4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Buggy condus cu b1?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Buggy condus cu b1?

Salut camarazi, am si eu o intrebare destul de incurcata cu privire la inmatricularea unui buggy si conducerea acestuia de catre o persoana sub 18 ani, mai exact cu carnet b1. Cu scurt timp in urma am facut de la 0 un buggy destul de marisor, mai exact 3 m lungime si 2m latime(corp+roti). Motorul inca nu l-am achizitionat deoarece as dori sa il fac compatibil de b1. Legislatia spune in felul urmator("autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h;).

Ce inseamna asta mai exact? Buggyul pe cantar are 350 de kg iar cu un motor cred ca ajunge la peste 400. Dar intrebarea ramane ce motor pot sa pun pe el sa poata merge cu b1?(cu acte, dupa inmatriculandu-l)???

Va multumesc.

A intrebat Lacat (120 puncte) acum 7 ani in categoria Legislatie Auto

editat de Lacat acum 7 ani

Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 7 ani Te-ai interesat cum o omologhezi?Cat costa ?Trezeste-te !

Comentarii:

A comentat Lacat (120 puncte) acum 7 ani Doream un raspuns, iar cat priveste omologatul am discutat deja la rar si este in regula,costurile nu sunt o problema, astept doar un motor cu acte. intrebarea mea ramane aceasi:Ce motor pot pune sa fie condus si de o persoana cu carnet b1, asta fiind singura parte neinteleasa de catre mine. Credeti-ma sunt "fresh".
0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 7 ani In cazul de fata cauta un AIXAM sau ceva neinmatriculat din cat B1
si ai rexolvat toate problemele.Bafta!

Comentarii:

A comentat Lacat (120 puncte) acum 7 ani Va multumesc frumos pentru raspuns si incurajare. Inca o intrebare daca nu va suparati, pareti sa aveti cunostiinte in domeniul acesta. Un luaz 1993 de la aixam se incadreaza in b1 sau nu? Chiar imi doresc sa restaurez un vehicul micut pentru offroad dupa ce termin buggyul(imi doresc un astfel de vehicul deoarece fiul meu este foarte inclinat spre automobilism,capabil si nu vreau sa am probleme daca e sa fiu prins pe drumurile private cu el la volan)
0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 7 ani Stimate LACAT cunosc situatia ,ptr ca am si eu doi copii infectati cu virusul benzinei.Am cumparat un FIAT 126 neinmatriculat ,pe care l-am pregatit de "drum" taiat plafonul ,sudat rollbar,roti mai late ,amestec mai bogat etc. Cand aveam putin timp liber ,urcam masinuta pe platforma ,si-l duceam in poligon , de unde nu puteam pleca inainte de a goli rezervorul( ,sau pana se strica ceva)Pentru copii mei asta a fost o scoala de sofat ,un curs de mecanica auto,si sunt convins ca asa au dobindit o pregatire cum putini conducatori de autovehicule au.It-i doresc multaintelepciune ptr a pregati copilul ,daca am fost de ajutor, ma bucur.Astept sa ma tii la curent cu ce ai realizat. Spor la treaba!
.