4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Am primit amenda?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Am primit amenda?

Am fost oprit de politie.

Mi s-a retinut talonul si am primit amenda 700 ron.

AVERTISMENT:Folie aplicata ulterior pe geamurle laterale fata

Aveam omologare data de la serviceul autorizat RAR unde mi s-a montat folia si scria clar 73%.Nu mi s-a masurat opacitatea foliei cu nici un aparat.Folia era destul de deschisa(aprox 40%,nu era chiar 30% cum e legal,dar nici nu se observa)

AMENDA: 10 puncte amenda pentru lipsa C.I. si anvelope fata uzate peste limita normala.

Anvelopele erau pe buna dreptate uzate...mai aveau circa 1 mm pana la sarme.

Aveam toate actele la mine:Permis,asigurare,talon,omologari.

Daca fac contestatie,pot obtine anularea amenzii?
Este normal sa imi de-a amenda pt lipsa C.I. avand in rest toate documentele la mine?

C.I este luat de parinti pentru a face niste acte.I-am spus asta politistului,dar nu il interesa.

Tin sa spun ca nu am nici un venit(daca ar conta pt contestatie).

Va rog sa imi raspunda cineva cu capul pe umeri...

Daca e sa platesc amenda ,si ma duc la RAR o sa imi verifice tot?Frane,amortizoare,etc?
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto

editat de alex.sparco acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+12 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Folie pe geamurile din fata nu ai voie DELOC, cu nici un fel de transparenta nici 99%, nimic. Stiu, stiu... ca o sa vina 100 de oameni si o sa imi zica ca ei au cu omologare si timbru si tot ce insira ei acolo, dar ii anunt ca legea s-a schimbat de ceva timp si faptul ca nu stiu ei legea nu ii scuteste de amenda( tu esti un exemplu viu).

Cand te opreste politistul esti obligat sa ii prezinti in prima faza 3 acte: CI/permis/talon. ulterior el iti poate cere si asigurare sau altele.

Ti-a dat amenda pt CI pt ca a vrut sa te prinda cu ceva, orice aveai in afara legii el interpreta si te amenda. Gasea tot ce vroia pe permis, dar a vrut sa te prinda.

Legat de anvelope cred ca aici poti sa il prinzi si tu pe el in cazul in care faci contestatie pt ca el de unul singur( fara cei de la RAR) nu are competenta(asta e din limbajul lor de militieni) sa iti analizeze uzura anvelopelor sau starea tehnica a masinii.

Faptul ca nu ai nici un venit nu conteaza cand faci contestatia, crede-ma nu intereseaza pe nimeni ca esti "sarac".

Daca ai ceva timp liber de pierdut poti face contestatie, cu siguranta vei avea ceva de invatat, daca nu da folia jos, pune anvelope bune(pt tine si siguranta ta, nu pt el) si mergi la RAR si recupereaza talonul.

P.S.
Inca un sfat, daca imi permiti.

Stiu ca ai vrea sa te razbuni si sa castigi contestatia, dar crede-ma ca fraierul care a "aplicat legea " nu o sa aiba cu nimic de suferit. Daca el vrea sa iti dea amenda ca ai ochii albastri o sa iti dea, tu faci contestatie si castigi cu siguranta, dar el nu o sa pateasca nimic, ba mai mult nici macar nu o sa stie ca ai castigat tu. Bafta!
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Asa cum a spus si asandulescu,ideal de dat folia jos si pune gume bune,asa iti pui si gume de iarna si apoi mergi la rar cu toate documentele,contesteaza ca un politist de circulatie nu poate sa constate el defecte tehnice,vezi sa ai masina cu toate in regula,apoi fa contestatie.
P.s:Spune merci ca nu ai pus motor de tico,sa vezi belea daca il puneai.

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani stai linistit ca nu trebuie sa fii de la rar ca sa iti dai seama ca anvelopele sunt praf..politistul poate lua aceasta decizie de a retine talonul, fara a fi nevoie de cineva de la rar!!! aviz tuturor care cred asta, este gresit!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @kenel:eu stiam conform codului ca politistul rutier are voie doar sa iti ia talonul pentru defectiuni grave la sistemul de directie sau franare,nu stiam ca poate sa imi verifice ce vrea el si unde vrea.
In ro am fost oprit de 3 ori de politie:de 2 ori fara permis si a 3-a oara conduceam in ziua in care am luat examenul fara adeverinta si nu mia zis nimic,codul rutier spune ca are dreptul sa verifice ce se afla in masina,cine se afla,verificare de rutina nu sa imi verifice noxele cu alcooltestul si sa ia el decizii daca am sau nu gume bune.
Si cu nu vreau sa te intalnesc in trafic,ar trebui sa va speriati de pisici pe bulgaria cu manele si care nu au bani de placute de frana,nu de un aixam care nu cred ca a calcat pietoni pe trecere si nici ca intra peste tine cu 120 la ora.
–1 vot
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani salut , tin sa contrazic colegul de mai sus , FOLIE ai voie sa aplici pe geamurile din fata numai in limita LEGII ..la rar exista niste geamuri speciale care iti exemplifica acest lucru !!!!

2 ...esti un IMCOMPETENT ca mergi cu asemenea anvelope pe masina in primul rand sa iti fie TIE PERSONAL rusine fata de TINE si a celor din jur ca pui viata in pericol a acestora ....

3 ..contestatie FACI ACUMA ....chemarea in instanta o ai PESTE 1 AN ...eu am facut o contestatie la o amenda de 60 lei in vara lui 2011 si abea in Noiembrie 2012 sunt chemat in instanta  !

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Da de ce esti taran si vorbesti urat fara sa sti?
Caut cauciucuri din august,m-am oprit la fiecare depozit in parte care l-am vazut si nu am gasit pe nicaieri.Am gasit 4 buc SH destul de uzate cu 5 milioane.Am gasit 2 bucati cu 80 ron bucata in septembrie 155/65/r13 care le-am pus pe spate,si imi cam ating putin la gropi.Pe fata mi-a spart pragul de plastic din cauza ca au atins.Mie imi trebuie 145/65/r13.
A comentat bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani de unde ai scos tu legea asta frate(ca ai voie cu folie pe geamuri fata?).
A FOST O DATA LEGALA CHESTIA ASTA....ACUM NU MAI ESTE IAR CEI CE AU SUNT OBLIGATI PRIN LEGE SA O DEA JOS!
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani tu chiar crezi ca un judecator o sa te ierte pt ca nu ai venit? iti zic eu ce o sa te intrebe: "cum de ai bani de combustibil...!!!??!!!!!"
plateste tot ce trebuie si multumeste-te ca ai scapat ieftin.cum sa ai petarde de anvelope si sa fii pe strada?
inca o data iti zic, bucura-te ca ai scapat atat de ieftin!!!!
este normal sa iti dea amenda pt lipsa C.I.-oricum cred ca i-ai vorbit asa cum nu trebuie gaborului de te-a ars.
la rar o sa verifice doar daca ai schimbat anvelopele(zici ca pt folie ti-a dat doar avertisment) si corespund.DAR sa inteleg ca masina nu este in regula de ti-e frica de control la amortizoare...frane.....?
ps: nu imi doresc sa te intalnesc in trafic...no affence!

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Anvelopele nu sunt tocite chiar asa...cum sunt alea de kart...mai au aproximativ 1 mm de crampon....adica se mai vedeau.
Am probleme cu amortizoarele pe spate...telescoapele sunt spart..si este 100 euro unul nou.
Am vorbit destul de frumos cu el,i-am explicat dar era un lesinat.Din cate am inteles are o placere enorma sa se ia de cei slabi,iar daca e cineva cu gura mare devine mielusel.Am prieteni politisti la rutiera.Cand m-au oprit erau 2 echipaje.O duba si un Logan cu radar.Am sunat un prieten si l-a sunat pe un politist care era cu Loganu si i-a zis ala cu Loganu' ca nu are ce sa faca,pt ca astia sunt de la BPR.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani =))))  "sunt astia de la bpr" =)))
pai prietenul tau era tablagiu?
+1 vot
A raspuns TheSketchulator (19,850 puncte) acum 11 ani La ce sa-ti anuleze amenda? ai luat-o pe buna dreptate.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani C.I. era luat de parinti pt a face niste acte.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani cum a mai zis cineva., nu ii intereseaza pe ei chestia asta, e si vina ta ca ai plecat cu masina fara CI
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani C.I.-Carte identitate,adica buletinul meu.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani la asta ma refeream si eu, tu sti ce acte iti trebuie cand pleci cu masina? pe langa ce ai zis tu trebuie si buletinul, deci nu prea le aveai pe toate si odata ce asa-i legea avea ala motiv sa-ti dea amenda, desi nu e cine stie ce motiv e si asta
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani alex nu te supara dar aixamu tau mai mult stricat a stat decat functional ,iar acum vii si zici ca ba  sunt praf amortizoarele si cauciucurile ba ai folie neomologata....la o masina adevarat tunata cum zici u ca e a ta nu cred ca intalnesti probleme de genu  asta....si cat ziceai ca ai avut poe el?3000 d euro?rezolvati frate problemele la ea si dupa iesi in trafic cu ea.......salut
0 voturi
A raspuns zagato (1,230 puncte) acum 11 ani

editat de zagato acum 11 ani

Salve...
Eu am fost in situatia ta.
Si mie mi s-a retinut talonul pentru anvelope uzate sub limita admisa.
Nu am fost de acord cu decizia lor si am facut contestatie+plangere penala pentru abuz in serviciu.
In instanta am solicitat inapoierea talonului, anularea procesului verbal si suma de 30000 lei daune. Am castigat procesul insa politia a facut recurs deci astept decizia finala.
Daca ai timp liber poti sa incerci sa faci contestatie. Dar daca au probe foto/video omologate nu ai nici o sansa. La mine au facut poze cu telefonul mobil insa instanta nu le-a acceptat.
Trebuie sa stii ca un proces dureaza destul de mult, iar pe durata acestuia nu iti vei primi talonul ci vei circula cu dovada pana la decizia finala.
Am fost nevoit sa fac plangere pentru ca nu imi puteam recupera talonul pe cale amiabila deoarece masina era pe bulgaria, iar eu nu aveam nici o procura.
La rar nu stiu ce iti verifica pentru ca nu am ajuns vreo data acolo. Eu personal nu am reusit sa ma inteleg niciodata cu politia romana si am ajuns mereu in instanta.

PS: Daca tu consideri ca ai luat amenda pe buna dreptate dute si plateste-o.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Nu mi-au facut nici o poza.
Am luat azi caucicuri de iarna...toate 4 145/60/r13 .500 ron.