4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Ce se poate intampla daca cond...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–2 voturi

Ce se poate intampla daca conduc fara permis in strainatate ( UE ) ?

Am ramas fara permis pe o perioada de 3 luni din cauza vitezei in localitate, dar eu traiesc in germania, teoretic eu am permisul suspendat pe teritoriul Romaniei, daca as conduce in Germania si m-ar opri politia si as zice ca lam uitat acasa, in baza lor de date as trebui sa le apara doar ca il am si ca e in regula, ca m-am informat si nu acces la informatiile, de genul ca il am sau nu suspendat pe teritoriul Romaniei, care ar fi consecintele, si cum as putea sa imi revendic permisul inapoi luand in vedere faptul ca eu nu mai conduc in Romania. Va multumesc
A intrebat khaldoun2012 (130 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani daca vrei sa ajungi pe la puscarie pentru conducere fara permis atunci condu pe baza ca cei de acolo nu isi vor da seama,dar te inseli,daca te va opri politia si va face o verificare isi vor da seama ca permisul tau este suspendat.
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu mai tin fazele cu am uitat acasa,il am de maine ca azi eram grabit.
De cand suntem un UE,bazele de date sunt corelate la nivel european deci daca ai chef sa te supui riscului confiscarii masinii plus alte amenzi si eventual pana la vara la racoare,poti conduce fara permis.
Permisul suspendat pe o perioada x apare in baza de date,chiar daca a fst suspendat in Romania sau in alt stat european si tu conduci in altu.
Iti dau un exemplu,eu am lipsa 2 puncte pe teritoriul Italiei pentru viteza si pe teritoriul Romaniei apare ca am acele 2 puncte,desi ele sunt suspendate doar in Italia.Altfel spus in Romania le am pe toate,in Italia am 2 lipsa,dar in baza de date apare.
Ai permis romanesc sau german?Desi banuiesc ca e romanesc.
+2 voturi
A raspuns paulNRO (3,700 puncte) acum 11 ani din cauza celor viteji ca tine suntem noi ceilalti priviti urat de straini si nu ne baga nimeni in seama.dak zici k traiesti in germania at adapteaza-te,neamtul respecta regulile tu te crezi mai tarzan sau?

Comentarii:

A comentat L!V!U (42,750 puncte) acum 11 ani Omul doar a intrebat ca sa stie ce este de facut,daca era taran crezi tu ca mai intra aici sa mai intrebe lumea???
–2 voturi
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 11 ani si nu cred ca in germania poti da de ex 1 mil si inkide oki neamtul nu stiu ce legi au ei dar cred ca sunt mai aspre ca ale noastre
0 voturi
A raspuns ady3vay (140 puncte) acum 11 ani Eu am avut permis italian,conducand in romania cu viteza l-a suspendat pe 3 luni,ulterior am fost invatat cum sa fac.Faci o declaratie la notar ca ai domiciliul si locul de munca in germania si in doua zile trebuie sa te prezinti la munca in germania,platesti amenda si faci o cerere la seful politiei rutiere , iar peste 2-3 zile te cheama sa iei permisul inapoi.Daca intarzii cu cererea trimite permisul in germania.Daca te opreste in tara conducand si te verifica este penal,eu am fost oprit dar nu au verificat si mi-au dat si amenda.In germania nu au cum sa verifice instantaneu situatia din romania,iar suspendarea este valabila doar pe teritoriul romaniei.

Comentarii:

A comentat vintila01 (100 puncte) acum 6 ani Salut
Eu dacă permisul suspendat in țara, permis e românesc și îl am la mine ca nu la.am predat
E valabil in Germania ca eu aici stau și muncesc ca șofer
0 voturi
A raspuns bmwgangster (180 puncte) acum 6 ani Pe 13 august cand ma intorceam din Romania spre Belgia, mi-au suspendat/retinut permisul de conducere spaniol;
Azi 13 noiembrie sa presupune ca politia din romana se ocupa cu trimiterea lui in Spania, de unde o sa intru usor in posesia acestuia, doar ca imi este teama de nepasarea pilitiei romane, cu trimiterea lui...
Cineva care traieste in strainatate si ia-au suspendad permisul de conducere in Romania, l-a recapatat relativ repede dupa expirarea retinerii ?
Multumesc antcipat.