Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Top utilizatori 30 de zile

Vezi restul topului »

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Contestatie a procesului verbal de contraventie - TRECEREA DE PIETONI

Am facut contestatie  a PV la judecatorie si astept de acuma sa  am procesul  cat de curand , dupa  ce am depus  contestatia mi-a fost data o grefa ca sa  imi iau permisul. Vreau sa stiu  cate sanse imi dati ? Deci am fost filmat de politie ca nu am acordat  prioritate unui pieton angajat in traversare pe sensul meu de mers . Obiectia mea este ca  mergeam cu o viteza foarte mica si eram cu masina chiar pe trecerea de pietoni si pietonul nici macar nu s-a asigurat inainte de traversare s-a  aruncat ca intr-o piscina si apoi s-a oprit pe trecere lasandu-ma sa trec . Am vazut filmarea si  nu imi observ vina . Ce puteti sa ziceti referitor la acest caz ? Am pus si 2 martori .
A intrebat fanucu (330 puncte) acum 6 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Caesaro (12,320 puncte) acum 6 ani Daca aveai viteza foarte mica PUTEAI sa opresti!

"apoi s-a oprit pe trecere lasandu-ma sa trec"

Deci era pe trecere, langa tine si ti-a dat voie sa treci! Unde scrie-n lege asa ceva? E pe trecere il lasi sa treaca!

Concluzia: Nicio sansa!

(Ai putea corecta si tu punctuatia sa intelegem si noi...)
+2 voturi
A raspuns Chelutsu (300 puncte) acum 6 ani nai sanse la contestatie .pietonul are dreptu sa treaca cand ii pe zebra.
0 voturi
A raspuns TFS (2,120 puncte) acum 6 ani Clar esti vinovat. Dar ai sanse destul de mari sa castigi ptr ca de foarte multe ori nu se prezinta nimeni de la politie.
+2 voturi
A raspuns 69RUP (3,560 puncte) acum 6 ani Daca pietonul se alfa pe zebra tu aveai obligatia sa ii dai prioritate !
+2 voturi
A raspuns Mune (580 puncte) acum 6 ani din cate stiu eu ..ai avea castig de cauza  daca in momentul in care pietonul a pus piciorul pe trecere tu erai la mai putin de 15 m de trecere , dar nu sunt 100% sigur de informatie . Incearca sa te documentezi pornind de la "baza" asta .
bafta !

Comentarii:

A comentat Caesaro (12,320 puncte) acum 6 ani Incorect!
La apropierea de trecerea de pietoni si calea ferata ai OBLIGATIA sa reduci viteza!
+2 voturi
A raspuns fanucu (330 puncte) acum 6 ani Of of nu intelegeti deci eu am scris in contestatie  ca  am observat ca pietonul a venit  si nu s-a asigurat si am zis ca aveam viteza foarte mica si puteam sa opresc dar nu  aveam cum sai dau prioritate deoarece a venit si nu s-a asigurat (este articol in OUG angajarea in traversare a pietonilor este obligatorie ) si eu eram pe trecere . pe filmare am vazut ca el statea pe trecere dupa ce am trecut eu si a trecut el prin spatele masinei.

Comentarii:

A comentat Cucotzu' (100 puncte) acum 6 ani cred ca am inteles toti ce ai scris in contestatie.ceea ce nu intelegi tu este faptul ca tu esti OBLIGAT sa ii acorzi prioritate de trecere atata timp cat el se afla angajat in traversare. ai scris ca el s-a oprit sa te lase pe tine sa treci...te incrimineaza si mai mult...adica "pietonu s-a oprit pe trecere sa trec eu...dar eu nu sunt vinovat". daca te uiti la art. 135 lit h din HG 1391/06 o sa vezi ca acolo scrie ca esti obligat sa acorzi prioritate "pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat si semnalizat corespunzator".din momentul in care a pus piciorul pe trecere se considera faptul ca e angajat in traversare iar tu esti obligat sa ii dai prioritate.el nu are nici o obligatie sa se asigure cand traverseaza, exceptand faptul atunci cand intalneste un semafor cu culoarea rosie. deci...sanse nu prea ai pt la proces se va prezenta atat plansa fotografica cat si filmarea. sa nu mi-o iei in nume de rau am vrut doar sa te lamuresc.numai bine!
+2 voturi
A raspuns fanucu (330 puncte) acum 6 ani In momentul intrării pe marcajul pietonal am fost surprins de trecerea unui pieton grăbit care nu s-a asigurat înainte de a face trecerea, conform OUG/195/2002 articolul 72,alineatul 3: Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular cu axa acestuia, numai prin locuri special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.
Observând ca pietonul   a sesizat greșeala pe care a facut-o  s-a oprit. Menținonez că rulam cu o viteză mică care î-mi permitea oprirea autoturismului. Poziția pietonului față de mașina mea care deja era angajată în trecerea de pietoni, era la circa cel mult un pas de la trotuar pe trecerea de pietoni unde s-a oprit.
Întelegând intenția lui că nu va trece am rulat cu o viteză redusă după care mi-am continuat deplasarea.

Comentarii:

A comentat Caesaro (12,320 puncte) acum 6 ani "...era la circa cel mult un pas de la trotuar pe trecerea de pietoni unde s-a oprit.
Întelegând intenția lui că nu va trece am rulat cu o viteză redusă după care mi-am continuat deplasarea."

Cu asta ti-ai anulat orice sansa de a castiga contestatia! Ai recunoscut ca era pe trecere, indiferent ca era la un pas de furnica sau de elefant.
A comentat Cucotzu' (100 puncte) acum 6 ani pai tot zici acolo ca nu s-a asigurat...chiar tu ti-ai raspuns la intrebarea asta...nu mai insista pe chestia cu asiguratu ca este alta mancare de peste...conform art 72 alin 3...acolo scrie clar, IN LIPSA LOCURILOR SPECIAL AMENAJATE, IN LOCALITATI, SE TRAVERSEAZA DOAR PE LA COLTUL STRAZII DUPA CE S-AU ASIGURAT CA O POT FACE FARA PERICOL PT EI SAU PT ALTI PARTICIPANTI LA TRAFIC. de ce nu esti atent? :D acum intelegi care e faza cu asiguratul??? ceea ce ai patit tu...nu are nici o treaba... deci...clar nu ai sanse de castig...
+2 voturi
A raspuns ichimcornel (1,520 puncte) acum 6 ani ai sanse de castig cu conditia ca pietonul sa fi intrat pe zebra chiar in acelasi tmp cu tine sau daca se constata pe filmare ca pietonul nu sa asigurat atunci va fi si el sanctionat si poate ai noroc sa scapi. in rest slabele sunt slabe,dar totusi exista.
0 voturi
A raspuns col (43,630 puncte) acum 6 ani Nu vreau sa te descurajez dar cred ca n-ai sanse.Sper sa n-am dreptate.