4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > anvelope all season

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Anvelope all season

am anvelope michelin all season energy, pe ele nu scrie nicaieri"all season" si nici nu apare "M" sau "S', este doar un desen cu "un nor cu ploaie si zapada".acum am vazut ca s-a aprobat legea cu anvelope all season...cu astea pot circula, chiar daca nu scrie all season sau "m" "s"?
A intrebat bobbytzu (140 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

+3 voturi
A raspuns oNu (6,910 puncte) acum 12 ani Oficialul a declarat, vineri, la Suceava, ca soferii care vor fi descoperiti in trafic circuland cu cauciucuri neadaptate conditiilor de iarna pe tronsoane cu gheata, polei sau zapada vor fi amendati.

Noutatea este ca sunt ACCEPTATE si cauciucurile all seasons

"Atunci cand un conducator auto este identificat in trafic ca circula fara cauciucuri adaptate conditiilor de iarna pe tronsoane pe care exista zapada sau gheata suporta rigorile legale. Cauciucurile sunt atat cele de iarna, cat si cele all seasons care pot fi folosite si iarna si vara", a spus ministrul.

Anca Boagiu a subliniat ca aceasta prevedere are in vedere siguranta cetateanului in trafic, precizand, fara sa dea exemple, ca de curand s-a vazut ce inseamna sa nu fii echipat corespunzator.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, alaturi de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) si Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" (RAR), au informat, joi, ca incepand cu data de 1 noiembrie 2011 intra in vigoare prevederile OG 5/2011 privind obligativitatea dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna, lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate atunci cand circula pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Vestea vine dupa ce RAR anunta acum doua saptamani ca anvelopele all-season sau mixte nu sunt asimilate anvelopelor de iarna.

Cea mai proasta veste pentru soferi: cauciucurile de iarna s-au scumpit cu 45%

Si Politia sublinia intr-un comunicat dat in ultima saptamana faptul ca "pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia ,,all seasons”

Intrebari asemanatoare