4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > cum ma feresec de tzepe

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cum ma feresec de tzepe

Vreau sa cumpar o masina SH. Persoana e al doilea proprietar...sustine(am vb la tel) ca are certificatul fiscal al primului vanzator, dar cum de cand caut am dat de fel si fel cum pot fi sigura ca masina e "curata?"eu sunt ca pestele in nisip in acest domeniu si daca ma uit la acte si tot nu pricep nimic, ma uit ca curca in lemne.

Cum stiu ca nu a garantat cu masina vreun imprumut bancar, ca nu e un leasing sa ma trezesc ca mi-o ia...de furat nu cred ca e furata ca nu s-ar expune..., traseul actelor...mai ales ca ar trebui sa merg duminca...la cumparaturi

Ma rog...as avea nevoie de ghid in a cumpara o masina second....Cu mii de multumiri
A intrebat martyparty (210 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns tonu_adrian (3,140 puncte) acum 12 ani la cate tzepe se dau in ziua de azi te-as sfatui sa cumperi de la cunoscuti..eventual de la cineva din localitatea ta astfel incat prin cunoscuti sa afli istoricul masinii....ala de care vorbesti e clar ca e samsar daca el nu a inmatriculat-o pe numele lui..de regula masinile astea sunt "pregatite" de vanzare...

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
A raspuns martyparty (210 puncte) acum 12 ani ca e samsar ... a fost cinstit de la inceput...mi-a spus...zice ca are certificat fiscal de la primul proprietar, dar masina e radiata pe numele lui si o sa imi dea si certificatul lui fiscal dar are nevoie de copie a mea de buletin si contract de vanzare - cumparare.
Poate masina sa fie pe numele lui dar cu numerele de alt judet, numerele primului proprietar?
Sunt tare toanta, stiu, dar daca nu ma luminati un pic ori cad de fraiera rau de tot ori mai strang bani si imi iau una noua...numai ca ...e cale luuuunga...

Comentarii:

A comentat tonu_adrian (3,140 puncte) acum 12 ani cel mai bine nu cumpara masini decat de la proprietar..vezi ca certificatul fiscal e valabil 30 zile, iar daca masina e deja radiata inseamna ca samsarul trebuia (in 30 zile) sa o treaca pe numele lui..daca o iei de la el f posibil sa mai umbli si dupa certificatul fiscal al samsarului..iar dak ai si norocul sa aibe 1-200 milioane amenzi..poti sa-l dai in judecata..
Clar masina noua e cea mai buna..din pacate nu toti dispunem de $$$ asa ca ...ajungem la second..dak ie masina de la proprietar si mergi intr-o reprezentanta sa ti-o verifice la sange..,.e totul ok.
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Faci contract de vanzare - cumparare, si jos dupa contract mentionezi :
MENTIONEZ CA MASINA NU REPREZINTA NICI UN FEL DE PROBLEMA DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC SI JURIDIC.
Il pui sa semneze, semnezi si tu, iar in cazul daca ai vreo problema, tu scapi cu basma curata numai cu fraza aia unde el a semnat :)
Eu am patito odata si nu am avut treaba. Tot timpul cand iau o masina fac asa.
Salut :)
+1 vot
A raspuns sketch (510 puncte) acum 12 ani Simplu. Nu cumpara de la tigani. Plimba-te si tu prin targ si uita-te cine cu cine face "gasca" si fereste-te de grupuri de ciori.(albe si negre)