4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Asa nu se mai poate !!!

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+11 voturi

Asa nu se mai poate !!!

Asistam de ani de zile la proasta intretinere a drumurilor.

In caz de accident in aceasta perioada rece ,politia ne baga pe gat sloganul " neadaptarea vitezei la conditiile de drum " .Pana cand mai suportam drumurile astea prost intretinute pentru care nu raspunde nimeni ,doar noi utilizatorii si platitorii de taxe?

De ce sa platesc eu si nu administratorul de drum ca nu a imprastiat material antiderapant ?

De ce politia ma pandeste din boscheti in loc sa semnaleze administratorului de drum ca este polei la km cutarica ?

Cum putem actiona legal contra proastei intretineri a drumului ?
A intrebat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns DeejayB (630 puncte) acum 12 ani Cam nu prea ai cum sa te pui cu statul...Tot ei castiga...Asa se intampla mereu.
+3 voturi
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Putem da in judecata Regia Autonoma Drumuri si Poduri  (nu stiu cum se mai numeste acum), sau autoritatea care ar trebui sa se ocupe cu intretinerea portiunii de drum care ne nemultumeste. De regula Primariile, regiile autonome si celelalte institutii de stat au juristi in cadrul personalului, dar acestia sunt prea prost platiti si dezinteresati ca sa isi apere eficient institutiile.
Cu toate astea, pentru a avea castig de cauza in instanta, e nevoie de un avocat bun si bine "stimulat", iar pentru ca, in urma procesului, sa se intample ceva bun si drumului respectiv, ar fi nevoie de mediatizarea intensiva la nivel local, daca nu national, a procesului.
Teoretic e posibil, dar practic ar fi foarte greu de dus la capat.
+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Sa zicem ca am un accident iesind in  afara drumului din cauza poleiului de pe drum ca in cazul autobahn A3 de saptamana trecuta.
Am nevoie de un inscris prin care politia sa specifice ca drumul era acoperit de polei in momentul producerii accidentului . Ar trebui sa am pe cine sa dau in judecata pentru daune ,dar de multe se fac derogari fara numar de la autoritate.
In plus, in caz de judecata si castig de cauza , despagubirile sunt derizorii.Ar trebui ca sentintele sa fie date cu niste sume enorme ,asa se mai trezesc si "drumarii" sa-si faca treaba.
cata vreme li se dau amenzi modice si li se imputa plati derizorii de daune , nu vom reusi nimic.
+5 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Acum cateva zile s-a produs un accident in Iasi, prin apropiere de Tomesti, din cauza poleiului.

Nimic deosebit, nu? Nu chiar.

 Inainte cu cateva ore, o persoana a apelat 112 si a anuntat ca trecuse pe acolo, iar soseaua era extrem de alunecoasa, fiind foarte probabil sa se produca accidente, rugand sa se prezinte cei abilitati sa imprastie cu material antiderapant.
 Omul a procedat exemplar, dar evident ca nu s-a prezentat niciun echipaj sa arunce material antiderapant, decat DUPA ce s-a produs accidentul pe care l-am mentionat mai sus.

Intr-o tara civilizata, pe baza apelului la 112 care este inregistrat, se luau masuri impotriva celor care raspundeau de starea drumului si cel mai probabil, chiar si cel implicat in accident putea sa ceara cu destule sanse, daune in instanta.

Noi putem doar sa visam la asa ceva!
+3 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Ar trebui intai sa avem acces la contractele facute intre administratorii de drum si stat,pentru a vedea ce se obliga administratorii ca fac pe acele drumuri.timp de interventie,timp de reparare de la semnalarea defectelor etc,si abia apoi pot fi trasi la raspundere...
Ca exemplu,daca atunci cand este polei,li se semnaleaza si ei au timp de degajare a carosabilului de 24/48ore,si tu faci accident in primele 12 ore de la semnalarea polelui,nu prea poti sa ai castig de cauza...
Oricum in toata treaba asta statul e de vina,fiindca n-a cerut conditii aspre pentru sumele (uneori imense) care le platesc pentru furnizorii astia de servicii...

Exemplele pot continua desigur :)
+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Nu este vorba doar de timp de reactie cat mai ales de preventie.
In tarile UE in caz de carosabil ud si temperaturi conform prognoizelor de sub zero grade, se imprastie PREVENTIV material antiderapant.
La noi termenul de preventie nu exista.
+3 voturi
A raspuns HuNY (940 puncte) acum 12 ani La noi nu exista asa ceva sa fie preventivi ..ei numa ne iau bani si nu fac nimica cu ei, nu fac investiti sa avem drumuri mai bune sau sa aibe grija de ele pe timp de iarna si de vara. In tara asta fiecare face ce vrea ma refer la politicieni vieti lor sa le fie bine ca in rest nu ii intereseaza nimika....nici echipajele de dezapezire nu prea isi fac treba numa in unele locuri sau sa arunce cu materiale atiderapant
Pe scurt zis avem o tara de RAHAT scuzati de limbaj.
+3 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Ceva de genu` am patit si eu acum vre o 4 ani cum a zis dadi_t....am avut un accident frontal cu alta masina(din cauza lui ca a derapat am dat bot in bot),aman2 masini dauna totala....dupa aporx. 30 minute au trecut cei de la drumuri de au aruncat material antiderapant...
Accidentul se petrecuse  in jur de orele 22-23.Normal trebuia sa si faca treaba mult mai repede....
+4 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Din pacate politia te scoate intotdeauna tzap ispasitor,ba ca n-ai adaptat viteza, ba ca n-ai pastrat distanta ... orice, doar referire la starea drumului nu se face.Ar trebui ca in cazul unui accident sa actionezi in judecata administratorul drumului ,dar asta inseamna mare bataie de cap si mare cheltuiala de care nu toti sunt dispusi sa le faca, in plus e greu de dovedit starea drumului din acel moment.