4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Este o problema legata de km s...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Este o problema legata de km sau nu?

Salut  colegi ! Daca o masina cu o vechime de 3-4 ani ,diesel , are nevoie dupa spusele mecanicului de discuri noi pe fata , inseamna neaparat ca are mai multi km fata de ceea ce este afisat in bord ??sau doar ca s-au facut acei km intr-un mod mai ''sport'' , sau pe drumuri eu stiu aglomerate??Lamuriti-ma va rog  .Eu nu cred sa fie asa  , din moment ce la schimbarea distributiei, mecanicul mi-a zis ca acea curea era originala cum a plecat din Franta din fabrica masina.Are 90000 km.Deci nu cred ca rezista peste ....Multumesc.
A intrebat CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns luxi (5,720 puncte) acum 10 ani Daca la schimbarea curelei, mecanicul a zis ca e cea originala, e un plus la certitudinea ta.
 Dupa parerea mea (amator) tind sa cred ca persoana dinaintea ta, nu a folosit corespunzator frana. Asta rezulta din franari excesive, poate acolo unde nu trebuia, dar poate fi, cum ai spus si tu din cauza unui condus mai sport, mai brutal.
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Distributia se schimba dupa o servisare programata,adica la un numar prestabilit de timp sau km.Rareori(poate nu am eu 30 de ani de experienta)scrie pe curea BMW,Renault sau alte marci,de obicei am gasit producatorul curelei(continental,ruville),de aici rezulta ca e foarte greu sa iti dai seama daca era curea originala sau nu.
In legatura cu franele,pe langa ambreiaj si altele,sunt consumabile,le consumi tu in functie de cum mergi.Daca masina a mers intr-un oras aglomerat e foarte posibil sa se fi consumat discurile la 90k km,daca s-a mers si sportiv este si mai posibil.
LA discuri te poti uita si tu,daca marginea spre exterior este crescuta(partea pe care nu atinge placuta,deasupra ei cum ar fi)este inalta fata de suprafata de frecare a discului inseamna ca ar trebui schimbate(banuiesc ca mecanicul tau a facut si ceva masuratori).
Despre ce masina vorbim si ce an?
+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani depinde unde sa mers cu masina si cum sa mers
0 voturi
A raspuns CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani Este vorba despre Clio 1.5 dci / fab 2010 .Eu o am din 2012 , intrata atunci in tara din Franta, adusa de cineva din familie.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Cam putin 90k km si 3 ani pentru discuri,ori au fost placute de slaba calitate ori s-a mers destul de sportiv(nu vad de ce ai scoate dracii din 1,5 dci,o masina de oras per total).Ai subler sau alta modalitate sa verifici grosimea discurilor?o poza cu roata demontata(sa se vada marginea discului)poti face?
0 voturi
A raspuns CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani Ms pt raspuns. Din pacate , nu...Schimbul de consumabile a fost facut recent, iar cele vechi nu mai sunt ca sa le masor cu sublerul.M-am uitat  asa ''ochiometric'' la ele si am facut o comparatie intre astea noi si alea uzate , erau uzate de ce sa zic, dar constant fara acea dunga in partea de sus ,cum mi-ai spus tu...dar poate mai mergeau , zic eu.Mecanicul e genu tipicar , apropiat ca sa zic asa ,rar mai sunt si din astia si mi-a zis ca trebuie schimbate , deci nu cred ca mi-a recomandat sa le schimb sa -si ia el pt mana de lucru.Toata treaba asta a pornit de la unii ''prieteni'' care isi dau cu parerea si intradevar m-a pus un pic pe ganduri.Cum dom'le masina de 3 ani si gata discurile , sigur are 200k km.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Nu are treaba.Am cunostinte care schimba placutele la 15mii km si discurile la aprox 50(multi dintre ei au platit deja masina in amenzi sau nu mai au permis),depinde de cum mergi.,cum folosesti frana.Traficul de oras omoara discurile si palacutele 50-80 la ora si tre sa opresti iar la un semafor,stop etc.
0 voturi
A raspuns CRI01 (3,520 puncte) acum 10 ani ok man , ms mult m-am mai linistit un pic.E diesel si de-aia m-a cam bagat la banuieli , sa nu ma astept la vreo tinerica , cand ea defapt era una batrana , dar fardata si aranjata bine :D.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Daca a fost intretinuta nu prea conteaza,am mers zilele astea cu o masina diesel,an 2002 si avea aproape 900k km.Fara pic de fum,intreruperi la acceleratie etc.La o discutie cu proprietarul am aflat ca a mancat doar ulei si filtre la timp,o singura reparatie majora necesara la cutia automata...deci..se poate.
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Nu neaparat trebuie sa aiba mai multi km,depinde cum s-a mers cu masina