4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > gpl... bun sau rau?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Gpl... bun sau rau?

mai tot aud ca se vb despre buteliile alea gpl... care este faza cu ele? chiar sunt atat de economice? ce e rau si ce e bn cu gpl? si ceva ce ma intreb ... in caz de accident din spate... nu poate sa explodeze in caz ca e prea tare lovitura?
A intrebat 2004_WRX_STI (910 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns gbrheaton (6,750 puncte) acum 12 ani gpl e bun la consum! consumul masinii va creste cu 1-2% avand gaz pe ea, dar uite-te la pretul gazului(2.4) lei si la pretul benzinei(5 lei)....sunt acum instalatiile astea noi care nu iti uzeaza asa de rau motorul, asa numite instalatii secventiale. sa te feresti de instalatiile monopunct, astea se puneau pe dacii si era o catastrofa, uza motorul grav.
nu explodeaza nimic, stai linistit....
+2 voturi
A raspuns fazzy (13,220 puncte) acum 12 ani Am pe cineva in familie avea o dacie 1310,si-a bagat GPL si crede-ma ca nu a avut nici o problema cu ea,motorul merge si acum si are instalatia de cativa ani buni,Caroseria masini a cedat este pe butuci dar instalatia si motorul tot functioneaza .
+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani unde naiba e gpl-u 2.4 sa bag si eu,sub 2.69(in weekend) nu gasesti :P
vezi ca e un topic destul de stufos pe forum despre acest subiect :)

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Nu scade prestatiile masinii deloc , economisesti si in plus cu un plin de benzina+gpl ai o autonomie de vreo 800 km . Tata a montat gpl pe un lancer evo9 si merge fara probleme.
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani

editat de dadi_t acum 12 ani

Pe ce ma, pe Lancer EVO :))))??? Eu cred ca esti rupt de realitate si nici nu stii ce masina are taica-tu.
Auzi la el, Lancer EVO!!!
Daca chiar asa e, inseamna ca reprezinta culmea imbecilitatii, ROMANIAN STYLE. Sa-ti iei Lancer EVO si sa-l pui pe GPL.
 MAXIM!!!
A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani GPL pe evo :))))) :| chiar ca romanian style sau ai incurcat masinile si vroiai sa zici doar lancer ?
A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani Primul sistem gpl a aparut in italia acum multi ani . L-au testat pe un Bugatti seria EB in pista  cu un record de mai bine de 360 km\h , din moment ce gpl nu scade performantele si in +  economisesti ce ti se pare asa ridicol sa il montezi pe o sportiva?
Lancerul respectiv era folosit la raliu si proprietarul a hotarat sa-l tina pentru uz normal. din cei 250 de kilometri pe ora lancerul testat imediat dupa montarea sistemului a facut 240 daca nu gresesc. Nu stiu daca un sistem gpl turcesc sau altceva la pret redus ofera aceleasi prestatii.
A comentat alexcristi (8,830 puncte) acum 12 ani de unde ai tu ma lesinatule evo 9 =)))))..ai vazut la NFS
+1 vot
A raspuns 2004_WRX_STI (910 puncte) acum 12 ani emanuel... deci daca incerc sa imi pun si sa vad cum merge si daca nu sunt multumit si vreau sa il scot? acelasi lucru nu? doar ca trebuie sa umblu iara la instalatie ca sa o fac ca si inainte? aa si in legatura cu viteza... merge la fel ca si pe benzina? ca cica merge mai incet, am auzit.

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani

editat de emmanueldennyss acum 12 ani

cred ca e mai greu sa il scoti decat sa-l pui .  ramai cu cateva gauri ascunse
0 voturi
A raspuns fulgerash (8,220 puncte) acum 12 ani gepeleu e mai bun .
+1 vot
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Noile instalatii sunt foarte sigure.
"Cica" nu mai afecteaza nici fiabilitatea motorului. Consumul propriu-zis va creste cu 1-2 litri la suta de km. Economia vine din costul scazut al g.p.l.-ului.
 Puterea motorului va scadea cu 10-15%.

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani pai in contextul asta la o masina de 70 de cai sa zic o medie 10 la suta din gpl sunt 7 cai inca 10 la suta pentru AC mai sunt 6 si ajungi cu masina la 57 :))))
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Mda, cam asta-i. Orice service serios care se ocupa de asa ceva iti va spune de scaderea performantelor.
0 voturi
A raspuns e36bvl (3,530 puncte) acum 12 ani gpl-ul e bun daca n-ai alta solutie.de exemplu daca faci taxi merge.altfel,nu merita sa te complici.nu explodeaza nimic,nu cred ca vreodata cineva care a avut butelie de gpl pe masina si apoi accident a zis asa ceva.butelia e facuta in asa fel incat sa "zboare" presiunea din conducte,etc.nu e ca in gta.daca ai motor de 3000 benzina,economisesti cu gaz.altfel,dai banii degeaba.o instalatie ca lumea e 600 de euro.in cat timp ii amortizezi?abia apoi poti spune ca faci economie

Comentarii:

A comentat Mykutzu (120 puncte) acum 12 ani Eu, pe logan aproape am amortizat investitia in jumatate de an...(masina familiei,nu taxi sau scoala sau ceva...)
0 voturi
A raspuns 2004_WRX_STI (910 puncte) acum 12 ani am un subaru wrx de 2.0 si un z4 de 2.2 dar o sa il schimb. si nu vroiam sa pun pe wrx. ca atunci fac prostie. dar la cum vad treaba... mai bn nu o  pun deloc pe masina ailalta. mai bn raman pe benzina. multumesc de sfaturi.

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Astea sunt vrajeli ca cica performantele sunt aceleasi dupa montarea GPL'ului.Un om normal(ma refer la un om care nu il intereseaza performacetele ci doar consumul,fiabilitatea...)nu o sa isi dea seama de "gaura de putere"produsa prin aceasta transformare.Ganditiva doar ca are cifra octanica mult mai mica decat benzina si nu prea vad ca 1,2 litri in plus la 100 sa egalizeze performantele.Dealerii spun ca cica scade in cel mai rau caz puterea motorul cu 10-15%max.dar a pus cineva o masina cu GPL,pe un Dyno acolo se vede adevarata putere a motorului,unde se pierde puterea.Asta cu fiabilitatea ca cica nu se strica motorul,este 100% safe,parerea mea este,iar o pacaleala de  atrage viitorul client,ganditiva logic,motorul cu ardere interna a fost proiectat sa functioneze la o anumita compresie,cu o anumita cantitate de combustibil injectat(si nu orice combustibil benzina/motorina)cu un anumit debit de aer introdus in camera de ardere,este exact ca la acele dragstere care merg numai pe etanol,dupa cateva curse(nu stiu mai stiu exact cate,oricum foarte putine)schimba tot motorul,numai ca aici este  exact invers motorul nu este supra fortat,motorul merge prea sarac ca sa zic asa,motorul este proiectat sa mearga exact,ca un ceas elvetian,de aceea orice modificare/uzare duce la "moartea"prematura a motorului.Eu oricum nu sunt fan GPL si nu o sa fiu niciodata,de asta cred ca am aceasta viziune asupra gpl-ului.Ptr.o masina care merge numai in oras este bine sa foloseasca gpl-ul in special ptr.masinile care nu sunt fortate,fugarite.
A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 12 ani Cat despre EVO-ul cu GPL,nui cine stie ce,eu am vazut mercedesuri cu motoare de 4000cmc pe GPL,asta e...acesti oameni vor doar sa arate ca au masini "tari",dar nu si sub capota,nu sunt pasionati inraiti.Nu o lua ca pe o insulta la adresa ta,acum ce vrei daca tatal tau si-a dorit un EVO si cu vremurile astea  nu stii daca maine ai ce sa manaci,poate nu vrea sa o dea si mai bn o foloseste asa.
A comentat Nukeblast (3,880 puncte) acum 12 ani Alo nenea tu de conceptu ecologie ai auzit?
In germania(ca tot va plac masinile nemtesti la toti) se pune GPL pe S600 din 1990. Asa ca mai lasa-ne cu "vrem sa aratam ca avem masini tari" eu am motor de 3000 si nu am pus gpl din un singur motiv... ca nu imi pot permite sa renunt la locul din portbagaj si nu vreau sa renunt la roata de rezerva avand in vedere ca in 3 ani am taiat 2 cauciucuri pe minunatele noastre drumuri si de fiecare data eram la mama dreaq noaptea tarziu asa ca fara roata de rezerva era nashpa!!! Si daca mi-as pune gepele as pune ca sa poluez mai putin si zau daca m-ar deranja banii mai putini dati la pompa! Ave