4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Sudura teava esapament?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sudura teava esapament?

Nu merge sudata cu aparat de sudura normal, cu electrozi.Oare trec prin teava daca incerc asa ceva?
A intrebat Aiwa (710 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Orice tabla poate fi sudata, dar daca este foarte subtire, trebuie avuta grija mare sa nu treci prin ea (la tobe). La sudarea a doua tevi e ceva mai simplu, dar daca nu ai experienta prea multa, du-te la cineva sa ti-o faca.
0 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Se poate suda cu electrozi, dar trebuie dat aparatul de sudura spre minim, si dupa vopsita zona sa nu rugineasca. O alta problema care e posibil sa para este sa se "traga" metalul si sa nu mai stea cum trebuie, sau chiar sa nu se mai poata agata de suportii aia de cauciuc de sub masina.; dar cu mare grija se poate.
0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani iti recomand un sudor bun altfel vei umple teava de gaurii plus ca urmatoarea noapte nu vei mai putea sa dormi.Nu este un lucru complicat dar necesita ciunostiinte n domeniul suduri ,a amperajului cat si a elecrozilor folositi


Bafta
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani Da, merge sudata...dar cu mare grija, si trebuie sa ai si "mana".
Eu am sudat de multe ori electric....trebuie doar sa nu ti mult...ti doar cat sa topesti un pic fierul si sa se sudeze....ATAT !...daca ti mai mult faci gauri.
0 voturi
A raspuns Aiwa (710 puncte) acum 10 ani Va multumesc pentru raspunsuri! initial am fost la un atelier specializat, dar m-am urcat in masina si am plecat cand am auzit ca imi cer 100 ron pentru 2 suduri.Nu stiu daca e mult sau putin , dar mie mi sa parut mult.O sa experimentez pe altceva pana incerc pe tobe.ele sunt de pe un diesel, asa ca grosime nu sunt subtirele, chiar sunt solide.Agatarea de suportii de cauciuc de pe masina cred ca e cea mai mica problema, sunt foarte flexibili si nu cred ca se dilata in halu asta.Ce as vrea sa mai intreb....Eu cand am dat jos traseul, m-am bagat sub ea si l-am taiat cam de pe la jumate.Nu am avut rampa ca sa il pot scoate intr-o bucata.Nici nu stiu daca intra intr-o bucata, masina e un ford focus 1 break tddi.De taiat oricum o taiam odata ce era pe pamant. As putea sa incerc sa o sudez pe masina? unu sa o tina si eventual so invarta ca eu sa pot suda?Mi se pare ca nu o sa am destul loc, inca nu stiu.Cu aparatu de sudura am facut cunostiinta, dar nu am lucrat cu el pe tabla.Niciodata nu am facut lucrari fine, numai elemente de alea de pe vremea comunismului groase ca degetu.

Comentarii:

A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani Despre ce masina este vorba. Daca este in gama low cost, sau daca are ceva ani sub centura, cu 100 de lei sau mai putin, poti gasi o finala completa, in stare buna, la dezmembrari.
0 voturi
A raspuns Clark Kent (10,940 puncte) acum 10 ani nu te complica cu ateliere specializate pentru sudat.
eu mi-am pus o toba sport, din alama, trebuia sudat calumea ca altfel se topea toata.
am gasit un mester in ceva sat si sa imi prelungeasca toba ca sa intre la fix pentru suporti mi-a cerut 15 lei.
si pot sa spun ca a facut o lucrare foarte buna.
+ ca teava de la toba era putin taiata cu flexu.
si nu te risca sa sudezi sub masina, cine stie ce se poate aprinde .
pentru 15-20 min in care dai jos toata toba mai bine nu risti.
o zi buna!

Comentarii:

A comentat Aiwa (710 puncte) acum 10 ani Eu nu am reusit sa o dau jos toata intr-o bucata ca loveam in pamant cu un capat.Cu ce a sudat toba aia, electric?
A comentat Clark Kent (10,940 puncte) acum 10 ani chiar nu stiu, eu doar i-am dat-o si apoi m-am dus dupa ea...
+1 vot
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani nu te complica tu sa incerci sa o sudezi fiindca nu vei reusi,cauta un sudor si va rezolva el problema (si sunt destui care nu mai au de munca )

Bafta
0 voturi
A raspuns Aiwa (710 puncte) acum 10 ani Cred ca am sa merg pe cleme gen alea din poze.Tot ce ramane de facut e sa gasesc asa ceva.

Imagini atasate