4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Cum contest un proces verbal c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Cum contest un proces verbal care nu l-am primit (nu l-am semnat) ?

Cum contest un proces verbal pe care nu l-am primit...deoarece nu l-am semnat. Nu l-am semnat in speranta ca poate voi gasi unele nereguli si imi voi recupera permisul ce mi-a fost suspendat 3 luni. Am 15 zile sa il contest de la data primirii acestuia sau de la data faptei? Cum fac sa il contest daca nu l-am primit ?
A intrebat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 9 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 9 ani Semnarea procesului verbal sau plata contravalorii amenzii nu este si recunoasterea faptei.De asemenea si mentiunile nu au absolut nici-o relevanta in cazul unei contestatii.
Ai dreptul sa contesti procesul verbal in 15 zile dupa data comunicarii.

Pentru ce fapta ti s-a retinut permisul?

Comentarii:

A comentat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 9 ani Am fost prins de radar.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 9 ani Daca imi zici in ce conditii ai fost prins de radar te pot ajuta cu metodele de atac(ora,conditi meteo, vizibilitate, zona)
A comentat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 9 ani Am fost prins de radar la iesire din oras cu 104 kmh (+54) fiind in depasirea unui golf. Eu fiind in depasirea golfului initial nu am vazut masina politiei avand unghi mort si nu am franat. Iar cand am vazut-o a fost prea tarziu. Conditiile erau destul de bune, nu era ceata, ploaie sau altceva, era o zi insorita. Radarul era stationar. In imaginea de pe radar am fost surprins in depasire (paralel cu golful)  eram ambele masini in imagine. Era in jurul orei 14.
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 9 ani Daca aveai cu un 1 km/h mai putin castigai la proces, deoarece NML 021-05 spune ca aparatul radar are o eroare de 3 km/h la ce e pana in 100 km/h si 3 % la ce este peste 100 km/h...deci daca aveai 103 km/h puteai sa spui ca era eroare si viteza ta reala era de 99.91 km/h(deci nu peste 100 km/h).

Singurele metode cu care ai putea scapa e sa nu fi avut atestat agentul care ti-a intocmit PV, sa apara litera T pe pozele care vor veni in intampinare sau sa nu apara numarul de inmatriculare in imagini.
De asemenea poti citi NML 021-05 si sigur gasesti ceva util cu care poti face atac.
A comentat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 9 ani Mersi mult. Singurul mod prin care as putea revedea imaginile radar (in cazul in care apare litera T pe display...sau nu se vede numarul de inmatriculare) sau sa verific daca agentul a fost atestat ar fi sa fac contestatie..nu?  implica costuri contestatia? Banuiesc ca pentru ca am fost surprinse 2 masini in paralel nu are nici o relevanta deoarece eu am fost prins in depasire...deci este clar ca aveam viteza cea mai mare. Si in caz ca nu s-ar vedea numarul de inmatriculare nu stiu daca ar avea o relevanta foarte mare, dat fiind faptul ca masina mea este unica....pe langa ca este foarte rara are si tuning ...
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 9 ani Nu conteaza ce masina ai. Conteaza ca nu respecta normele de metrologie..
Costurile sunt: avocat si taxa de trimbru(50 lei mi se pare, se plateste la CEC).
+1 vot
A raspuns Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 9 ani Am fost prins de radar.