4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > As vrea sa renunt la manerele ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–5 voturi

As vrea sa renunt la manerele usilor, cine cunoaste legislatia sa ma lamureasca si pe mine sunt sau nu probleme la RAR ?

Buna ziua, vreau sa renunt la manerele usilor de la masina mea din mai multe motive si am inteles de la mai multe persoane ca voi fi respins la revizie pe motiv ca incalc masurile de siguranta. Adica in caz de accident, va veni agentu' de la circulatie in costum, la 4 ace si va trebui sa am usa deschisa si un covor rosu din drum pana la masina iar el numai sa ma traga afara, sau Smurdu' nu mai are flex si sculele necesare descarcerarii ? Sau sa inteleg ca te descurci singur mai nou in caz de accident ? Sau faza e ca le e lene sa isi faca treaba pentru care sunt platiti ? Nu vad nici o masura de siguranta incalcata la treaba asta. As vrea sa vada mesajul meu un angajat RAR sau un politist, sa vad ce replica imi da, si sa ma lamureasca. P.S. Sa nu ma luati cu replici gen "Dureaza mai mult scoaterea ta din masina." pentru ca sunt situatii in care necesita munca la usi cu manere in care e usa lovita rau si ramane blocata datorita avarierii sistemului de inchidere. Iar timpii care te despart de moarte ii decide doar Dumnezeu dar chestia asta tine de lucruri sfinte nu de autovehicule si ne depaseste. Astept raspuns, o zi buna.
A intrebat 29 (150 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Sunt destule masini clean care nu au manerele de usi si in cazul unui impact serios usa nu mai are nici o sansa sa fie deschisa de la maner.
Iti trebuie un sistem mecanic cu posibiliatea deschiserii usilor,nu poti sa le faci doar telecomanda si gata.
–6 voturi
A raspuns 29 (150 puncte) acum 11 ani Salut ! :) Din cate vad nu prea ai citit ce am scris, sunt cazuri in care au manere si este necesara interventia descarcerarii si nu cred ca au nici un sistem mecanic pentru asta, deci nu vad legatura cu incalcarea masurilor de siguranta... Cu maner sau nu, cand e accident grav tot trebuie intervenit, dar asa e romanu' tot timpul gaseste ceva pe care sa dea vina. Vroiam un raspuns mai concret... as avea sau nu probleme cu Politia R.A.R.-ul ? Asta ma intereseaza ... multumesc.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Pai daca tu vrei sa faci masina clean si ramai fara baterie ca ii pui alarma din targ cum plm mai intri in masina?Am citit bine ce ai scris,imi pare bine ca este preocupat de accidente si tocmai de aia am zis,trebuie un sistem in paralel cu cel din telecomanda care sa poata deschide macar o usa.Daca rar ar fi spus ceva,atunci nu mai era nici o masina fara manere pe strada.Aici intervine regula 'sub covor,pe langa serie'.Succes.
A comentat 29 (150 puncte) acum 11 ani

editat de 29 acum 11 ani

Nu trebuie sa te agiti asa Stefane "fara comm-uri gen plt" ca nu te afecteaza pe tine cu nimic daca nu pot intra eu in masina, si de unde stii ca ii pun alarma din targ ? :))  Aveam de gand sa imi iau o alarma CARGUARD DEFENDER nu cred ca o poti gasi in targ... si m-am gandit la problema cu bateria... da ce sa ii faci aspectul conteaza si iarna nu mai trebuie sa umblu cu tot felu de spray-uri ca sa intru in masina. Nu vreau sa par prost dar nu m-am prins ce ai vrut sa spui cu regula "sub covor, pe langa serie". Mersi pt raspunsuri oricum.
+1 vot
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani salut..nu stiu daca ai avea probleme la rar. dar problema in caz ca nu te accepta raru cred ca ar fi din motive de siguranta. de exemplu mergi intro zona fara semnal la telefon si faci un accident...si opreste cineva care vrea sa te scoata de acolo si in lipsa manerelor cum te scoate?oameni normali de obicei nu umbla cu scule de descarcerare dupa iei... . sa nu mai punem cazul doamne fereste ca dupa accident sa ia masina foc....acolo mori ..nu poate nimeni sa te scoata daca nu are cum sa deschida usa. si motivele pot continua.

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 11 ani Eu nu am manere si nu am avut probleme la rar

Comentarii:

A comentat 29 (150 puncte) acum 11 ani Mersi mult, de raspunsuri din astea am nevoie. :D

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns nicola.cosmin.71 (260 puncte) acum 9 ani eu unu cred ca nu are treaba politia cu manerele,mai ales daca le anulezi pe cele din spate si cum spuneti voi ca in caz de accident sau de nustiu ce,se poate sparge geamu se gases soluti,vin cei de la descarcerare si tot se scot pasageri din masina,ce naibi suntem in 2014 nu in sec 3