4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > De ce consuma mult masina?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce consuma mult masina?

Detin o Corsa D 2008 1.2 benzina si de cand am luat masina am probleme cu consumul.. adica undeva la 10-11 in oras si 7-8 in afara.. masina are 71.000 km .. am fost cu ea la reprezentanta si au spus ca motorul trebuie sa isi faca rulajul complet ( aveam 20.000). Este un consum normal pt un motor 1.2 sau am eu o problema aparte unde nici mecanicii nu au gasit problema? Mentionez ca nu conduc agresiv si merg "la consum".. filtre, ulei toate schimbate la timp...
A intrebat guny_angelo (550 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Tocmai mersul la consum poate cauza depuneri,lambde murdare,catalizator infundat si altele care atrag si performante slabite si consum marit.
Bujiile in ce stare sunt?
+2 voturi
A raspuns porkyspeed (1,190 puncte) acum 10 ani Salut,

Am si eu acest motor, cei drept pe Corsa C si cu cutie easytronic. In Bucuresti la un mers civilizat cand cutia schimba undeva in jur de 2800-3000 rpm consumul variaza intre 8 si 10 la suta. Motorul asta e cunoscut ca fiind un motor nu tocmai economic, plus ca din cate stiu Corsa D are o masa proprie destul de mare. E un motor de serie pentru o masina ieftina, deci nu are nu stiu ce pretentii. E un motor corect pentru aceasta masina si clasa de pret si daca ii dai ce trebuie, mai ales ulei bun ca are distributie pe lant, pot spune ca e chiar fiabil.
Ca si parere personala, la masina mea daca sunt in accelerare si slabesc putin acceleratia atunci cutia schimba intr-o treapta superioara. Daca fac lucrul acesta in jur de 2300-2500 rpm consumul merge spre 11 chiar 11.5 in oras (Bucuresti).
Tinand cont de greutate masinii si doar de cei 80 CP ai motorului, daca mergi intr-un oras ca Bucuresti e un consum normal. Pluc ca cutia e una cu etajare scurta, a mea la 3000 rpm in trapata a 5 are abia 90 km/h iar in oras la un mers constant de 60 km/h cutia schimba din trapta a 4 in a 5 a si merge undeva la 2100 rpm.
La schimbarile subturate e posibil sa aiba dreptate @stefan.angelo, desi sincer la benzina catalizatorul, clapeta de acceleratie, EGR-ul si sondele lambda sunt mai putin pretentioase ca la diesel. Potii ncerca o curatare a EGR-ului si a clapetei de acceleratie care se mai murdaresc/infunda din cauza combustibilului de proasta calitate.
Sper ca ti-a  fost de ajutor.
P.S. Daca totusi se mentine consumul (normal dupa parera mea) si tu faci un numar mai mare de KM pe an, atunci poti monta linistit o instalatie de GPL.
0 voturi
A raspuns guny_angelo (550 puncte) acum 10 ani Multumesc pentru raspunsuri si apreciez ca va dati interesul... si eu am la fel la treapta a 5-a 3000rpm 90-100..masina fiind mentinuta ca noua nu cred ca am probleme prea grave.. bujiile sunt in stare buna, verificate... masina nu merge subturata..ce sa mai zic.. la schimbari de trepte nu am sub 2000 si peste 3000-3300 maxim.. cel putin se cunoaste grav la buzunar...si conteaza pt un student...