4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Detailing auto (nu doar polish...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Detailing auto (nu doar polish!!!) ???

acum ca a venit primavara, ma gandeam sa imi fac masinile frumoase cu un detailing cap-coada. Dupa parerea voastra se merita sa-mi cumpar cele necesare (solutii+scule), sau sa ma duc la unu care se ocupa cu asa ceva ???

P.S. De obicei sunt adeptul DIY...
A intrebat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Dupa parerea mea nu resteaza sa iti cumperi scule si ce mai ai nevoie.De gasit,se gasesc peste tot(scule,polish,ceruri si tot felul de minuni).In schimb,pot face foarte multe daune si in mare parte iremediabile.Daca vrei sa iti cumperi pentru tine scule profesionale,ajungi la o cifra foarte mare si nu cred ca renteaza daca nu faci in serie.
Cel mai simplu ar fi sa iti duci masina la un centru unde se face DETAILING,nu polish la carpa si ceara la spray.Costurile mici si faptul ca e gata in 3 ore nu inseamna si calitate,atentie si la efectele in timp(ma refer in special la acizi pentru spalat plus ceara de proasta calitate care reactioneaza in timp,rezulta exfoliere si altele).
Ps:Cateva detalii despre masina ar fi mai utile daca esti decis pt DIY.

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani

editat de tm30amp acum 10 ani

Eu, pt varianta diy aveam si un plan (masina in cauza e a mea honda civic, revopsita acum 2 ani, albastru metalizat) si anume o spalare cat se poate de bine cu un burete-manusa (microfibre), decontaminare cu argila( sonax) inclusiv geamurile,curatat jantele tot cu sonax, curatat tapiteria, bordul, instalatia a/c cu solutii dedicate, polish cu masina orbitala (am una de vre-un an si nu am folosit-o), iar dupa polish (Mc-guire's) ceara tot de la sonax. eventual la urma ma gandeam sa aplic si un glaze, pt ca vopseaua e metalizata iar aspectul de umed ar fi si mai pronuntat...La fel as face si cu citroenul Saxo...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Nu ma pronunt pentru marca de produse,nu o folosesc.Pentru extern folosesc sipom(exceptand polish,aici folosesc Michelin-polish,ceara,argila,cea din urma foarte rar).
Decontaminarea se poate face si cu acizi dedicati(spalat si aplicat pe masina uda).Pentru spalat,nu folosi burete de nici un fel.Microfibrele sunt cele care au un rezultat bun,pentru sters iti recomand piele naturala/alcantara(nimic altceva,am probat cam tot ce este posibil,zgarie si lasa urme).Garniturile de la usi,geamuri,dupa spalat,exista solutii speciale(dupa spalat bineinteles),se face la urma.
Polish:Nu il lasa sa se usuce complet pe masina(daca iti raman urme) si iti recomand sa acoperi ce nu trebuie polishat(plastic nevopsit,grile,stergatoare),geamurile se polisheaza cu un polish special(si daca e cazul).
Internul:Degrasant(pur,fara arome si altele),daca e cazul scaunele se sterg,adica pui un strat de sampon pe ele si stergi(nu apasa si nici nu atinge dupa),lasi masina pornita,caldura la maxim si evetual adaugi un produs pentru instalatia de A/C(este un fel de spray care il actionezi cand incepe sa ajunga aer cald in masina si il lasi acolo 20 de minute(a/c pe recirculare interioara),apoi cu scaunele uscate aerisesti) si in cele din urma cureti suprafetele de contact(volan,schimbator,butoane) iti va trebui un inhibitor pentru degrasant(ramane putin lipicios dupa).
PS:Nu folosi silicon de bord si alte balarii(produse care cica lucreaza singure si nu trebuie sa le faci nimic),pragurile din interior daca sunt zgariate sau raman urme(de obicei cand urci/cobori din masina) exista un polish pentru plastic care acopera imperfectiunile).Daca partile de plastic nevopsite(stergatoarele si baza lor de sub parbriz sunt cele mai vizate) nu le refaci cu polish negru(am specificat mai sus de el),trebuie neaparat acoperite,polishul alb(in marea majoritate a cazurilor)nu reusesti sa il mai scoti.
Ps:Cam astea sunt cele mai importante elemente de facut,daca am omis ceva scrie un reply.