4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Suspensie & Frane > Cum rezolv problema cu dezechi...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum rezolv problema cu dezechilibru frana serviciu?

Diagnosticul de la itp m-a respins cu un "dezechilibru frana serviciu axa 1" dreapta 55%, am un cielo..., ce as putea face in situatia de fata? Aerisire frane (am cumparat lichid de frana )?Placutele au fost schimbate recent, discurile sunt ok....
A intrebat spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani in categoria Suspensie & Frane
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns cristyyoo (27,820 puncte) acum 11 ani daca zici ca placutele sunt ok cel mai probabil etrierul/pistonasu este blocat si nu lucreaza la capacitate! Desfaci etrieru scoti pistonasu cureti bine le pui la loc aerisesti si ar trebui sa mearga..
+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Problema poate fi mai complexa,de obicei este cum a spus colegul de mai sus,un etrier blocat,disc prea consumat pe partea respectiva sau problema de la placute.
Deci,ai de facut urmatoarele verificari:Cat de consumate sunt discurile,daca mai respecta dimensiunea minima.Daca nu este diferenta mai mare de 2 mm la grosimea lor.
Etrierii sa functioneze in parametri,adica sa nu fie blocati.
Placutele sa fie la fel de consumate,pe ambele parti si sa cada bine pe disc.
Ideal de facut un schimb complet de lichid de frana.
P.s.Desi nu incurajez,ca sa scapi de probleme puteai sa pui si tu ceva sub covoras,5% din forta de franare distribuita in alta parte nu este asa mare lucru la consum normal si nu in regim de circuit.
0 voturi
A raspuns spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani O sa desfac tot....sa curat fiecare piesa cu piesa, o sa schimb lichidul de frana complet!O sa masor grosimea discului cat si a sabotilor, iar pe spate o sa curat etrierele si o sa arunc o privire daca sunt in stare ok sau tocite ( o sa le masor si pe ele).( o sa desfac si frana de mana sufa etc. pt curatare sau schimbare ca nu prea tine)..., acum m-ar interesa mai tare pe ce roata a aparut problema asta cu dezechilibru:) in constatare scrie mare " dezechilibru frana serviciu axa 1" :|! Apoi dupa ce as remedia toate problemele ar trece cu brio de IPT?Nu merge cu spaga...ca o faceam de mult:)) am talonul retinut si itp expirat...asa ca ...rarul nu trece usor cu vederea

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Axa 1,e prima axa de pe stand adica axa din fata.Etrierele nu pot fi tocite,ele nu se tocesc,trebuie doar sa il desfaci pe fiecare,desurubezi pistonasul si evetual schimbi guma aceea de protectie,in 90% din cazuri din cauza gumei se blocheaza.
Sa remediezi toate problemele?Mai e si alta in afara de frana?
App in legatura cu frana,nu stiu daca ai abs sau nu,dar daca nu rezolva cu ce am spus mai sus si ai abs,ideal de verificat si supapele de la modulul abs,posibil sa fie lichidul murdar sau orice alta problema si sa nu mai etanseze bine,astfel presiunea de pe un circuit de frana sa fie mai mica.
A comentat spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani Nu am ABS, alte probleme nu mai am decat cu parbrizul...l-am avut spart,am cumparat altul l-am spart si pasta:))..., acum ma gandeam la o solutie de lipit se numea "windshield repair kit" l-ai incercat?sunt curios de rezultate sa stiu daca ma gandesc la alt parbriz sau repararea acestuia
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
In legatura cu parbrizul nu stiu ce sa iti spun,nu am incercat solutii de lipit.Vezi ca sunt aparate speciale care il preseaza si scot fisurile mici,nu stiu cat de spart este al tau.Daca e prea mare crapatura sau e spart la propriu,nu ai decat sa iei un altul.
A comentat spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani e o fisura in colt stanga sus....la itp ar comenta ceva de fisura aia?
0 voturi
A raspuns dragosrotaru (2,140 puncte) acum 11 ani simpla aerisire,rezolva problema

Comentarii:

A comentat spikeem08 (910 puncte) acum 11 ani am desfacut ferodourile dupa spate...am curatat acolo toate piesele am shimbat lichidul,am aerisit franele...si acum se simte o diferenta dar nu mare! ce-a mai mare diferenta a fost la frana de mana...(inainte nu tinea calumea cand o trageam ..merge greu...acum merge usor)discurile pe fata nu sunt chiar asa ok cum ziceam...
0 voturi
A raspuns cretucristian (180 puncte) acum 11 ani Probabil etrierul nu mai culiseaza,nu pistonsul,verifica pe ambele parti.Doua suruburi.Si eu am patit.