4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Referitor la puterea unei bate...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Referitor la puterea unei baterii?

Buna. Daca se monteaza pe o masina o baterie de 100ah in locul celei recomandate de 77ah, inafara faptului ca nu se va incarca cum trebuie mai poate avea efecte alte negative asupra sistemelor masinii????
A intrebat Andreea30 (13,070 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Ce masina , ce motor ?
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani iti afecteaza alternatorul
0 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Nu afecteaza cu nimic ! Daca planuiesti sa cumperi baterie noua ia-ti de 77,cea recomandata...Daca deja o ai poti sa o pui fara probleme !
+2 voturi
A raspuns Rocknroll_54 (1,340 puncte) acum 11 ani Salut.     Daca ai spatiu unde sa o instalezi pe masina si ai de unde sa iei mocca o baterie de 150Ah. poti sa o folosesti in instalatia masinii fara frica.   Orice consumator electric de pe masina va folosi curent din instalatia electrica a masinii ATIT CIT ESTE PUTEREA LUI.    Am spus     -din instalatia electrica a masinii- deoarece:  cind motorul este oprit  bateria trebuie sa asigure curentul necesar functionarii  simultan al TUTUROR consumatorilor    daca este nevoie. Cind functioneaza motorul  sarcina asta este  "pasata" alternatorului.  Acesta trebuie sa acopere, asigure, curentul,  (A),  necesar  functionarii tuturor consumatorilor simultan  PLUS o rezerva de putere ptr. incarcarea bateriei  PLUS o rezerva de putere ptr. protectia lui.  O baterie cu capacitate mai mare nu dauneaza alternatorului.  Acesta are sisteme de protectie destul de bine puse la punct incit sa-si faca treaba  si sa nu pateasca nimic.  La ora actuala alternatoarele sint mai "destupate la minte"  decit multi dintre noi cei care l-e folosim. Numai bine.
0 voturi
A raspuns obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani buna
eu asa am facut la audi a2, am montat o baterie de un amperaj mai mare, avea si loc si plus de asta aveam si webasto, pe care il porneam inainte de a porni masina sa se incalzeasca motorul. am fost f multumit de alegerea facuta
cel mai important la o baterie este si amperajul la pornire, in special la motoarele diesel, ar trebui sa fie peste 680 sa aiba randament ok. in functie de masina, la unele modele mai noi, fabr dupa 2009 alternatorul este calibrat cu bateria, daca nu pui bateria recomandata de producator, nu o incarca. deci nu-ti face griji nici pt alternator, nici pt partea electrica a masinii daca este un model pina in 2009