4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Daca vand masina fara transcri...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Daca vand masina fara transcriere la politie,dar se ofera fiscal noului proprietar,cine va primi amenda?

Daca vand masina fara transcriere la politie,dar se ofera fiscal noului proprietar,cine va primi amenda? Considerand bineinteles ca la primarie masina e trecuta pe numele lui,dar la politie pe numele meu.Cu asigurarea e ok merge cu talonul si o face,dar daca primeste amenzi ? Din cate stiu eu daca ii ofer fiscal el va plati impozitul si amenzile .Va rog sa ma lamuriti,multumesc. (Ma scuzati daca nu m-am exprimat prea bine,dar sper ca s-a inteles ideea...)
A intrebat bo.gdan17 (200 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns alex.panciu (2,370 puncte) acum 10 ani dupa ce faci actele te duci la politie si faci o cerere ca ai vandut masina numitului.......il trec in calculator pe el fara a inmatricula masina.....adica in acte ramai tu....in baza de date cumparatorul....si ai terminat,toate amenzile ii vin lui..
+1 vot
A raspuns cyborgcry (3,120 puncte) acum 10 ani Salut,daca masina a fost scoasa de pe rol(financiar),amenzile nu vin pe vechiul propietar,chiar daca se circula pe numerele,talonul tau(autoritatile  il gasesc pe noul detinator dupa seria masini la fisc si asta numai daca a bagat-o pe rol la el ,altfel pa si pusi )
Am avut 16 masini din care 5 cu caz asemanator (chiar si acum se circula cu talonul pe numele meu,asta datorita taxei -6 ani )nici o problema pana acum.E treaba noului detinatorului ce face cu ea, nu are cum sa te afecteze pe tine daca ai indeplinit toate formalitatile legale.
Daca vrei sa vinzi  o masina (fara taxa platita)cat mai repede ,este metoda cel mai des folosita ,iar in cazul in care nu o scoti  de la fisc, apar problemele  mentionate de tine mai sus (amenzi,impozit,etc)Sunt oameni care au dat masina cu tot cu cartea masini si platesc si acum impozit ,amenzi.(tatal meu a patit acest lucru,cu mici interventi,dupa 5 ani a reusit sa o scoata de la fisc)

Dupa noul cod rutier 2013este obligat in 30 de zile sa o declare la fisc si transcrie masina pe numele lui (sunt in aceiasi situatie)in caz contrar  va fi radiata.
Succesuri !!!!!
0 voturi
A raspuns bo.gdan17 (200 puncte) acum 10 ani Mersi frumos baieti

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 10 ani Pt putin.
Ma  bucur si sper sa fi fost de ajutor.