Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce curge ?

Buna ziua!

Astazi, cand sa plec spre facultate, sub masina mea, in fata am gasit o mica baltoaca  cam de dimensiunea unei palme. Am deschis capota si am fazut ca era chiar sub radiator. Am pus mana unde intra un furtun in radiator si era umed.

Mentionez ca am mai avut o problema de genul acesta, iarna trecuta, insa a rezolvat-o un mecanic. Atunci picura cam des, insa acum in ultimul timp, nu picura decat daca merg cu ea.

Sa fie condens?? Sau s-a fisurat ceva? (masina BMW E36 318i)

Multumesc si o zi buna !
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto

editat de BrownBear acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca e o pata mica de antigel sub masina,nu ai de ce sa iti faci probleme,poate fi condens.
Furtun fisurat cu masina oprita se poate doar in cazul in care ai apa de la robinet si a inghetat,si nu se aplica furtunului,ci radiatorului.(furtunul este elastic).
Poti verifica daca e o fisura,lasi masina intr-un loc uscat,apoi pornesti si lasi sa se incalzeasca motorul pana la termperatura normala,intre timp verifici acel furtun si partea de radiator daca apare umezeala,sau daca ajunge sa picure dedesubt.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut, stefan.angelo!
Am pipait acolo unde intra furtunul in radiator, nu pe tot furtunul. E o mica teava sub forma de cilindru, acolo era umed.
Nu era o "baltoaca", era cam de dimensiunea unei palme, nu era mare.  Multumesc mult de ranspuns!
O zi buna si multa sanatate!

Alte raspunsuri: (2)

0 voturi
A raspuns sergiu_88 (7,680 puncte) acum 11 ani este o problema des intalnita la modelele astea si eu am aceeiasi problema dar la mine se prelinge foarte putin si ca sa incerci sa o rezolvi se gaseste la piese auto niste solutii sau niste prafuri care se baga in vasul de expansiune dar nu da rezultate in toate cazurile poti incerca asa sau schimba radiatorul ca vine gerul si nu iti convine sa cumperi mereu antigel

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani

editat de BrownBear acum 11 ani

Salut!
Unde si de ce se prelinge? Ma gandesc ca daca era spart curgea tot timpul, nu? Eu asa ma gandesc. Insa mie nu imi curge tot timpul. Am completat mai demult antigel+apa(asta prin vara) si nu a scazut mult nivelul. Probabil ca e condens. Sa vad daca imi mai curge. Daca nu mai curge, atunci cel mai probabil e condens.
Multumesc de raspuns.
O zi buna!
+1 vot
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Baieti, am revenit!
M-am dus acum 5 minute la masina, ma uit sub ea, nimic.
Deschid capota, pipai zona respectiva, furtunul si locul unde intra furtunul. Nimic. Totul curat si uscat.
Ma gandesc ca a fost un condens, ca daca era fisura sau ceva de genul acesta, curgea tot timpul, nu? Nu curgea din cand in cand. M-am uitat si la nivelul antigelului si era aproape plin.
O zi buna tuturor!

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani bine ca ai scapat.oricum ceva nu este in regula sau poate a fost doar condesns sau poate ai nimerit tu pe o pata deja existenta
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut, kenel!
Nu am nimerit pe o pata deja existenta, am fost atent. Si in plus am pipait locul respectiv care era umed azi dimineata...acum e uscat si curat. Am plecat de la facultate, am bagat masina in garaj si acum 2 ore m-am dus din nou la ea sa o verific. Nimic. Totul uscat. Ma gandesc ca a fost doar un condens(sper)...daca aveam fisura nu trebuia sa curga tot timpul? M-am uitat si la apa...totul ok.
Multumesc de comentariu, bafta in continuare.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani atunci probabil ca a fost doar condens, mai ales ca ai vazut dimineata-temperatura rece.cred ca e normal si sper sa fie totul ok, sa nu ai batai de cap:)