4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > fara tobe? bine sau rau?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+6 voturi

Fara tobe? bine sau rau?

cat de mult mi`ar dauna daca as scoate finala si intermediara unei masini , skoda fabia 1,2 ....... sau daca as scoate doar finala? ..... va multumesc

 

consum mare?

sunet insuportabil?
A intrebat tuluca.dan (460 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

12 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani ns cat de mult dauneaza dar yo de ceva timp (1an jumate) am scos catalizatorul  si nici intermediara nu am iar cea finala  este injumatatita. la consum nu ma afecteaza  momentan  iar ca sunet este un pic mai "apasat"  ...  la itp din euro 3 am iesit non euro ... bafta dar vezi cu itp'ul .
+6 voturi
A raspuns serban_pc (1,060 puncte) acum 12 ani Cred ca faci rau, vei strica contra balansarea motorului, nu o sa faca contrapresiune evacuand prea rapid.

Comentarii:

A comentat catalin052004 (100 puncte) acum 11 ani contrapresiune se face la motoarele echipate cu turbo
–3 voturi
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani dupa sonda lambda nu mai conteaza daca mai este teava de esapament sau nu, cert este ca sunetul va fi insuportabil si pentru tine si pentru cei din jur, castigul de putere va fi insesizabil. dar sunt curios... de ce sa scoti tobele???

Comentarii:

A comentat tuluca.dan (460 puncte) acum 12 ani pai as vrea un sunet, nervos dar nici foarte nervos, si ma costa mai putin o teava de inox , decat 2 tobe + teava de inox :D .... cred ca o sa las doar finala , si ii pun la iesire o teava mai mare!
+6 voturi
A raspuns 78KLM (2,720 puncte) acum 12 ani La 1,2 cilindree poti sa le scoti pe toate...(glumesc)

NU ITI FOLOSESTE LA NIMIC !

Doar probleme  de toate felurile  tehnice militie rar ....etc
+5 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 12 ani

editat de asandulescu acum 12 ani

nu e bine sa scoti tobele.daca vrei duar sunet schimba duar finala cu una de calitate recomandata motorului tau.daca vrei sa castigi cativa cai pune un catalizator sport si finala sport+ resoftare.daca vrei ca motorul tau sa nu aiba de suferit lasa tobele din fabrica la locul lor.

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani cum vrei tu pana la urma, dar la motorul ala mare al tau, daca vrei sa ii schimbi sunetul e ca si cum te-ai imbraca cu o rochie roz pe care scrie badass... urmeaza recomandarea lui asandulescu si schimba numai finala, masina trebuie sa respecte anumite limite de poluare fonica, vei avea probleme cu politia si cu vecinii cand vii tarziu acasa.

Alte raspunsuri: (6)

+6 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Cata vreme ramane catalizatorul si lambdele,tehnic nu dauneaza nici o modificare a evacuarii.
Problemele vor fi de ordin legal deoarece zgomotul va fi foarte puternic la peste 3000 rpm,adica exact din momentul cand acest motor se simte bine.
+3 voturi
A raspuns tuluca.dan (460 puncte) acum 12 ani problema este ca au inceput sa se cojeasca intermediara si finala, si chiar nu am banii de schimbat etc, m`as duce la cineva sa mi le faca , dar am mers cu un punto de 1.3 care nu avea finala + intermediara, si se auzea asa frumos, eu nu`mi doresc huruiala, nu`mi doresc cai putere, un sunet placut, asa mai gros, si cost mic........ cam multe nu?

oricum va multumesc tuturor! o sa incerc sa vad cum se aude / comporta fara intermediara/finala , si voi decide! sanatate
+6 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Demontezi evacuarea dupa catalizator si vezi daca-ti place cum suna.O toba pe producator nu este foarte scumpa.
+5 voturi
A raspuns cornel1955 (240 puncte) acum 12 ani problema este ca tobele si tot sistemul de evacuare sunt calculate pe o rezonantza specifica...daca esti nevoit sa renunti la ele trebuie o noua "acordare" in frecventza cu alte tobe, si treaba asta se rezolva in sistemul "masini de curse" cu "trombon" reglabil sa vezi unde rezoneaza cel mai bine...zgomotul va fi mai mare dar consumul mai mic si masina va respira mai bine...singura problema va fi politia :)
+4 voturi
A raspuns marian92 (30,710 puncte) acum 12 ani O sa ai probleme cu politia ,mai bine strangi bani si pui evacuare de inox cap-coada
+1 vot
A raspuns B.81.WGX (4,030 puncte) acum 12 ani recomand sa le lasi cu tobe, pentru norma de poluare si noxe la ITP, altfel sa nu il pici din cauza acestui mic moft.