Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Frana de motor

Este vreo problema daca folosesc mai des frana de motor, chiar daca nu e iarna ?

Ma gandesc ca daca o folosesc mai des, adica si vara, nu numai la nevoie adica iarna, nu fac bine, se uzeaza ceva ce n-ar trebui, nu stiu.. nu am cunostinte prea mari in tehnic.
A intrebat segundo (230 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+6 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Este chiar recomandabila ,pentru consumul de carburant si uzura franelor,cu mentiunea sa nu fie una violenta ( schimbi a doua la 100 km/h ).

Comentarii:

A comentat segundo (230 puncte) acum 12 ani a, nu, doar in oras, viteze mici

Alte raspunsuri: (5)

+3 voturi
A raspuns mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani nu are nimic, chiar este indicat sa o folosesti, deoarece ajuti si placutele, si daca ai masina pe injectie, scade si consumul cu un anumit procentaj. si nu se strica nimic.
+3 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani sal. din cate stiu si eu de la scoala si din experienta,frana de motor trebue folosita in general concomitent cu frana de serviciu. mai stiu ca frana de motor iti strica mai repede transmisia daca este folosita incorect.
+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Este foarte bine deoarece previi uzura prea rapida a placutelor de frana si nu numai, economisesti combustibil.
.
Salut
:)
.
–6 voturi
A raspuns nutujean (13,190 puncte) acum 12 ani economie la frana de motor?nu prea cred,daca schimbi viteza intro viteza mai mica motorul se tureaza mai mult,de unde economie?

Comentarii:

A comentat silwyo (170 puncte) acum 12 ani uita-te la orice masina care arata consumul instant si vei fi surprins sa vezi ca in frana de motor arata 0.0 l/100 km...

de unde economie ?!...de data asta motorul este pus in miscare de miscarea rotilor..nu invers
–4 voturi
A raspuns nutujean (13,190 puncte) acum 12 ani orice motor pornit consuma carburant si la relanti

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani La relanti ,da. In frana de motor pana pe la 1300-1400 rpm , nu.