Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum sa curat?

Salut. Am o problema cu farurile si cu micile zgarieturi. Vreau sa le polisez... ce sa folosesc, cum sa procedez si cam cat ma costa? Stiu ca se foloseste smirghel si anumite solutii... care anume si unde se gasesc? Am auzit ca nu prea rezista polisatul, ca e doar o pierdere de bani si de timp si ca cel mai bine ar fi sa cumpar alte faruri.

    Poate ma puteti sfatuii si in legatura cu loviturile de pietris si cu insectele de pe capota sau cu zgarietura aceea mare de sub farul din stanga.

   Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 

P.S: Iata si cateva poze pentru a intelege mai exact despre ce e vorba:

Imagini atasate

A intrebat vlady_vlad (1,340 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Asta e moartea la opelurile astea...Am si eu unul la fel...
50 RON m-a costat polish-ul la ambele faruri....Ies foarte foarte bine,important e sa nu fie si in interior ingalbenite!

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani asta-i moartea ca scapi cu 50 lei??????
moartea la aceste masini tine de pompa de injectie, de injectoare mai putin si de pompa de apa-la cele de 1.7 diesel...un polish e apa de ploaie pe langa pompa de injectie;))
A comentat Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani vb vine....Ma refeream ca nu e una sa fie cu farurile cum trebuie :) Si se fac oricum la loc in maxim un an !
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani mai este o altfel de solutie si se practica cam mult in ultima perioada si nu numai: se "slefuiesc" cu banda abraziva de granulatie foarte mica si apoi se dau cu lac si ies ca lacrima...ca noi.problema apare dupa un timp ca se mai crapa lacul

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Solutia expusa de tine este cea extrema cand farurile sunt foarte foarte crapate,si se foloseste slefuit/polish pasta groasa/polish granulatie mica,polish pasta normala si ies lacrima.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani nu mai inteles, practic se da cu lac(dupa ce se slefuiesc cu smirghel super fin). si ies super ok.problema este ca pot crapa, mai devreme sau mai tarziu

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Dupa cum arata farurile tale,iese cu pasta abraziva(a se intelege polish profesional de granulatie mare),apoi polish lichid(granulatie mica).
Operatiunea se poate face cu masini de polishat FARURI,(am incercat cu masina mare de polishat si am matuit tot farul.In lipsa de scule,cauta un pachet de vata profesionala,pune cam 2 ore la dispozitie de far,si faci in felul urmator:
Speli bine sticla farului,apoi usuci perfect.
Apoi pui pe vata(neaparat sa fie profesioanala,cea de speriat copii de la farmacie face numai scame si nu merge bine),pui pasta pe far si apoi incepi si freci cu pasta.
Se freaca in medie 4 5 minute,apoi cureti cu vata curata(erau niste sticle de polish t45 si t90,poti folosi una din astea ca sa cureti zona.
Dupa ce ai curatit,nu e necesar sa speli,doar cureti,vezi unde a ramas si insisti in zona respectiva.
Sfat:O bucata de vata se foloseste de maxim 2 ori,daca ai depasit o sa i probleme(se pune o bucatica mica de mizerie si zgarie mai rau)
La urma se foloseste polish normal(t45) sau orice polish lichid,se curata bine si se freaca in jur de 10 minute in 2 reprize pana apare stralucirea pe faruri.
Am facut in modul asta foarte multe perechi de faruri,singurul dezavantaj e simpul necesar,daca esti la inceput nu te grabi ca poti face mai rau,daca nu ai mai polishat plastice la masina(daca depasesti o anumita temperatura se matuiesc pe loc),e bine sa incerci cu vata.
Timpii sunt si ei relativi(cam atat imi lua mie pentru un far facut la mana,in jur de 2 ore)

Alte raspunsuri: (3)

–1 vot
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani dupa ce le dai polish si ies bine sfatul meu este sa aplici folie pt faruri care le protejeaza foarte bine de pietricele praf si alti agenti care o sa le matuiasca iarasi .
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Exista o pasta abraziva pentru polishat faruri + aparatul de polishat faruri, iar dupa polishare, dupa cum zice colegul ..... ar fi bine sa pui niste folie ceva peste..... cateva zile.

Salut
!

PS: Mai mult de 50-80 lei nu te costa.
0 voturi
A raspuns vlady_vlad (1,340 puncte) acum 11 ani Va multumesc pentru raspunsuri.