4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Asigurare fara Carte Verde ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Asigurare fara Carte Verde ?

Sallut, sunt posesor de opel astra f, 1.7 Td Isuzu, an 96 si de vreo doi ani am ceva probleme cu asigurarea RCA, adica ma costa foarte mult :)) , din cate am inteles s-a schimbat legea si la ei si in momentul de fata se calculeaza si dupa numarul de masini ale persoanei fizice/juridice iar daca cele 3-4000 de masini cate are bulgarul meu au fost implicate si in accidente rutiere va dati seama .

Pe mine ma costa 160 E pe 6 luni si 280 E pe 12 luni insemnand RCA + Carte Verde sau 95 E 6 luni si 130 E 12 luni doar RCA . Eu pana acum am avut si RCA si Carte Verde si nu am avut probleme cu politia .

Deci este posibil sa merg regulament pe teritoriul Romaniei doar cu asigurare RCA fara sa am Carte Verde ?
A intrebat laurstrike (560 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani Deja romanii politisti stiu ce acte trebui sa ai ,mai ales la cele de bg , iti trebui si carte verde si rca , daca dai de un politist bulangiu risti sa ramai fara numere ( zilele trecute ma oprit politita si conduceam o masina pe dreapta inmatriculata in anglia si mia zis ca carte vrede nu am ? si iam zis ca nu trebui si el o tinea pe a lui ca imi trebui ,si pana la urma mia dat drumu )
+1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani Cartea verde este asigurarea care are valabilitate in afara tarii.Daca masina are numai RCA fara carte verde atunci nu se  poate circula in afara granitelor tarii in care este inscrisa masina.
0 voturi
A raspuns sinculet (3,320 puncte) acum 10 ani si carte verde..dar de ce asa mult?eu mi.am facut ieri asigurarea la astra g a mea si am dat 115 euro,mai exact 520 de lei rca + carte verde..mai bine iti faci pe 6 luni si esti in regula decat sa patesti ce e mai rau...bafta
0 voturi
A raspuns SuzuMaTeo (1,350 puncte) acum 10 ani Cand iau RCA, primesc si Carte Verde. Asa e peste tot. Cartea verde e corespondentul RCA-ului cand iesi din Romania. Nu stiu de ce platesti atat, dar vezi ca pe http://romasig.ro/ gasesti calculator gratuit - bagi datele masinii, datele tale si primesti variante de RCA de la toti asiguratorii; mai ieftin ca acolo n-am gasit; si fiind automat, n-are cum sa varieze pretu' in functie de fata omului. Sunt tari in care Cartea Verde se ia separat de RCA (cum e Moldova, de exemplu), dar in Romania ea e parte integranta din asig. oblig.