Faci rost de ei repede daca iti pui mintea si ai masina :)
Eu cand am luat carnetul am facut un efort mult mai mare de 500 RON ,sa stii ca se poate,mai reduci din banii de suc,de mancare,de femei si platesti datoria repede.
Bafta!
+4 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani De ce sa nu bagi? Merita!
Fiind si singura masina disponibila, ar merita.
Insa atentie la functionalitatea buna a masinii(mai ales daca nu a functionat o vreme mai indelungata). Cheltuiala te-ar duce undeva pe la 350-400 lei(daca doresti sa-i pui ceva de calitate). Iar cauciucurile de iarna nu sunt prea scumpe. Merita sa iei si SH nu neaparat noi, pt. o iarna sau doua, gasesti ceva si de calitate si cu un grad de uzura nu foarte mare la un pret accesibil. Insa daca doresti sa te plimbi asa, mai repede pana la iarna, 350-400 ar trebui sa-ti ajunga(pret aproximativ si orientativ) Sfat: intotdeauna e bine sa-ti iei cu tine mai multi bani si sa-ti ramana, decat sa iei o suma fixa si din nu stiu ce motive sa-ti mai trebuiasca bani si sa nu ai...(am patit de cateva ori si m-am invatat)
O zi buna!
+5 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani un schimb de ulei te costa in jur de 150-170 ron,asigurarea 140-170 pe 6 luni,daca o faci pe numele tau o sa fie mult mai mare,itp 100 ron,si cauciucurile nu sunt o problema urgenta asta poti strange bani pana la iarna,si atata timp cat nu ai bani de alta e buna,si ca masini nu sunt rele atat bube comune ce au se duc telescoapele cam des,si la pasaje prinde rugina
+2 voturi
A raspuns razcs (780 puncte) acum 11 ani multumesc de sfaturi tuturor.o seara buna