4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Dosar penal....

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Dosar penal....

Am un prieten care a fost prins in septembrie cu o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ce se poate intampla cu el?Il baga la "facultate"?

Poate sa isi ia permisul inapoi,daca sustine o reexaminare?

Poate sa obtina o suspendare de un an?

Ancheta este inca in desfasurare.
A intrebat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Penal este pentru alcoolemie de peste 0.8/1000.
0.68 ramane la contraventie,amenda si suspendare permis 3 luni.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani

editat de alex.sparco acum 12 ani

I s-au prelevat probe bilogice si au trecut de 0.8...a rezultat 1.55 si i s-a intocmit dosar penal.Ancheta este inca in desfasurare.Scuze am uitat sa specific.
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Asta deja e altceva....
A comentat radu_mihai (5,740 puncte) acum 12 ani limitele sunt 0,4 in aer si 0,8 in sange
+2 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 12 ani Eu pentru 0,53 in aer am primit 6 luni cu suspendare si asta doar pt ca am fost cetatean model pana la momentul nefericit. Bani cheltuiti cu recalcularea retroactiva a probelor biologice care dealtfel, daca nu cunosti pe cineva la IML, nu se modifica in nici un fel. Bani cheltuiti cu avocatul, cheltuieli de judecata si multe altele. Dupa incheierea procesului (care poate dura +/- un an) si pronuntarea hotararii judecatoresti definitive trebuie sa astepti un an pentru a putea sa incepi o noua scoala de soferi si sa obtii din nou permisul. In concluzie cu 0,68 daca merge pe caile legale si fara un avocat bun primeste cu suspendare daca a fost si el cetatean model, daca are "pile" posibil sa scape cu un NUP primit atat de des de politicienii nostri iubiti (neinceperea urmaririi penale). Mult succes prietenului, o sa-i trebuiasca, prostia doare, eu mi-am invatat lectia. Partea buna din toata povestea, daca poate fi considerata asa, e ca pe noul permis, data obtinerii categoriei ramane cea de pe primul permis.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Pana sa il prinda nu a avut alte abateri.Nici macar o amenda nu are.
A comentat radu_mihai (5,740 puncte) acum 12 ani Repet, fara cunostinte primeste 6 luni sau un 1 an cu suspendare, in legislatie e scris destul de clar, pedeapsa minima e de 1 an de inchisoare deci daca primeste 6 luni e deja ceva..
+1 vot
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Cum a zis si radu_mihai, prietenul tau are toate sansele sa primeasca 6 luni sau 1 an cu suspendare si sa dea din nou de carnet peste o perioada. Daca i-au recoltat probe biologice, alea sunt foarte greu (daca nu imposibil) de contestat. Este foarte putin probabil sa primeasca pedeapsa cu executare, pentru ca nu reprezinta un pericol pt societate atata vreme cat nu conduce.
In schimb daca il mananca undeva sa conduca pe perioada anchetei, a procesului sau pana ia din nou permisul, atunci chiar a pus-o.
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 12 ani In cel mai bun caz va primi 6 luni de inchisoare cu supendare si o amenda de peste 1500 lei. Procesul va dura minim 6-7 lluni(Romania), timp in care nu are voie sa conduca.
Am pe cineva cu un caz identic cu al tau peste 0.8 in sange a luat 1800 lei amenda , 2 ani cu suspendare, si nu a condus 10 luni datorita procesului.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Cand o auzi de amenda o sa lesine:)))
–3 voturi
A raspuns AnduDj (4,140 puncte) acum 12 ani dosar penal garantat daca a fost peste 0,8 . acum sa mearga si el la un avocat bun daca nu e prea tarziu si poate scapa mai usor (daca nu a facut accident sau altceva)
+1 vot
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Permisul se anuleaza in mod aproape sigur.

Sunt sanse, dar FOARTE mici, ca sa obtina in instanta o amenda penala. Acest lucru inseamna ca nu va mai primi o pedeapsa cu suspendare si nici permisul nu se va anula. Plateste amenda dupa hotarare si isi ia carnetul.
Dar astfel de sentinte sunt foarte rare si, de regula, tre' sa ai pile puternice.

Puscarie nu va face, stai calm. Va primi o pedeapsa cu suspendare. Ca primeste 6 luni, ori ca primeste 2 ani, e tot aia.

Dupa 1 an de la data SENTINTEI DEFINITIVE, poate face cerere de redobandire a permisului, iar apoi va trebui sa faca scoala de soferi, din nou, ca si cum nu a avut permis niciodata.

Nu stiu despre ce amenzi vb. baietii mai sus, dar daca primesti pedeapsa cu suspendare, nu mai primesti amenda. Ai de platit cheltuielile de judecata...in jur de 500 lei.
0 voturi
A raspuns Mirutz (140 puncte) acum 12 ani

editat de Mirutz acum 12 ani

Salut. Acelasi caz am si eu, din pacate... Am primit 8 luni cu suspendare si amenda 500 ron dintre care 200 ron cheltuieli de judecata.. Dar acum unde ma duc sa platesc? Si in cat timp? Trebuie sa ma duc iarasi la judecatorie sa iau ceva vreo chitanta ceva, imi trimit ei acasa instiintare sau cum se procedeaza??  
Ms!