4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Colantare folie carbon ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Colantare folie carbon ?

Salut 4Tuning. Am un Volkswagen Golf 4, si m-am trezit cu 3 zgarieturi pe partea dreapta ( usa fata, usa spate si aripa spate ), cel mai probabil facute cu cheia sau ceva mai dur. Din cate am aflat eu costa ceva sa le rezolv. M-am gandit ca o colantare cu o file carbon gri ar fi mai potrivita + cred ca ar proteja-o mai mult de zgarieturi. Vreau sa intreb pe cei care stiu / care au colantat masina daca se merita, daca e buna si un pret. Precizez ca e modelul Hatchback ( 'Champ' 2003 ). BIG UP!.
A intrebat Drragos (760 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns ap3cik (23,590 puncte) acum 11 ani te costa undeva pe la vreo 1000e sa o faci pe toata,am pe un prieten cu un a4 b6 a dat 1250e acum max 1an sa o faca pe toata cu montat cu tot arata bine si e buna pt zgarieturi si etc dar eu unul nu as da banii astia pt ca a4 astuia nu a facut nici 1 an si a inceput sa se exfolieze si arata ca....de la soare probabil a inceput sa arate urat rau!intr-un final si.a dat-o jos si vopsit toata masina negru mat pt ca are probleme cu copii din fata blocului o zgarie cam des si acum cu negru mat asta abia daca se observa zgarieturile sunt aproape insesizabile.Vezi ce iti mai zic si colegii eu unul zic ca nu merita acum tu faci ce vrei e masina ta banii tai.Salut!

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu stiu unde ai auzit ca te costa mult sa faci 2 zgarieturi,fie ele si adanci,probabil la vreo unul in foame de bani.
Eu iti dau o solutie care o folosesc de cateva luni,nu am patit sa dea gres si nici sa se strice intre timp.
E valabila doar daca zgarietura nu a ajuns pana la tabla,daca se mai vede alb si nu tabla e foarte bine.
1.Cauta ma Praktiker sau alt magazin creionul minune care cica scoate zgariturile.Multi zic ca nu e bun,deoarece nu stiu sa il foloseasca sau chiar cred in minuni.
2.Cumpara pasta polish,e ca un fel de crema aspra.Apoi cumpara un polish lichid.Ideal de la acelasi producator.
3.Mergi la farmacie si cumpara un pachet de vata,ar trebui sa iti ajunga.Mie imi ajunge unul pentru 2 masini,polish complet/
4.Curata foarte bine,FOARTE BINE zona cu zgarieturi.Apoi lasa sa se usuce complet,fara nici cea mai mica urma de apa.Daca stergi cu o bucata de piele e ideal.
5.Ia acel creion minune,si traseaza peste zgarieturi,preferabil sa fie putin ascutit ca sa intre bine in zgarietura.
6.Lasa sa se usuce,preferabil in jur de o ora.
7.Pune pe vata polish gros si fa la rotund,nu fa sus/jos stanga dreapta ca mai rau zgarii.Daca ai vazut cum fac masinile de slefuit kit pentru caroserii e bine,un fel de cerc facut din alte cercuri.Se freaca doar intr-un sens.
8.Atunci cand treci cu degetul,nu trebuie sa se simta denivelare unde e zgarietura.Daca se mai simte,curata tot cu putin polish lichid si apoi refa cu creionul minune.Daca e zgariat adanc,repeta de 2 3 ori,nu uita sa il lasi sa se usuce.
9.Dupa ce e ok si nu se mai simte tactil sau vizual,freaca la rotund cu polish subtire si pe o zona de acoperire mai mare decat cea cu polish pasta sau polish gros.
Asa ai scapat cu nici 100 de lei si mai ai polish si pentru vreo zgarietura de parcare sau altele.
P.S.Pentru cei care nu stiu,creionul minune e de fapt un fel de lac cu diluant in el.Nu scoate nici o zgarietura de fapt,doar baga lac in gaura din vopsea,si dizolva lacul din jur,de aceea ai impresia ca se vede drept.
P.s.Nu lasa picatura de apa sa atinga pe vata folosita,va strica toata lucrearea sau muncesti mai mult sa scoti polishul.
p.s.Cauta un polish gros compatibil cu cel subtire adica pasta sa fie scoasa de pe masina cu polishul lichid.Nu uita ca polishul e un fel de smilgher,mai ales cu cel pasta nu insista exagerat.
Ideal o ceruire completa dupa si masina iti va arata ca noua.

Comentarii:

A comentat Drragos (760 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos. Chiar am sa incerc si am sa-ti zic rezultatul.

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani 20-30 lei suta de grame de vopsea + maxim 50 lei manopera la un vopsitor . metru patrat de folie carbon aprox 70 lei,si pe langa asta daca nu te pricepi sa il pui o sa stea folia ca pe gard,si daca nu sa ajuns la tabla cum a zis mai sus incearca un polish dar trebuie masina nu iese la mana.