Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Top utilizatori 30 de zile

Vezi restul topului »

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Permis suspendat.

Deci am avut un accident pe data de 5 ianuarie, accidentul a fost din vina mea, neacordare de prioritate intr-un giratoriu. A fost cu o victima, mentionez ca a fost ranita usor, dupa platirea daunelor morale cerute de victima si-a retras plangerea, ca sa nu devina caz penal. Mi s-a zis ca trebuie sa vina de la parchet (parca) o hartie care sa mentioneze ca am iesit de sub urmarire penala, au trecut 2 luni de cand mi s-a zis acest lucru, iar pe 5 apr sunt 3 luni de la accident si din cate stiu pt. neacordare de prioritate atat se acorda. De la politie nu am niciun proces verbal nimic... mi-au zis sa astept acea foaie, atat. Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva? Cu cine trebuie sa vorbesc? Daca foaia aia vine in juma' de an de ex, eu nu pot face nimic ?
A intrebat barack (360 puncte) acum 9 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns LeonvsTiger (1,510 puncte) acum 9 ani in procesul verbal si pe dovada scrie perioada de suspendare, deci teoretic cand expira aceasta perioada mergi la ghiseu la permise auto si il ceri inapoi, vezi daca il iei sau ce iti mai zice atunci politaiul
+2 voturi
A raspuns vladdd (13,540 puncte) acum 9 ani am avut si eu o astfel de problema, dar cu numerele rosii expirate. mi-a venit raspunsul dupa 3 luni jumate dar poate dura si mai mult. dupa ce iti vine raspunsul mergi la politie si iti inapoiaza permisul daca ai stat deja 3 luni fara...
+2 voturi
A raspuns Caesaro (12,320 puncte) acum 9 ani Mergi la Parchet si cere informatii legate de dosarul tau.
Daca poti pune-ne o copie dupa PV intocmit de Politie sa intelegem mai bine situatia. Poate ti-e luat permisul cu "redobandire" si-atunci trebuie sa mergi din nou la examen...
+2 voturi
A raspuns quick_5hifter (620 puncte) acum 9 ani Procurorul care instrumenteaza cazul poate inainta o propunere catre seful politiei rutiere, ca sa ti se elibereze dovada cu drept de circulatie pe perioada instrumentarii dosarului penal.
Nu mai intreba nimic la niciun ghiseu la politie etc., mergi direct la procuror in audienta si spune-i ca ai nevoie de permis, eventual faci si o cerere scrisa in acest sens, cu o motivare (adeverinta medicala pentru unul din parinti, o matusa, eventual daca iti gasesti un "potential" angajator sa lucrezi la el pe post de sofer etc.).
Daca convingi procurorul sa faca propunerea, seful politiei de obicei se conformeaza, iar in caz ca nu.... poti sa contesti solutia pe calea contenciosului administrativ.
Iar daca procurorul nu va tine cont de cererea ta si nu va face propunere catre seful politiei rutiere, macar isi va mai aminti de dosarul tau penal si poate il va solutiona mai repede.