4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Ulei transmisie Golf 3

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ulei transmisie Golf 3

Salut, de cateva zile am fost la service si i-am rugat pe baietii de acolo sa se uite cum stau cu nivelul de ulei din cutie, iar dupa spusele lor este sub nivel, adica nu am suficient, intrebarea mea este daca pot sa complectez cu ulei 75w90 (uleiul scris in cartea tehnica) in conditiile in care nu stiu ce ulei am momentan in cutie, urmand ca in max 20000 sa il schimb tot. Daca nu am 75w90 se poate intampla ceva?
A intrebat Serj_20 (500 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani E ok daca pui si un alt ulei,atat timp cat este ulei pt cutie viteze....in perioada in care s-a fabricat masina erau alte tipuri de ulei cu altfel de calificative,alte denumiri,etc...care pe parcursul anilor s-au schimbat..

Comentarii:

A comentat Serj_20 (500 puncte) acum 12 ani intrebarea mea era daca intre timp uleiul din cutie a fost schimbat de catre vechiul proprietar si nu a pus 75w90, iar eu complectez cu 75w90 poate aparea vreo problema? (stiu ca in cazul uleiului din motor nu este bine sa il amesteci)
A comentat nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani In zilele noastre este un mit ideea cum ca uleiul se branzeste daca il combini...in timpurile de demult cand uleiurile aveau alta structura si compozitie,fara aditivi,etc...se mai intampla sa se branzeasca.Acum in zilele noastre poti combina cam orice tip de ulei ca nu sunt probleme...eu de exemplu am adaugat de multe ori ulei de la alta firma...sau cu alt grad de vascozitate si masina a mers si merge ok.Concluzie: adauga linistit ulei!!!
A comentat Serj_20 (500 puncte) acum 12 ani ok, merci pt raspuns!

Alte raspunsuri: (3)

+1 vot
A raspuns CHIRIAC_87 (2,450 puncte) acum 12 ani daca tot ai umblat la ulei ai putea sa il inlocuiesti sa fi tu linistit ,totodata vezi si cum se prezinta uleiul daca are pilitura in el,iei 2l ulei pentru spalat si 2l pentru completat cu norma 75w90.
0 voturi
A raspuns Serj_20 (500 puncte) acum 12 ani stiu ca cel mai bine este sa il inlocuiesc, dar numai ce am schimbat bucse, rulmenti, distributie, placute, etc..., asa ca am cam ramas fara fonduri, de aceea am intrebat daca ii ok sa complectez acum cu 75w90 urmand ca in max 20000 sa il schimb tot
+1 vot
A raspuns Cipmk3 (440 puncte) acum 12 ani Si eu am un golf 3,am bagat tot 75W90 parca de la ARAL...bidonul albastru.Se simte diferenta dupa ce schimbi ulei ul,intra mai usor in viteza,mie imi agata putin la marsarier insa dupa schimb totul a fost oke.App Aralul are pret bun la volksparts si iti ajung 2 litri.Multa bafta!

Comentarii:

A comentat Serj_20 (500 puncte) acum 12 ani Am schimbat uleiul intre timp, am  pus mobil 1 75w90. Cu toate acestea parca in treapta a 2-a agata putin