4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > la cati km se schimba bujiile ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

La cati km se schimba bujiile la un peugeot 307 ?

la cati  km se schimba bujile la un peugeot  307 ce ulei se foloseste la schimburile de ulei are 170  mii km
A intrebat mihai.madalin31 (1,250 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani E DIESEL SAU BENZINA??

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani banuesc benzinar!!!
0 voturi
A raspuns mihai.madalin31 (1,250 puncte) acum 10 ani este   pe motorina diesel
–2 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani

editat de DAI acum 10 ani

De regula cand se arde o bujie sau mai multe se aprinde martor in bord sau daca nu se pot controla manual; motor oprit fara contact ,scoti capac protectie plastic motor,scoti mufele de alimentare cu curent de la bujii si cu un fir electic tragi curent de la polul pozitiv al bateriei si il pui in capatul bujiei daca face scantei inseamna ca bujiile sun bune , iar daca nu face scanteie inseamna ca trebuie schimbata ATENTIE la desurubat bujia arsa si insurubat bujia buna ca s-ar putea sa se rupa capatu la bujie in motor si se extrage numai cu un kit special de bujii prin gaurire dupa care remontezi totul cum a fost!!Spor la treaba!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Mnoh ca asta e buna..asa le verificasi si tu la masina ta?Cu un fir?Stiai ca electricitate exista si in aer si de fapt ai curent in bujie inainte de atinge firul?:))the fuck--auzi atingi bujia si daca faci scantei nu e buna..sa incerci si cu alea noi sa vezi ca toate fac..e un consumator foarte mare o bujie de diesel.
@colegul cu intrebarea_incearca intre pozitivul si negativul de la baterie poate isi revine masina complet.bujia se demonteaza daca nu se stie specificatia timpului/km de la ultimul schimb si se verifica.Sau pui un fir pe ea si schimbi bujii pana nu mai fac scantei:))
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani eu asa le verific pai nu e decat o rezistenta care poate sa conduca curent sau nu am zis ca daca face scanteie este buna!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Vorbim de 2 lucrruri diferite..in fine..spor la verificat bujii infeletate in motor.
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani posibil!!!!!!!!!

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani iara cu uleiu trebuie folosit uleiul care are specificatia constructorului scrisa in cartea masinii si daca motorul are uzura mare poti folosi un ulei cu vascozitatea umpic mai mare decat cel indicat asta si in cazul in care ai un consum excesiv de ulei!

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani Bujiile se schimba doar atunci cand se ard si chiar si atunci nu e necesar a se schimba toate. Uleiul trebuie sa fie 5w40 full synthetic sau 5w30 daca este cu filtru de particule. NU PUNE ULEI CU VASCOZITATE MAI MARE!!! E cea mai mare prostie ca atunci cand motorul e uzat sa bagi ulei mai vascos. Treaba asta se facea la dacie.
0 voturi
A raspuns bujica (300 puncte) acum 10 ani la 307 2000hdi nu se aprinde nici un martor in bord de bujie arsa; demonteaza-le de pe auto [e simplu];verifica-le pe baterie, daca e una arsa schimba-le pe toate [+ releu]; ulei recomandat TOTAL 5W40