A raspuns
sebach22
(1,520 puncte)
acum 13 ani
Deci hai sa ne lamurim. Odata ne intereseaza motorul pe care il discutam. A doua problema sunt genul de depuneri despre care vorbim. In general se discuta despre calamina. Aceasta se depune in principal sub chiuloasa, in camera de ardere (supape, scaune, piston,cap de bujie...) care este un reziduu de cărbune provenit din arderea combustibilului, provocând perturbaţii în funcţionarea motorului. Aceasta depunere nu prea o sa o observi pe axul cu came, in general acele depuneri le poti avea din cauza uleiului...dar as prefera sa vad niste poze . Sa vedem despre ce vorbesti.
Cum scapi de calamina e alta poveste. Motorul, la un drum lung, ajunge la parametrii optimi de functionare, printre care si temperatura. Dupa ce ruleaza mai mult timp la temperatura normala, fara oprire, incepe sa arda aceste depuneri, care se acumuleaza la drumurile scurte, in care motorul nu ajunge la aceasta temperatura. Acum se curata si catalizatorul, se ard toate resturile, se curata si injectoarele.
Sfatul meu clar: ALTO 101 si da-i blana vreo 300 km. fara sa te opresti.Blana nu inseamna 5000RPM. 2500-3000 e un mers corect.
Daca ai depuneri pe axul cu came atunci ai probleme cu Cocsarea segmentilor . Datorata supraincalzirii pistonului ,scaparilor de gaze datorita uzurii segmentilor si arderii uleiului ce se depune sub forma de calamina in canale de segmenti. Din aceasta cauza nu mai asigura etansarea pistonului ; ca urmare au loc scapari de gaze,iar fumul din esapament este albastru. Pornirea motorului este grea, consumul de ulei si de combustibil creste,iar compresia la cilindru scade. Curatarea se face la grupul piston – segmenti – biela ; segmentii se inlocuiesc ,iar pistonul nu se dezasambleaza de pe biela.
Acest al doilea caz doar daca ai simptomele descrise: fum albastru, Consum de ulei, putere redusa.
Daca nu ai aceste siptome nu baga nimic in el. doar scoate-l la o tura mai lunga.