4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Cat ulei intra intr-un Golf II...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cat ulei intra intr-un Golf III GL 1.8 ABS?

Buna seara, as dori sa fac schimbul de ulei la golful meu, am o ruda care mi-l schimba, tipul se pricepe la masini cat de cat, mi-a mai reparat una alta si merge foarte bine.
Acuma stiu si eu ca schimbul de ulei nu e mare smecherie, el mi-a zis sa ii duc cat ulei are nevoie(nu stie cat intra in motorul meu), si filtru de ulei. M-am decis sa ii pun ulei 10w40, masina are putin peste 200.000km, asta dupa ce am lecturat pe mai multe site-uri/forumuri, insa, ce cantitate de ulei intra in motor? Si de unde pot cumpara filtrul de ulei? Mai am nevoie si de altceva si poate a uitat unchiul meu sa imi spuna?
A intrebat rusumadalin (250 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Ulei iti merg 3,8 litri cu tot cu filtru,in practica cam 3,6 litri,deoarece mai ramane ulei.Deci va trebui sa cumperi 4 litri.
Filtrul iti cumperi de acolo de unde cumperi si uleiul.
Pentru schimb de ulei ai nevoie de ulei,filtru,cheie pentru filtrul si pentru buson ulei.Daca se strica nimic  intre timp,nu mai ai nevoie de altele in plus.

Alte raspunsuri: (4)

–1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Sa schimbi uleiul si filtrul de ulei nu este greu, iti trebuie doar cheie de filtru! Filtrul de benzina cand l-ai schimbat? Filtrul de Aer?
Nu ai uitat de ele nu, sau le-ai schimbat deja?

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Eu mi-am schimbat o perioada fara cheie.Am folosit o curea de distributie lata sau direct cu mana daca ai forta.Nu e nevoie neparat de cheie.
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Cu curea de distributie am mai strans:P dar cu mana sigur nu se poate strange bine...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @alex:25Nm cu mana inseamna ceva ani de sala...
0 voturi
A raspuns rusumadalin (250 puncte) acum 11 ani pompa de benzina, filtrul de benzina si filtrul de aer le-am schimbat undeva in martie-aprilie, nu imi aduc aminte exact, nu cred ca trebuie sa le schimb iar, nu?
de aceea nu vreau sa apelez la un service, nu are rost sa dau 50-100RON aiurea(cam atata cer service-urile pe aici). Intrebarea care nu si-a gasit raspunsul este cati litri de ulei am nevoie?
Multumesc pentru raspunsuri.

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani =)),  nu a zis in romaneste stefan.angelo?? 3.8 LITRI cu tot cu filtru, deci cumpara 4 litri
0 voturi
A raspuns Ionut Petrosel (360 puncte) acum 11 ani Salut! Eu am un vento 1.8 tot abs..si la schimb bag 3.8l exact cum au zis si colegu....atata scrie si in cartea tehnica.succes
0 voturi
A raspuns rusumadalin (250 puncte) acum 11 ani Multumesc tututor pentru raspunsuri, astazi voi cumpara tot ce am nevoie.